La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio: 9.022.147 € per la salut salut mental

Text – TV3. Foto – TV3.

01.45, plató de TV3, 9.022.147 €. Aquest és el resultat que ha donat el marcador de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, la 30a. Han estat 7 hores de programa a Catalunya Ràdio i gairebé 15 a TV3. Un dia intens on Catalunya s’ha mobilitzat per trencar tabús per la salut mental.

La Marató ha començat aquest diumenge a “El suplement”. Joan Botta, subdirector del programa, ha donat la benvinguda a set hores de ràdio plenes d’històries personals, entrevistes a experts i connexions amb el territori, amb el focus posat en la salut mental.

A les 9.30, arrencava a TV3, on 30 presentadors que han participat en La Marató durant aquests 30 anys han tornat a donar la cara per aquest programa solidari per excel·lència que en aquesta edició ha volgut trencar murs per la salut mental, per desestigmatitzar-la, per sensibilitzar, explicar, entrevistar testimonis, parlar amb experts i mostrar la col·laboració ciutadana, la solidaritat d’artistes i músics i la generositat de la ciutadania.

El leitmotiv que ha ajudat a fer de fil conductor i a construir el format del programa ha estat l’art. L’art com a força transformadora que té la capacitat de transformar el dolor en bellesa.

La primera part del programa, s’ha fet en exteriors, al territori en sets situats en quatre espais artístics emblemàtics: el Museu Nacional, d’Art de Catalunya, el Teatre-Museu Dalí de Figueres, l’Amfiteatre Romà de Tarragona i la Seu Vella de Lleida.

Aquest gran desplegament sobre el territori ha permès escoltar els testimonis en primera persona, aprendre de la mà dels experts i al mateix temps donar cobertura als milers d’activitats que s’han organitzat, l’essència de La Marató.

A partir de les 17.00, La Marató s’ha traslladat als estudis de TV3, a Sant Joan Despí. Una plató càlid, especialment adaptat a la mirada artística que ha impregnat tot

el contingut del programa, un programa que a partir del “TN Vespre” ha acollit una gala d’entreteniment que també ha inclòs sensibilització i divulgació científica de la mà de testimonis i experts de l’àmbit sanitari.

El programa ha tingut actuacions musicals d’alguns dels temes interpretats per artistes nacionals i internacionals per al disc de La Marató, tant en directe a les diferents seus i al plató, com en actuacions irrepetibles rodades a localitzacions tan especials com l’interior de la Seu Vella, Siurana, Penelles o el Palau de la Música. Ana Mena, Miguel Ríos, Joan Dausà, Maria Rodés, Kelly Isaiah, Sey Sisters, Samantha, Roba Estesa, OBK, Alfred Garcia, Dorian, Arnau Griso, Gertrudis i Sílvia Pérez Cruz entre altres, han interpretat temes del disc. També s’hi ha sumat Luis Fonsi, Els Amics de les Arts amb Pablo López, Mayumana, Álvaro Soler, Alizzz i Estopa, entre altres.

Els osonencs Obeses, encapçalats per la poderosa veu d’Arnau Tordera, han repetit aquest any com la banda del plató de La Marató. I han versionat cançons internacionals que aborden la salut mental.

Una Marató que ha tingut un altre cop un disc número u, un llibre, una samarreta solidària… Una Marató en què els voluntaris i les seus telefòniques han tornat. S’han pogut recuperar les tradicionals quatre seus telefòniques per rebre les trucades al 900215050. I a més del telèfon, la resta de canals de donació: internet (tv3.cat/marato), transferència bancària, Bizum (33 333) i caixers automàtics.

Una Marató en què entitats i col·lectius d’arreu de Catalunya, han posat a prova el seu enginy per sumar fons al marcador del programa. Més de 2.000 iniciatives que s’han estès per les 42 comarques catalanes i més enllà i han mobilitzat centenars de milers de participants.

Una Marató que l’audiència també ha pogut seguir a través dels mitjans digitals de TV3 i Catalunya Ràdio. Hi ha hagut una àmplia cobertura de la jornada, amb el seguiment de les diferents activitats solidàries i les actuacions musicals, així com entrevistes i reportatges divulgatius, amb un minut a minut que ha acabat amb la foto del marcador final. També ho han seguit els perfils de Twitter, Instagram, Facebook, TikTok i els canals de YouTube. Al mòbil, a la televisió connectada, a la tauleta o a l’ordinador: La Marató s’ha pogut seguir des de qualsevol dispositiu, en directe i a la carta.

30 anys de Marató. 30 edicions d’un programa que gairebé des de l’inici va traspassar la pantalla per passar a formar part de la ciutadania. Un treball col·lectiu de solidaritat. Un èxit que avui ha tornat a quedar palès.

La 30a edició del programa s’ha acabat, però el marcador continua obert: https://www.ccma.cat/tv3/marato/donatiu/

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: