Preestrena de la producció de TV3 “ Odi. Del sentiment al delicte”

Text i Fotos – Montserrat Gea.

Aquest passat dilluns s’ha preestranat  a l´auditori de la antiga presó de la Model “Odi, del sentiment al delicte” una producció  de TV3 que es va estrenar la nit de dimarts a  Sense Ficció, que continuarà amb una nit temàtica que la cadena pública de Televisió de Catalunya, dedica als delictes d´odi.

© Montserrat Gea

El documental  produït per Carles Prats Padrós amb Joan Carles Villacreces Rodríguez i que va començar Montserrat Besses. 

© Montserrat Gea

David Bassa, director d´informatius de TV3 ha intervingut dient que aquest documental dona sentit  i raó de ser com a televisió pública.  “Els serveis informatius són informadors,som periodistes i som servei públic alhora, hem d’explicar lo que esta passant amb rigor i amb prestigi però a més a més com a servei públic hem de tenir una implicació amb la societat i amb el país. Per aquest motiu, TV3 internament els serveis informatius han fet formacions sobre com parlar de la violència masclista, de la violència de genera, com parlar del racisme, com parlar de l’extrema detra.” Ha volgut remarcar que no som conscients de la gravetat del problema , especialment quant el 90% d’agressions d odi a Europa no és denuncien.”Estem amb un c amí molt perillós i que no som prou conscients, però això apostem amb Prime Time per despullar-nos,posar-nos davant del mirall i ensenyar les nostres vergonya i la magnitud de la tragedia” .

© Montserrat Gea

Després ha pres la paraula Montse Armengou, directora de Sense Ficció, dient que aquest és un documentalás al ser 100 per cent propi. “ Per odi es pot acabar a una presó, com a la Model, que ja no esta amb servei,complint una  condemna de molts anys de presó. Perquè la fina línea que separa del sentiment al delicte, és molt fina” Ha volgut agrair a la gent que surt al documental, que donen la cara,han de fer front  a la possibilitat de una nova agressió , que han de tornar a reviure tot allò que vam passar. “ Per això, és un cantic a la valentia, a la generositat que hi ha participat”. També, ha volgut remarcar el poder reparador que té aquest documental, perquè un cop les persones afectades han fet aquest pas, molt probablement estarem davant una reparació col·lectiva,tan com per la societat com per les persones afectades. 

© Montserrat Gea

Per últim a pres la paraula Carles Prats, director del documental, agraint a Montserrat Bessas que va gestar, responsable amb bona part de les imatges, que va tenir la idea i  va tirar endavant aquesta producció. També ha  volgut donar veu a les víctime “, moltes vegades silenciades de molts col·lectius que no estan  als titulars dels telenotícies, perquè ni tan sols ens arriben les informacions2 

A la presentació de la preestrena van estar presents  diversors testimonisi representants de les entitats en defensa dels drets humans i els col.lectius vulnerables  que apareixen al documental de TV3. 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: