Preestrena de la producció de TV3 “ Les llistes de Trias i Peitx, el Schindler català” 

Text i Fotos – Montserrat Gea.

Aquest passat dimecres es va presentar al Centre Civic Josep M. Trias i Peitx de Barcelona, la producció de TV3  “ Les llistes de Trias i Peix, el Schindler català”. 

© Montserrat Gea

Aquest documental de Mar Llanas i produïda per Lavinia Audiovisual, dona per primer cop a conèixer la historia d´un home que va salvar milers de persones duran la Guerra Civil Espanyola, l’exili republicà a França i la Segona Guerra Mundial.  

© Montserrat Gea

És d’aquelles histories, com s’explica al documental, que s’han mantingut en l’anonimat. Un heroi que va salvar,va rescatar 833 perseguides per la Guerra del 36. I llavors, 78.000 va aconseguir treure, dels camp de refugiats francesos . Uns fets que ningú coneixia, ni tans sols la gent que gestiona el Centre Civic que porta el seu nom a Barcelona.  

El director d ínformatius de TV3, el Senyor Bassas ens remarca que  “Catalunya li costa reconèixer els seus herois i gent que ha fet esforços i aquest cas molt paradigmàtic  d’un personatge que mereixeria no només un documental si no una pel·lícula de Hollywood, com s’ha fet amb el Schindler alemany.” 

© Montserrat Gea

El  documental es va gravar amb plena pandèmia, però es va poder tirar-ho endavant.  

El Manuel Becera Hormigo- Conseller de Cultura del Districte de les Corts va voler remarcar en l´acte de presentació que aquests fets, la seva companya va tenir un paper decisiu. 

El documental, que s’estrenarà el dimarts 9 de novembre, al “Sense ficció”, recupera la seva figura i la seva història, amb la intervenció de nombrosos familiars i experts, molts dels quals van assistir a l’acte de presentació.

“Les llistes de Trias i Peitx, el Schindler català” és un documental de Televisió de Catalunya, produït per Lavínia Audiovisual amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: