Tanca la sisena edició del Vilassar de Noir, la primera presencial després de la pandèmia

Text – Redacció-Premsa Festival Vilassar de Noir.

El festival Vilassar de Noir ha tancat a seva sisena edició amb una bona assistència de públic malgrat la pluja i el pont llarg de la Castanyada. Aquesta edició és la primera presencial després de la pandèmia, i també s’ha pogut veure online a través de Youtube amb molt bones dades de connexió.  Elcertamen ha tornat doncs amb força amb un cartell d’autors de luxe com Jair Domínguez, Màrius Serra, Paz Velasco, Andreu Martín , Noelia Lorenzo, Juarma, Jordi Dausà, Jona Arretxe i David Cirici que han omplert de literatura negra durant tres dies Vilassar de mar.

En total han estat una vintena d’activitats amb les que el festival ha recuperat l’essència amb actes clàssics com les taules rodones, les entrevistes i les xerrades temàtiques. Entre els actes més destacats, hi ha hagut l’entrega del III Premi Vilassar de Noir de Novel·la Negra en català que l’ha guanyat Aniol Florensa amb Lladrucs a les estrelles la taula rodona sobre novel·la negra a Euskadi amb Jon Arretxe i Noelia Lorenzo i la xerrada de la criminòloga Paz Velasco sobre Homo Criminalis . El festival s’ha celebrat com sempre a l’Espai Cultural Can Bisa de Vilassar de Mar amb aforament reduït i reserva d’entrada prèvia a través de l’aplicació VdM. Els organitzadors dels festival estant molt contents que el festival hagi pogut tornar a la normalitat obrint portes al públic.

Ni la pluja ni el Pont de la Castanyada han pogut deslluir la Sisena Edició del Vilassart de Noir que s’ha celebrat aquest cap de setmana. Després de l’edició de l’any passat marcada per la pandèmia, en la que el certament es va haver d’ajornar i celebrar totalment online, els organitzadors tenien moltes ganes de tornar a omplir de públic l’Espai Cultural Can Bisa i ho han pogut fer. Han mantingut però la retransmissió online a través de YouTube que va ser un gran èxit, i que enguany ha rebut també moltíssimes visualitzacions. En aquesta edició el festival ha volgut tornar a l’essència i recuperar algunes de les seves activitat estrella com les xerrades temàtiques, les taules rodones i les entrevistes. En total prop s’han pogut veure una vintena d’activitats que li han marcat el pols actual a la literatura i el cinema negra en català.

Entre els actes més destacats enguany hi ha hagut l’entrevista a Jair Domínguez, la taula rodona sobre novel·la negra a Euskadi amb Jon Arretxe i Noelia Lorenzo, les xerrades de la criminòloga Paz Velasco sobre Homo Criminalis i de la Celia Marín sobre els baixos fons de Marsella i Barcelona i la taula rodona sobre la novel·la negra dels marges amb el granadí Juarma i Jordi Dausà. El festival a més es va inaugurar com sempre amb l’entrega del III Premi Vilassar de Noir de Novel·la Negra en Català que ha estat pel vilassarenc Aniol Florensa amb la novel·la Lladrucs a les estrelles, un trhiller ambientat al Baix Maresme.

El festival ha acollit els noms de la literatura i el cinema negra en català més importants del moment com Andreu Martín, Albert Figueras, Quico Vilaró, Biel Cussó, Jordi Cervera, Maria Sardans, Laia Vilaseca, Marc Quintana i Jordi SAntasusgna, Aina Huix, Èlia Espinosa, Jordi Casals, Ramona Soler, Emma Riverola, Pau Juvillà, Miquel Aguirre, David Cirici, Carmen Fernandez Villalba, Joan Manuel Soldevila, Enric Herce, Ricard Efa, Albert Plans, Jordi Campoy i Maribel Torres, entre d’altres. Com sempre el certamen ha buscat l’equilibri entre actes de contingut interessant però alhora amè per atraure el públic assistents. Les quatre primers edicions del certamen van acollir més de 2000 assistents i l’edició virtual de l’any passat va recollir prop de 1.000 visites. L’edició d’enguant ha repartit l’assitència entre la física i la online, acostant-se molt a les xifres dels anys anteriors a la pandèmia. I és que el Vilassar de noir s’ha consolidat ja com una de les cites més destacades del panorama literari negra en català, acollin cada tardor les novetats i els autors més destacats del gènere.

El festival està organitzat per l’Ajuntament de Vilassar i té el suport de diverses entitats del municipi. El certamen va néixer amb l’objectiu de potenciar també la cultura del Maresme i l’activitat cultural de Vilassar de Mar, demostrant que es tracta d’una localitat amb inquietuds i ganes de reunir talent i creadors. El festival ha perseguit un any més la implicació dels veïns de Vilassar i de la comarca del Maresme, amb propostes atractives que engresquin els habitants de la zona, mantenint un any més la voluntat d’establir espais de diàleg molt propers entre autors i assistents. El festival Vilassar de Noir tanca doncs la sisena edició de retrobament amb el públic i amb l’objectiu de seguir creixent en assistents, activitats i nombre vendes de llibres i pel·lícules, després de consolidar-se ja com una de les cites imprescindibles dins del mapa de festivals del gènere negre a Catalunya.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: