El virtuosisme musical d’Ara Malikian al Festival Jardins Terramar de Sitges

el

Text – Redacció. Fotos – Albert Roca.

Aquesta nit de dimecres 4 d’agost al Festival Jardins Terramar de Sitges ha actuat Ara Malikian, que ja havia vingut el 2017. Les primeres notes del violí d’Ara Malikian van començar a sonar encara amb l’escenari a les fosques, i només uns instants després s’encenia un canó de llum i la seva característica figura apareixia caminant per la platea del recinte, davant de la sorpresa de tothom. Un primer cop d’efecte per una gran nit que ell mateix s’ha encarregat en descriure com “un viatge musical a través de molts països, moltes cultures, moltes èpoques i molts estils”. 

© Albert Roca

I així ha estat. Ara és un gran comunicador, ben bé un monologuista que aconsegueix copsar l’atenció del públic -i fent-los riure en més d’una ocasió- explicant històries de la seva vida.  Un recorregut musical que ha començat amb la peça composada per ell mateix titulada Bourdj Hammoud, el nom del barri armeni on vivien els seus avantpassats a Beirut (Líban), i on ell va passar els primers anys de la seva infantesa abans d’emigrar per la guerra. El virtuós violinista nacionalitzat espanyol s’ha mostrat agraït per “trobar-nos aquesta nit davant de vosaltres, en un concert on s’han pres totes les mesures de seguretat”. 

© Albert Roca

 I ho ha reblat amb una sentència“l’única infecció de la que volem infectar-nos avui és de música, art i cultura”.  Un fantàstic recital acompanyat del pianista cubà Iván “Melón” Lewis, el seu alter ego dalt de l’escenari.

© Albert Roca

Fruit del seu bagatge musical Ara Malikian gira pels principals festivals del món actualment amb aquest format més íntim i personal sota el nom Le Petit Garage, on manté l’energia de sempre i on les emocions guanyen protagonisme de manera prodigiosa.  En el decurs del recital han interpretat mà a mà Les Milongas de Ravioli o les versions de clàssics del rock com Life on Mars de David Bowie o Bachelorette de la islandesa Björk.  Per acabar amb Nana Arrugada, inspirada en el confinament dels majors que se’n van anar amb la pandèmia, “molts se’ns van anar sols i sense companyia.  M’agradaria que aquesta música els acompanyi sempre”.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s