Eudald Font: “La Gavina trenca constantment la quarta paret”

Text – Albert Roca. Fotos – Albert Roca-J.Ladiv.

Des d’aquest dimecres fins a l’1 d’agost a La Villarroel es pot veure l’obra “La Gavina”, dirigida per Àlex Rigola, que també participa com actor. Entre el gran elenc podem veure a l’actor Eudald Font, molt content de participar en una obra coral i que parla de coses de la vida.

© Albert Roca

Quines referències tenies de l’obra?

Jo feia molt que m’havia llegit La Gavinan i havia vist l’obra a Madrid i realment tens la sensació que ess personatges están explicant la seva vida autèntica. Quan vaig saber que la faria a Barcelona vaig revisitar l’obra i la pel·licula i vaig veure que és molt fidel a l’original. Literalment hi ha frases estretes de l’obra.

I com ho vas trobar al treballar el teu personatge?

© Albert Roca

Hi ha un component difícil, parlar de l’Eudald, del personatge, i d’Eudald parlant del personatge. Molt particular.

Què explica?

Parla d’una familia d’artistes que son escriptors, actrius i actrius. Els temes que tracten son la creativitat, el talent o l’art i que sentim al dia a dia. També parla part de les relacions personals i amoroses: la gelosiam l’enveja. Son passions humanes que ens afecten a tots i que sentim i les seguirem sentint.

Com ha anat el treball amb l’Àlex Rigola?

Ha suposat un gran exercici de renovacio quasi actoral  ja que demana tanta veritat i tanta presència. Ell et demana que cada paraula estigui allà. I ha sigut molt intens tot això. Estic molt agraït d’haver fet aquest procès. A més és molt proper, bromista i això ajuda quan ets el nou, i vens com a substitut. Fa una mica d’impressio veure’l i quan fa conyes et relaxa molt. Estic molt content d’haver-lo conegut. M’agrada la figura del mentor que faci classes magistrals.

© J.Ladiv

I de treballar en una obra tan col·lectiva?

S’aprèn veient els companys quan treballen I molt mé sentrant en relació dins l’escena. Quan treballes sol treballes amb l’imaginari I amb companys parles amb algú que està viu. S’apren moltissim en grup.

© J.Ladiv

En l’obra parla de la por de fer-se gran…

I ara m’ha agafat una mica això. Els vint els vaig viure molt tranquil per la vida. I he notat un canvi en la meva propia percepció a l’arribar als 30. I que ha estat durant l’experiència del confinament. I que em va ajudar a veure que el temps és finit i que ho hem d’aprofitar al màxim.

I l’experiència de la vida?

L’epxeriencia de vida és preciossa. Tens les primers experiencies per assaborir i després hi ha una gran experiència de fer-se gran i ho estic començant a notar. I on ara el cos em demana tranquil·litat. M’agrada experimentar profundament cada etapa.

I la de ser actor, fent obres com “La Gavina”?

Les coses t’arriben quan estàs preparat per assumir-les sense que no tingui ni por ni nervis. Però potser fa uns anys m’hagués imposat treballar en un gran teatre. Ara puc assumir-ho. En una de les funcions prèvies va venir gent a veure l’obra i em vaig posar nerviós. Però aquests nervis son indicadors de que el que fas t’importa i t’ajuda a estar més present.

© Albert Roca

Durant l’obra toques la guitarra. Quina presència té la música?

Jo he tingut grups de música a l’adolescència i em va fer il·lusió tocar la guitarra a  l’obra. Al final és un acte performàtic dins l’obra i quan més elements hi hagi molt millor. El carácter performàtic fa que sigui més performàtic.

Treballes també en diferents series. Quines diferències hi ha respecte al teatre?

A la serie tens la pressió de que ha de tirar endavant, però savent que pots fer alguna pressa més. I el public et veurà quan hi hagi un treball sobre el que han gravat. En el teatre el públic t’esta veient, t’està experimentant amb una distancia física. En el teatre estás més exposat. Pero en ambdos casos cada any sóc millor que l’anterior. Tinc més recursos i estic més tranquil.

I quan veus treballs d’altres actors hi penses?

Sóc una mica friki en això. Quan veig actors i actrius intento imitar o pensar com s’han sentit per dins. I aprecio treballs que han fet a HBO actors com la Kate Winslet o Adam Driver.  

© Albert Roca

Tens bones experiències de rodatges o projectes teatrals?

Precissament ara estic compartint pis amb el germà d’un amic i em preguntava si havia conegut personatges o havia tingut experiències estranyes. I el cert és que jo he tingut la sort de tenir un tracte molt humà i molt proper amb la gent que he treballat.

Per finalitzar. Què es trobarà el public que vingui a veure “La Gavina”?

Es pot trobar un format diferent del convencional on vas a veure una obra on no trenquen la quarta paret. Trobaràs una obra on trenquen constament la quarta paret. Estan fent referencia constament al public. Els actors i actius parlen honestament de la seva vida i a la vegada están narrant la història de La Gavina, molt coneguda per molta gent. Parla de la vida, de fer-se gran, l’amor, l’art… És una experiència molt bonica que deixa un residu uns dies després d’haver-la vist.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: