Josep Maria Pou: «És un orgull pel Teatre Romea acollir Pedro Páramo»

Text – Redacció-Focus. Fotos – Francisco Soler Oviedo.

Aquest dimarts, el Teatre Romea ha acollit la presentació de Pedro Páramo, una producció del Teatre Romea i Festival Grec. El text de Juan Rulfo, està versionat per Pau Miró i dirigit per Mario Gas. Vicky Peña i Pablo Derqui protagonitzen l’espectacle. L’acte ha comptat amb la presència de Josep Maria Pou -director artístic del Teatre Romea-, Cesc Casadesús -director del Festival Grec- i la companyia de l’espectacle.

© Francisco Soler Oviedo
© Francisco Soler Oviedo

Josep Maria Pou ha confessat que és una obra molt especial per ell «per fi arriba al Teatre Romea després d’una intrínseca aventura. Com Juan Preciado buscant a Pedro Páramo, aquest espectacle del Festival Grec de l’any passat ha trigat a arribar. Es va reprogramar al novembre -després d’estrenar-se a Madrid- però llavors es van tancar els teatres i es van obrir quan la producció ja hauria acabat.» El director artístic del teatre ha definit l’espectacle com màgic «on la paraula és la protagonista absoluta en aquesta cerimònia. Hi ha una gran capacitat dels actors de jugar amb les paraules com pilotes de ping-pong, amunt i avall» i ha sentenciat que és un orgull pel Teatre Romea acollir aquesta producció. 

© Francisco Soler Oviedo

Cesc Casadesús ha explicat que està molt content que l’espectacle sigui finalment possible. «És una obra molt complexa i la feina d’adaptació és espectacular. Molta gent no entén la novel·la però si aquest espectacle.» Respecte als canvis de programació per les circumstàncies excepcionals, ha comentat que «és un triple salt mortal» i confia a poder exportar a llarg termini l’espectacle a Amèrica Llatina, com estava previst en un origen. 

© Francisco Soler Oviedo

Mario Gas ha definit l’espectacle com un projecte molt especial. «Pedro Pára és una novel·la fantàstica però difícil d’entendre. Un fotògraf (Juan Rulfo) retrata una realitat molt concreta.  Com es fa això en teatre? Gràcies a la versió esplèndida de Pau Miró, deixant fora del plànol tot el que no cal. Ha trobat dos oficiants (Vicky Peña i Pablo Derqui, en aquest cas) que es transmuten en  tots els personatges d’aquesta història.» Pel director, treballar amb aquest repartiment és «un regal però també una responsabilitat. Fa temps que treballo amb ells perquè tenim un llenguatge comú. En aquest cas és una bona producció d’un text difícil» i sentència: «Després de tres intents d’arribar a Ítaca, aquí estem, a la nostra ciutat i espero que tingui la mateixa acollida que per tota Espanya.» 

© Francisco Soler Oviedo

Vicky Peña ha explicat que és un «goig de tornar al Teatre Romea i participar en un projecte tan estrany i diferent com aquest. Jo no havia llegit mai Pedro Páramo abans però em vaig quedar encantada i preocupadíssima alhora perquè no ho veia per teatre. La versió de Pau Miró és tan bonica, incorpora tots els cossos de l’ànima. Tinc el desig de tornar a presentar al públic una peça tan preciosa amb aquest duet tan estrany que fem amb el Pablo Derqui» i també diu «tenim una consistència de tot l’equip que construeix una màgia i un ambient poètic, surrealista, vibrant, intens… com ressons metàl·lics quan estem els dos a l’escenari.»

© Francisco Soler Oviedo

Pablo Derqui ha confessat que «estic molt content que finalment estrenem l’obra al Teatre Romea. Espero que agradi al públic. Tinc molt de neguit però és positiu. Hem tingut bona acollida en gira» i ha afegit que «és el primer cop que treballo amb Vicky Peña -un referent per a mi- i amb Mario Gas sempre és un plaer coincidir en una producció.»

© Francisco Soler Oviedo

Pedro Páramo es representarà al Teatre Romea a partir de l’1 de juliol de 2021.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: