Marta Codina: “Ser actriu és ser espectadora de la vida des de diferents perspectives”

Text – Albert Roca. Fotos – Silvia Poch-Albert Roca.

Amb la seva joventut ja té un llarg recorregut pel teatre i la televisió. A Marta Codina la podem veure en la serie “Moebius”, de TV3 amb un personatge que té incidencia en la protagonista.

© Albert Roca

Havies coincidit abans amb el director Eduard Cortés oi?

Sí, ell ja em coneixia de quan vaig treballar a “Angel y Demonio” de Telecinco, el segon projecte que havia fet. Ell va rodar el capítol on jo sortia i va ser una experiencia increíble. Ell sap el que necessita dels actors.

En la serie “Moebius” tots els personatges tene la seva importància

Cada personatge té una entitat,  amb uns personatges que son protagonistes i els altres que tenen una incidencia.

© Silvia Poch

Com és el de l’Estela, el que tu interpretes

Ha estat un regal. I va aparèixer per primer cop al capítol 3. L’Estela linka amb el passat de la Mamen, la protagonista.  La Mamen arriba al poble i no té gaires amics fins que es troba amb l’Estela, amb qui havia tingut una relació en el passat. Jo segueixo una mica atrapada i vaig a La Farga a veure-la.

I li ajuda…

Sí. Li dono consells. Com vaig parlar-ho prèviament amb el director Eduard Cortés i l’actriu Aïda Oset jo vinc a ser una mica com “casa”. Ja no tenim aquella relació d’amor que hi havia però sap que pot comptar amb mí i ho sap.

© Albert Roca

I com has treballat el personatge?

Vaig intentar empatitzar. Estar per a ella. He intentat amb l’Estela treballar per la Mamen des de la generositat. Des de l’amor per l’altre personatge l’he construït.

Com han dit altres companys teus és una serie on res és el que sembla

Que et pugui generar dubtes i et preguntis coses. Que pensis que aquest pare eés estrany, l’adolescent és raro, el profe de mates perquè mira així. És un thriller amb tocs molt nòrdics.

© Silvia Poch

Anteriorment t’haviem vist a la serie “Com si fos ahir”, també a TV3

Vaig aparèixer al primer capítol i em van trucar la segona temporada i he anat apareixent fins fa ben poc amb el personatge de Neus, la jefa del Bruno.

I també recentment a “Mujeres pioneras” de Movistar+

Vaig participar en el capítol de Dolors Aleu, la primera dona que va ser metge. Em va impressionar molt la seva història, com quan a la seva classe li tiraven pedres per ser dona. Va revolucionar la higiene en femení. Es va obsesionar en aixo i gràcies a ella se li ha donat aquesta importancia que hi ha. Va ser tot un orgull i una experiencia.

© Albert Roca

Has fet diferents episòdics

I realment es molt difícil ja que en un curt marge de temps has de fer conèixer aquell personatge en petites pinzellades. En personatges més extensos tens la possibilitat de poder investigar més i donar-li molts més matissos.

Que vas aprendre de Cristina Rota?

Va suposar un aprenentage a nivell vital i d’actriu. Ella és molt estricte, amb la técnica Stanivslavski i  quan ja vaig pillar-ho tot vaig entendre moltes cosescom la d’estar amb l’altre, escoltar i és el que he fet amb el personatge de l’Estela. Després vaig continuar fent més classes amb altres perspectives. I és que quan treballo m’agrada agafar una mica de tot.

© Silvia Poch

T’ajuda aquest aprenentatge a nivell personal?

És com una teràpia. Descobreixes moltes coses de tu mateixa que les integres a la teva vida. Ara mateix estic fent coaching amb el gran actor I director que és el Marc Martínez. I veig com de lluny pots arribar com actor. Això no té fi. Ser actriu és ser espectadora de la vida des de diferents perspectives.

I on et podrem veure properament?

Hi ha diferents projectes teatrals I continuo amb la Cia Dell’Ànima amb Camèlia on hi ha dues violinistes i jo. Toquen música barroca i recito textos de Mercè Rodoreda. És la primera vegada que ho he fet i és meravellós. Cada paraula té tres significats. I és molt enriquidor com actriu. També estic pendent d’alguns càstings de ficció que he fet gràcies les meves representants (La Farándula). A la nostra feina mai saps que et vindrà ; )

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: