Jordi Garreta “Els éssers humans sempre tenim una cosa a amagar”

Text – Albert Roca. Fotos – Albert Roca- @iluminada.studio.

Artista multidisciplinar, preparat per a fer fer cinema, obres de text, musicals i composar els propis temes. Aquesta és la carta de presentació d’un dels protagonistes de la serie “Moebius” que emet TV3 cada dilluns, Jordi Garreta. Apunteu el seu nom, perquè pot sonar ben fort.

@iluminada.studio

Com arribes a Moebius?

Tot comenca amb un professor de la meva escola que m’informa que demanen actors de 16 a 18 anys per a un càsting, i tot i jo ser més gran del que demanaven, ho vaig enviar igualment. La serie aleshores tenia un altre nom i vaig superar fases fins que em van escollir. Tot el procés, acompanyat dels meus representants (La Farándula).

El teu personatge que té una mica menys d’edat que la teva. Com l’has construït?

Precisament això pot ser positiu ja que m’ha permès tenir una mica de perspectiva recordant aquella essència de quan tenia aquella edat. Això ajuda a entendre millor el personatge i de com actúa.

@iluminada.studio

La pregunta recurrent als actors de Moebius….. Sembla que cada personatge amaga alguna cosa?

En realitat els éssers humans sempre tenim una cosa a amagar. És molt peculiar a la serie però la vida real és així.

Què penses del teu personatge?

Sobre el Rai jo tinc un sentit de la justicia diferent i jo no actuo igual. Ell ho té tot amb la seva familia i el seu negoci i després ve lo altre. I aquestes diferències que puc tenir amb ell son interessants per fer el personatge. Aquesta distància que hi ha entre ell i jo.

@iluminada.studio

T’agrada també molt cantar

Tinc una veu que podría assemblar-se a la ópera. Una veu lírica i que no és del tot clàssica, i on podría fer teatre musical.

© Albert Roca

I com et sents quan cantes?

Cantar ajuda a interpretar i a controlar el teu cos, amb tot això de les respiracions. Al igual que la dansa dona corporalitat al teu cos. L’única manera d’interpretar-me a mi mateix és quan canto.

Com et vas sentir veien-te en pantalla?

Tenia certa por per sentir-me jutjat i comparar-me. Pero encara que se’m faci estrany m’agrada veure’m en pantalla amb el que he fet. 

T’ha ajudat molt el que hagis fet fins ara?

Sí. Molt, els curtmetratges que he fet tot el que m’han ensenyat. I on he tingut un petit entrenament. Gràcies a això no vaig anar despullat al rodatge de Moebius. Ja estava més curtit.

@iluminada.studio

I  qué has descobert?

He descobert que una càmera té una sensiblitat que no té el teatre, que també és un mon fascinant alhora de defensar un personatge en cada representació. En la interpretació m’agrada marxar de la meva vida i ser altres persones. És una manera de marxar i alhora de trobar coses dels altres i on aprens.

@iluminada.studio

Tens algún referent en particular?

A Catalunya tinc devoció per Roger Casamajor i l’Ivan Benet. I a nivell internacional l’actor Hugh Jackman l’admiro perquè pot fer un Lobezno com un musical. I actors com Marlon Brando, Leonardo DiCaprio o Johnny Deep, ja que són actors camaleònics i amb molta personalitat.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: