‘La pífia’ de Greg Coonen, un thriller financer trepidant

el

Text – Redacció. Foto – Redacció.

Els productors d’El Innocent, sèrie de Netflix protagonitzada per el Mario Casas, ja treballen per convertir’La pífia’ en sèrie per Netflix o HBO.

El Ben Brennan, corredor de borsa estrella de l’banc andorrà Solarbanc, fa l’efecte de tenir-ho tot. Però aquesta situació idíl·lica trontolla quan deixa oberta una important posició financera al llarg d’un cap de setmana. Es produeix un fet imprevisible que distorsiona els mercats financers mundials, el que els experts anomenen un «cigne negre», que ocasiona a l’banc unes pèrdues enormes. Però això no és tot, el Ben ha comès un segon error que multiplica per deu les pèrdues: ha afegit accidentalment un zero extra a una operació, un «fat finger» que podria enfonsar a l’banc. Com un professional de primera categoria ha pogut cometre semblants errors?

Lluitant per salvar la seva carrera, el Ben comença a lligar caps i descobreix l’existència d’un pla maquiavèl·lic, un joc de geopolítica que mou els fils des de l’ombra per desestabilitzar Europa. Ell no és més que un titella en una xarxa d’interessos internacional. De sobte ha passat de viure plàcidament a Andorra, lloc dels seus somnis, a estar embolicat en una trama que posarà en perill la seva vida i la dels seus éssers estimats.

La pífia és un thriller financer trepidant amb clar gust de geopolítica real. S’hi barregen els ingredients de la millor novel·la clàssica d’espionatge amb els últims avenços en el camp de la tecnologia i les finances: moneda digital, brokers, interessos polítics, hackers, serveis secrets … El resultat és una novel·la que envolta el lector i el manté en tensió des de la primera pàgina. Així ho han entès els productors de la sèrie El innocent, protagonitzada per el Mario Casas, que ja han comprat els drets de La pífia per realitzar una sèrie amb Netflix o HBO. En breu se sabran els detalls.

La pífia ha arribat a ser l’ebook en català més venut a Amazon

«Coonen, expert en relacions internacionals, bon coneixedor dels passadissos de el poder a capitals tan dispars com Moscou, Mèxic i Al-, considera que Europa és un referent ètic en un món amb més règims autoritaris i populistes. Opina que el gran desafiament d’Europa és incorporar a Rússia i adverteix d’una Xina que utilitza les moneda digital per crear un sistema financer a l’marge de el dòlar » La Vanguardia, 19 maig 2021

SOBRE GREG COONEN

Nascut a París, el Greg Coonen viu a les belles muntanyes d’Andorra amb la seva família. Va estudiar a l’Escola d’Afers Exteriors de la Universitat de Georgetown, on es va graduar amb veritable interès per la geopolítica. A principis dels anys noranta va treballar com a periodista a Madrid on posteriorment va estudiar un MBA en l’Institut d’Empresa (IE), i va fundar un gabinet de comunicació. Els següents vint anys el van portar a més de setanta països de tot el món per entrevistar presidents, ministres i consellers delegats.

Encara Greg ha gaudit immensament de l’estil de vida de rodamón, ser testimoni de les reaccions que les seves filles tenen davant els llibres que escriu per a elles ha estat el viatge més emocionant que ha fet fins ara. Així és com ha descobert el seu narrador interior. La pífia és la seva primera novel·la i aquesta ara acabant la segona.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s