Lyona i Marc Torrent publiquen MOTXILLES, una meravellosa història creada per combatre el bullying

Text – Redacció-Planeta.

Els il·lustradors Lyona i Marc Torrent publiquen Motxilles, un àlbum il·lustrat que mostra, en clau fantàstica i metafòrica, la importància de decidir per un mateix i ser feliç sense ser jutjat ni maltractat per d’altres. És una meravellosa història creada per combatre el bullying, que continua sent un dels temes que més preocupen a pares i educadors.

La protagonista, la Lis, és una nena tímida, amb uns pares enfeinats que no tenen gaire temps per estar amb ella, i a l’escola, els seus companys se n’aprofiten sempre que poden. Per això, la motxilla que porta a l’esquena no para de créixer, i s’omple de coses invisibles que tots li posen a dins.

La motxilla, com a element metafòric, serveix per parlar de l’abús escolar o de com maltractem. Aquesta motxilla s’anirà omplint de tot allò que la nostra protagonista calla, tot el que l’ha ferit

i que no la deixa ser tal com realment és.

Sinopsis

Cada matí, la Lis guarda a la motxilla les coses que li agraden més. Hi porta les bitlles i el patinet perquè hi juguin la Sofi, el Rudy i la Cata. Però la Lis comença a adonar-se que els seus amics no la tracten amb el mateix afecte: no la deixen jugar als secrets i fins i tot li roben l’esmorzar!

Dia rere dia, la Lis veurà com aquesta motxilla amb què carrega es va fent més i més grossa. I és que hi ha sentiments que pesen molt, com la tristesa, la vergonya o la por d’explicar el que li passa…

Trobarà la manera de buidar tot aquest pes?

Els autors

La Lyona és una artista multidisciplinària reconeguda sobretot per la seva faceta de directora de videoclips per a coneguts grups de música, com Love of Lesbian, Lori Meyers, Amaral o Sidonie, entre d’altres. El seu treball ha estat molt elogiat per la sorprenent posada en escena i la frescor i s’ha convertit en tot un referent en el món de la música.

No obstant això, el seu treball va més enllà d’aquesta faceta: ella mateixa es defineix com a enginyera de contes i poemes, una artista sense complexos ni límits creatius que ha fet de les xarxes socials la plataforma per donar a conèixer els seus treballs. Amb els seus dibuixos i vídeos ha aconseguit crear una marca pròpia cada vegada més cotitzada. La Lyona és la il·lustradora del best-seller infantil: Jo mataré monstres per tu en tàndem amb Santi Balmes (autor del llibre i cantant de Love of Lesbian).

Marcus (Marc Torrent) és il·lustrador i va estudiar a la prestigiosa Escola d’Art Massana. És un dels fundadors de l’Editorial Garabattage, un projecte de publicació independent sobre il·lustració, durant la primera dècada del 2000. En l’actualitat és un dels fundadors de L’Automàtica, una antiga impremta de tipografia/litografia a Barcelona (un projecte associatiu sense ànim de lucre) i és també el coeditor de Munt, una petita editorial dedicada als artistes sonors i al disseny gràfic. El Markus ha guanyat diversos premis i nominacions, la més recent, al millor llibre infantil de ficció en els Premis Junceda d’Il·lustració 2014 (Estat espanyol) i va ser preseleccionat en el Jonathan Cape/The Observer/Comica Short Story Prize 2014 (Regne Unit).

El 2016, la Lyona i el Marcus van guanyar el Premi Junceda d’Il·lustració, concedit per l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC), al millor àlbum infantil il·lustrat de ficció per Monsieur Gargot (Principal dels Llibres).

Un llibre publicat pel segell Baobab el 10 de març de 2021

22 x 28 cm | 48 p. | 14,90 €

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: