Sara Roy: «En les meves composicions em deixo anar molt per impulsos”

Text – Albert Roca. Fotos – Albert Roca-J.Ladiv.

‘(A)MAR’ -Halley Records- és el nom del meu primer disc de Sara Roy que sortirà aquest divendres 26 de març. És un disc molt esperat pels seguidors d’una cantant que ha anat creixent com artista i es mostra musicalment a través d’un pop alegre i a vegades molt íntim.

© Albert Roca

De manera resumida que és (A)MAR?

Es descobreix el recorregut musical meu amb cançons íntimes, i més atrevides amb “canya”.

Hi ha dos duets en el disc, amb la SUU i el Miki Núñez

Amb la Suu canto Desde la ventana. Considero que és una referent per mi, una tia molt crack que fa cançons molt boniques i poder compartir un tema ha sigut un gran que. I amb Miki Núñez, amb el que canto Tot és més fácil, és una cançó molt especial. Ell és la meva parella i la cançó parla de l’amor i l’amistat.

Un dels temés és “Barcelona”. Com el vas triar?

‘Barcelona’ parla del lloc d’on vens. És una ciutat referent per a molta gent. Tot va venir arrel d’una història d’un curtmetratge d’una amiga meva, i que em vaig inspirar: una noia de Barcelona que deixa la ciutat per a viure en un altre país. I tot el que suposa dir adeu a totes les amistats que t’han envoltat. I fa referencia a Barcelona.

© Albert Roca

Desde la ventana reflexa una mica el confinament?

Desde la ventana es una cançó que està escrita en un habitació tancada i veient el mar desde la finestra. I és una mica de metáfora però la cançó clarissima del confinament és “Comptant les hores”. Jo em trobava en la meva habitació sense poder veure amics, familiars… i comptant les hores de quan queda per tornar-los a veure, a abraçar i fer-los petons. Sortosament ningú no ha agafat el covid en el meu voltant i per això he viscut el confinament bé però com tothom ho hem passat molt malament per no poder-nos moure.

© J.Ladiv

En les teves composicions….

…. em deixo anar molt per impulsos. Quan m’inspiro en una melodía que estic tocant amb la guitarra o el piano deixo fluir amb la meva ment amb la melodía que estic fent i em surt la lleta. I veig com “estic parlant d’aixo i no m’havia adonat”. Crec en les primers deixades d’anar de pensament i de lletres.

El primer single del disc va ser “Poetes”

M’agrada parlar de coses que em preocupen a mi i de coses on la gent es pugui sentir identificada. Poetes parla molt de l’esforc, la constància i de com quan tens un somni has de lluitar per això. Has de tenir l’optimisme de que algún dia ho aconseguiràs.  

Una de les grans novetats del disc és que estàs acompanyada d’una gran banda

Hi hagut una producció de Marc Martin, molt gran i d’un nivell internacional. Li ha donat la volta molt guai i l’essència de la Sara Roy amb guitarra i veu està present. Penso que és molt bonic compartir les cançons amb altra gent i que ajuda molt. I hi ha aquest valor afegit de que tot és més maco quan és compartit.

© Albert Roca

El haver estudiat periodisme t’ha ajudat a ser més comunicadora?

Sempre m’agrada molt parlar i crec que estudiar periodisme m’ha servit per saber transmetre i comunicar, i d’aquesta manera atrapar la gent. Sempre intento ser lo més natural possible.  

Vas participar en el Disc de la Marató i en el cicle de concerts “Som aquí”. Ets molt oberta a activitats solidàries i que puguin ajudar a la gent?

La música és canvi i si a través de la música puc ajudar a fer les coses més facils fantàstic. M’agrada portar el granet de sorra de felicitat a través de la música. I  que la gent pugui desconnectar de les coses dolentes de la vida.

© Albert Roca

I per finalitzar… Moltes ganes de concerts?

Moltes….. Espero que es puguin fer concerts i presentar el disc amb tota la banda, i que vingui gent, seguint totes les mesures sanitàries que pertoquin.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: