‘Set maneres de ser Hamlet’, una vanguardia rabiosament tradicional

Text: Pollyana Hernández. Fotos: Teatre Gaudí.

‘Set maneres de ser Hamlet’ és un monòleg en to de comèdia de petit format, però de gran valor histriònic. És al Teatre Gaudí avui i demà. Si volueu riure, ja trigueu. Heu d’anar-hi ja!

Josep Pere Peyró fa trobar-se en confiança des del primer minut. Ell és qui rep al públic amb un somriure i la respectiva salutació just entrar a la sala. No se sap quan comença l’obra, quan s’acorda, ja està l’espectador partint-se de tant riure.

La peça teatral comença d’hora, a les 6 de la tarda; dóna temps per a gaudir-la, reflexionar-la i anar a sopar a casa amb bona companyia; després d’haver-lo passat d’allò més bé amb l’humor d’aquest gran actor.

Josep Pere Peyró és capaç de riure del món, de les diferents cultures, de la nostra societat, de la nostra realitat i del mateix i de la seva ombra. Aconsegueix fer, d’un petit fragment de Hamlet, una innovació, un monòleg molt diferent, entretingut, amè, il·lustratiu i molt curós i respectuós.

En els temps que corren és difícil aconseguir fer riure sense fer-ho a costa de ningú. El públic no es pot perdre com l’actor, d’una petita anècdota, arriba a transformar tot el teatre en un cor de llargues riallades. Aquest és Josep Pere Peyró, encarregat de la direcció, de la interpretació i del guió teatral de ‘Set maneres de ser Hamlet’. Que vol que aquesta obra sigui un cant d’amor a la professió teatral. Que vol, amb ella, retre homenatge a totes les persones dedicades al Teatre.

L’actor interpreta Hamlet d’acord amb 7 escoles interpretatives: Grammelot, l’escola Francesa i ‘la veritat’ del mètode Stanislavski i de l’Actors Studio del segle XX, fins a la modernitat performativa d’avui. És una comèdia d’una tragèdia.

Amb ‘Set maneres de ser Hamlet’ trobem un Josep Pere Peyró amigable, serè i sí, reivindicatiu, demanant al final del monòleg que ningú sigui empresonat per mostrar el seu art, el seu talent.

En definitiva, el Teatre Gaudí té un tresor contra l’estrés i a favor de la cultura. Aquesta obra és una, com l’actor la defineix : Vanguardia rabiosament tradicional, que es pot gaudir a les 6 de la tarda de dissabte 27 i diumenge 28 de febrer, (avui i demà).

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: