La companyia Blanca Li debuta al Liceu amb l’espectacle de dansa ‘Solstice’

Text – Redacció-Premsa Liceu. Fotos – Laurent Philippe.

La reputada companyia de dansa Blanca Li debuta al Gran Teatre del Liceu amb l’espectacle Solstice, que es podrà veure els dies 6,7, 9 i el dia 8 de febrer, en una sessió exclusiva pels joves menors de 35 anys, gràcies al programa ‘Liceu Under 35’.

© Laurent Philippe

A través del poder de la dansa, combinada amb escenografia, vestits, vídeo, llums i música, Solstice evoca la bellesa, el poder i l’energia de la natura, qüestionant també els trastorns del nostre ecosistema.

La coreògrafa Blanca Li ofereix una visió personal, poètica i estètica amb una creació que inclou 14 ballarins contemporanis únics, que poden mostrar dalt de l’escenari tant les seves individualitats com el treball en grup. El treball físic que ha desenvolupat amb ells té com a resultat un ball orgànic, intuïtiu i molt contemporani.

© Laurent Philippe

La música composta per Tao Gutiérrez inclourà un percussionista a l’escenari i ajudarà a crear l’ambient per a cada un dels quadres de l’obra. La respiració dels ballarins i els seus moviments estan completament integrats en la composició musical. El resultat final és una música poderosa, terrenal i plena de sensibilitat.  

© Laurent Philippe

L’escenografia, ballant entre la poesia i la intriga, l’ha dissenyat Pierre Attrait, antic col·laborador artístic de Blanca Li, i està orientada entorn d’un cel en moviment que té com a objectiu crear una visió del temps que passa. Per aquest muntatge, Blanca Li ha comptat, una vegada més, amb Charles Carcopino per idear un escenari tecnològic amb efectes  de vídeo que evoquen els elements, la naturalesa i les seves transformacions induïdes per l’ésser humà. Les seves creacions visuals són un element clau de l’espectacle com la il·luminació, a càrrec de Caty Olive. Aquesta artista construeix espais amb la llum, tenint en compte tots els elements presents a l’escena. Finalment, el vestuari està dissenyat per Laurent Mercier i fet per Chaillot —Théâtre National de la Danse. En aquesta producció, cada peça és un element essencial que participa plenament en la coreografia i les impressions visuals que emergeixen de cada escena. Des dels teixits més naturals fins als més tecnològics, els vestits també parlen de la nostra relació amb el món. Blanca Li ofereix al públic un viatge fascinant i emotiu a un univers en moviment per mostrar-nos la bellesa del món, la seva força, la seva energia i la seva fragilitat.

Liceu Under 35

El ‘Liceu Under 35’, la iniciativa del Teatre per acostar l’òpera als menors de 35 anys, s’estrena ara amb la dansa. Amb un preu únic de 15 euros, el 8 de febrer a les 19h, els joves podran gaudir de l’espectacle de Solstice, unacreació lluminosa que ret homenatge a la humanitat i als elements naturals.

La companyia

Creada per Blanca Li a París el 1993, en les seves creacions apareix sovint la fusió entre disciplines i gèneres, juntament amb un sentit de l’humor molt mediterrani. Ha actuat des del Festival d’Avinyó fins als Estats Units, passant pel Théâtre National de l’Opéra Comique de París. Referent en aquest gènere, a França va rebre el premi Globe de Cristal en la categoria de millor òpera de ballet el 2007. El seu treball més recent és El bal de Paris de Blanca Li, un espectacle immersiu que integra espectadors i ballarins.

Blanca Li

Coreògrafa, ballarina, directora d’escena de ballets, musicals i òperes, realitzadora audiovisual i cinematogràfica, també és actriu i artista multimèdia. El 2019 va esdevenir la primera dona coreògrafa membre de l’Acadèmia de Belles Arts francesa. Dirigeix els Teatros del Canal a Madrid des del 2019. Amb la seva pròpia companyia de dansa contemporània ha actuat durant vint-i-vuit anys en teatres d’arreu del món amb 18 creacions, sent les últimes Elektrik per ballarins d’Electrodance, SolsticeDiosas & Demonias i ROBOT! .

A més, ha treballat com a coreògrafa per a l’Opéra de París i la Metropolitan Opera de Nova York. També va dirigir el Ballet de la Komische Oper de Berlín.

Ha dirigit 5 ​​llargmetratges, incloent la comèdia musical Li Défi, amb 150 ballarins de hip hop, el 2001, Pas à Pas, un documental sobre una de les seves creacions, o ElektroMathematrix, un musical amb ballarins d’Electrodance. Ha dirigit el primer curtmetratge de dansa en realitat virtual a França el 2013. També ha creat múltiples instal·lacions i esdeveniments per al MUSAC a Léon, el Museu Guggenheim a Bilbao, la Nit Blanca a Madrid, o al Grand Palais a París, entre altres.

Ha treballat amb incomptables artistes de la música com Coldplay, Beyoncé, Blur, Daft Punk, Paul McCartney o Kylie Minogue i directors de cinema com Pedro Almodovar, Jean-Jacques Annaud, Michel Gondry, entre d’altres.

Entre el seu llistat de premis, es destaquen el premi Manuel de Falla, la medalla de Bellas Artes de Granada. També ha rebut a França el ‘Chevalier de l’Ordre National du Mérite’ al 2004 i el ‘Chevalier de la Légion d’Honneur’ per el president de la República François Hollande al 2014, i la ‘Medalla de Oro al Mérito de las Bellas Artes’ al 2009.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: