Èxit rotund del Tiana Negra 2021 que s’ha fet íntegrament en línia a través del Youtube

el

Text – Redacció-Premsa Tiana Negra. Fotos – Premsa Tiana Negra.

Èxit rotund de l’edició del Tiana Negra 2021 que s’ha fet íntegrament en línia a través del Youtube de l’Ajuntament de Tiana. El certamen ha tingut prop de 3.500 visualitzacions i 80 persones de mitjana connectades a cadascuna de les activitats. La pandèmia ha obligat a l’organització del festival a reinventar-se i ha convertit l’espai de Can Riera amb un plató de televisió improvisat per on hi han passat durant dos dies els autors més destacats de la novel·la negra catalana actual.A banda de totes les activitats en directe, el públic connectat ha pogut gaudir de contingut extra enregistrat amb anterioritat.

Entre els moments més destacats del certamen d’enguany hi ha la taula rodona homenatge a la Patricia Highsmith, la xerrada sobre true crime entre la Tura soler i en Jordi Grau i la celebració dels cinquanta títols de les col·leccions Crims.cat i Llibres del Delicte. En aquesta edició s’ha premiat l’autor Jordi Santasusagna i l’obra Porcs amb la vuitena edició del guardó Memorial Agustí Vehí Vila de Tiana. El festival d’enguany ha estat un repte majúscul, una aposta de l’Ajuntament de Tiana per recolzar la cultura i la literatura catalana.

La novena edició del Tiana Negra ha estat una edició molt especial. La pandèmia ha obligat a reinventar el festival però mantenint la seva essència, ser l’aparador més important de la literatura negra catalana anual. I el certamen ho ha aconseguit. Durant dos dies l’espai de Can Riera, reconvertit en plató de televisió improvisat, ha acollit una vintena d’autors i editors que no s’ha volgut perdre el festival que s’ha fet íntegrament en línia i sense públic assistent. El Tiana Negra s’ha pogut veure des del Youtube de l’Ajuntament de Tiana i ha registrat prop de 3.500 visualitzacions i uns 80 connectats de mitjana en cada activitat. Persones de tot Catalunya, les Balears i fins i tot Portugal. El festival ha mantingut gairebé totes les activitats previstes, però n’ha enregistrat alguna com l’obra de teatre que han realitzat els socis del Casal de Gent Gran de Tiana o el taller de poesia negra que ha fet la Biblioteca de Can Baratau. A més s’ha elaborat contingut extra sobre els autors per emetre durant les transicions del directe.

El festival ha tingut com sempre moments destacats com la taula sobre el true crime que varen protagonitzar divendres els periodistes Tura Soler i Jordi Grau; la celebració dels cinquanta títols de les col·leccions de novel·la negra Crims.cat i Llibres del delicte; l’homenatge d’algunes de les autores més importants de la novel·la negra catalana a Patricia Highsmith amb el llibre La cervesa de la Highsmith, o el comiat d’alguns dels herois del gènere negre creats per Margarida Aritzeta  i Salvador Balcells. En totals una quinzena d’activitats amb les novetats més destacades del gènere actual. Divendres es va atorgar el vuitè Premi Memorial Agustí Vehí Vila de Tiana a Jordi Santasusagna per l’obra Porcs, tracta d’una novel·la negra rural ambientada en diferents salts temporals, amb molta misèria humana i plena de llegendes de poble. Una obra amb una prosa excel·lent i una llengua molt fluida. El jurat del certament ha nombrat el guanyador per unanimitat d’entre el 36 originals presentats als premi aquest any.

La retransmissió del festival a través del Youtube permetrà recuperar-lo quan es vulgui, i que les visualitzacions puguin créixer. Una format que ha vingut per quedar-se esperant que l’edició del 2022 es pugui fer paral·lel al format tradicional i presencial des de la Sala Albèniz del Casal de Tiana.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s