Texto: Pollyana Hernández. Fotos: Prensa Teatre Gaudí Barcelona, Pollyana Hernández.
No és necessari anar a Broadway, Barcelona 24h aconsegueix robar la seva essència al gènere musical. Sota la direcció de Marc Flynn, amb text i música original de Pau Barbarà Mir; Laia Fontàn, Jaume Casals, Anna Piqué y Alex Sanz demostren el seu gran talent histriònic i vocal en aquest singular musical de petit format desenvolupat a Barcelona.

Amb una direcció musical de Dídac Flores, una escenografia de Jordi Bulbona, coreografia i ajuda en direcció de Ruben Yuste, un disseny d’il·luminació de Dani Gener, fotografia i projeccions d’Helena Palau, vídeo Teaser d’Albert Masferrer, surt aquesta obra de teatre de ‘Suerte en mi vida Producciones’, organitzada també per Versus Teatre.
Barcelona acull aquest musical de dijous a diumenge des del 17 de desembre de 2020 fins el 28 de febrer de 2021 al Teatre Gaudí. ‘Barcelona 24h’ sedueix a l’espectador fins aconseguir fer-lo empatitzar amb el dia a dia de 4 joves, els quals viuen (d’acord amb les seves inquietuds i edats) al màxim de la Ciutat Comtal. Cadascú des de la seva particular situació sentimental, econòmica, o social, o des de la barreja d’aquestes 3. Ressaltant, a la vegada, però, rient de l’estrés amb el qual es viu a Barcelona.
Alex Sanz fa que els espectadors s’enamorin de la ciutat, i que tinguin il·lusions. Anna Piqué els concedeix una importància immortalitzant-los amb els seus ‘clics’. Laia Fontàn els fa riure de cóm de caòtica i cruel pot arribar a ser la ciutat. I Jaume Casals els fa reflexionar sobre què tan valuós resulta tenir una bona feina.

‘Barcelona 24h’ és una obra de teatre desenfadada, però curosa amb els detalls. Vigilant força bé els diàlegs per a provocar la identificació del públic amb varis episodis de cadascú dels personatges. Aquí es veu el talent de Pau Barbarà Mir. Agraden els petits detalls de la vida quotidiana a Barcelona, com els problemes de vivenda, el món de la fotografia, les presses als transports públics i els horaris laborals maratonians. També generen connexió els llocs: el Carmel, el Paral·lel, la Sala Apolo, algunes botigues locals o el badulaque de Dídac Flores. L’obra en el seu conjunt , fa pensar en influències de Los Angeles (La La Land) i més en concret de Hollywood (Hugh Grant i mencions d’altres grans musicals).
En general, independentment de l’edat del públic, aquest s’identificarà amb uns quants dels diàlegs i aspectes d’aquesta posada en escena. Barcelona 24h té una certa màgia no del tot descriptible que aconsegueix connectar amb el dia a dia de qualsevol persona que viu a la Ciutat Comtal.
A més, el total dels integrants del musical estan desitjant que, tot i les restriccions, i sempre amb les mides sanitàries adequades, tothom continuï anant al teatre i gaudir de Barcelona 24h.
Deja una respuesta