Laia Servera, de l’“InfoK”, recull el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de Televisió

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Aquesta dijous 10 de desembre a la tarda ha tingut lloc, al Palau de Pedralbes de Barcelona, l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació 2020, presidit per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó. La periodista Laia Servera, editora i presentadora habitual de l’informatiu “InfoK”, i la resta de l’equip d’aquest programadel canal Super3, han estat distingits amb el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de Televisió. El guardó reconeix, especialment, la tasca que l’“InfoK” va fer durant l’inici de la pandèmia del coronavirus.

Laia Servera i la resta de l’equip de l’“InfoK”han rebut aquesta tarda el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Televisió. L’acte de lliurament, que s’ha pogut seguir en directe pel canal 3/24, ha tingut lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona i ha estat presidit per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.L’actriu Marta Bayarriha conduit la cerimònia de lliurament, que ha comptat amb l’actuació musical de Gemma Humet i una lectura de poemes per part de l’actriu Sílvia Bel.

En el moment de recollir el premi, Laia Servera, que hi ha assistit acompanyada de Carles Rubio, productor de l’“InfoK”, ha volgut agrair el guardó: “Intentarem seguir treballant i sent mereixedors d’aquest reconeixement. L’equip del programa tenim passió per la feina que fem i això es transmet en la pantalla.” Servera ha dit que als nens i nenes els interessa el mateix que a la resta de la població: “Ara és el Coronavirus, i els últims tres anys han estat els refugiats. No els menyspreem; no siguem paternalistes.” I ha destacat que “al món hi ha molts informatius infantils, però de consolidats n’hi ha 4 amb molta trajectòria, més del doble que l’”InfoK”: “Nosaltres, amb 20 anys, som els que fa 5, i això té molt mèrit.” La directora del programa ha agraït la feina de les escoles: “Perquè sense la seva confiança nosaltres no seríem el que som”. I ha acabat dient: “Confieu i espereu molt dels petits.”

El jurat dels premis ha premiat l’informatiu del canal Super3 “per oferir als infants i als joves del nostre país un informatiu produït especialment per a ells, amb temes del seu interès i amb un llenguatge clar i entenedor”. També ha destacat que “el seu valor social és incalculable, i que mereix una menció especial la seva tasca des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, durant la qual ha facilitat que infants i joves puguin accedir a una informació clara i veraç, amb un gran èxit d’audiència”.

L’objectiu dels Premis Nacionals de Cultura és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada. A més de Laia Servera i l’equip de l’“InfoK”, enguany han estat premiats Rosa Badia i l’equip del programa “Tot és comèdia”, de SER Catalunya, en la categoria de Radiodifusió;l’“Eco de Sitges”, en la categoria de Premsa; el magazín “La Mira”, en l’àmbit de Mitjans d’Arrel Digital; l’empresa Adsmurai, en el de Publicitat, il’Associació Cultural Garriguenca de Comunicacions, en la categoria de Comunicació de Proximitat. A més, s’han lliurat mencions honorífiques a la periodista i corresponsal Rosa Maria Calaf i al publicista Robert Rodergas. Aquest guardó atorgat a l’“InfoK” s’uneix a una llarga llista de premis que ha rebut el programa al llarg de la seva història, com, per exemple, el Premi Unicef per la defensa dels drets dels nens (2005), el Premi Ràdio Associació de Catalunya (2006), el Premi anual al periodisme social en televisió del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) de Barcelona (2016), el Premi de Curts Científics en el certamen “Ciencia en acción” (2016), el Premi Marta Mata 2017 de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, el Premi Zapping 2017 com a millor programa informatiu (i finalista en aquesta categoria en tres edicions), o la menció com a finalista al Japan Prize dins de la categoria de Primària de la Divisió Audiovisual. El Premi Nacional de Comunicació és l’últim reconeixement en una temporada en què l’“InfoK” també ha merescut el Premi Jaume d’Urgell de la ciutat de Balaguer, el dels editors de revistes i diaris digitals APPEC, una menció als premis CIRCOM de la televisió europea o, com a part de la programació del Super3, el premi del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: