TV3 estrena “Merlí. Sapere aude”. Pol Rubio segueix els passos del mestre Merlí

Text – Redacció-TV3. Fotos – Daniel Carmona – Maria Heras.

Dilluns, a les 22.05, TV3 estrena “Merlí. Sapere aude”, l’“spin-off” de “Merlí”, la sèrie original de Televisió de Catalunya produïda per Veranda TV que se centra en el personatge de Pol Rubio i el seu pas per la Facultat de Filosofia.  

@Daniel Carmona

“Merlí. Sapere aude” és una sèrie original de Movistar+, en col·laboració amb Veranda TV, estrenada en aquesta plataforma el desembre del 2019. Escrita per Héctor Lozano i dirigida per Mena Fité, la sèrie, de 8 capítols, està rodada en català i castellà, i té com a escenari principal la Universitat de Barcelona, a més de diversos indrets de la ciutat, com el barri Gòtic, el Raval i la platja.  

Encapçalen el repartiment de “Merlí. Sapere aude” Carlos Cuevas, que interpreta un Pol Rubio més madur, però també més insegur; i María Pujalte, que dona vida a la professora María Bolaño, una dona de caràcter que no li posarà les coses fàcils. Completen el repartiment Pablo Capuz (Rai), Azul Fernández (Minerva), Pere Vallribera (Biel), i Claudia Vega (Ori); a més de David Solans (Bruno Bergeron), Ana Maria Barbany (la Calduch), Boris Ruiz (Alfonso) i Assun Planas (la professora Glòria), que repeteixen els seus papers de “Merlí”. 

@María Heras

“Merlí. Sapere aude” continua la història de Pol Rubio, l’alumne preferit de Merlí Bergeron. En Pol segueix els passos del seu antic professor i comença la carrera de Filosofia a la Universitat de Barcelona. En aquesta nova etapa serà clau la trobada amb María Bolaño (María Pujalte), una àcida professora que veurà el gran potencial d’en Pol i el marcarà de manera definitiva. La Bolaño pressiona constantment en Pol, i l’obliga a desprendre´s de la seva actitud fatxenda i a encarar la seva nova vida de manera adulta.  

Entre els nous companys del Pol destaca el Rai (Pablo Capuz), un noi ric i displicent que rep el Pol amb arrogància i superioritat. L’actitud del Rai despertarà el rebuig del Pol i farà sorgir una rivalitat entre ells, gairebé com un joc, que derivarà en alguna cosa més que una amistat. La Minerva (Azul Fernández), l’Oti (Claudia Vega) i el Biel (Pere Vallribera) completen el grup d’amics amb qui el Pol experimentarà tot allò que la vida universitària els ofereix.  

@María Heras

Però no tot serà nou per al Pol. Mantindrà la relació d’amistat amb el Bruno, fill del Merlí i company d’institut, que fa la carrera d’història en una facultat propera. El Bruno, que no s’ha oblidat del Pol, intentarà seduir-lo i continuar la relació que havien començat.  

“Merlí. Sapere aude” és una sèrie sobre els començaments, els nous reptes i el viatge cap a la maduresa, amb la mirada particular que ofereix, novament, la filosofia. En última instància, aquest és l’esperit d’aquest “spin-off”, expressat en el “sapere aude” del títol: atrevir-se a saber, a aprendre, a descobrir. 

En el primer capítol 

El Pol comença la carrera de Filosofia. Vol ser el nou Merlí. En Bruno segueix penjat d’ell i ha començat Història. El Pol coneix els nous companys de facultat: l’Oti, el Biel, la Minerva i el Rai. Amb en Rai xoca el primer dia, però hi ha alguna cosa del noi que l’atrau. També coneix la María Bolaño, una professora irreverent i especial que està destinada a marcar-li la vida. 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: