Torna «Les de l’hoquei»: La competència serà més dura. Ja no lluiten per uns ideals, sinó per sobreviure

Text – Redacció-Premsa TV3.

La roda de premsa de la segona temporada de Les de l’hoquei», que s’estrena a TV3 dilluns 30 de març s’ha fet amb una eina de videoconferència i a més s’ha pogut veure en directe per la pàgina de TV3 a Facebook, on més de 300 persones s’hi ha connectat durant el directe i s’han rebut més de 100 comentaris i preguntes.

Sin título-2

El director de TV3, Vicent Sanchis, s’ha encarregat de conduir aquesta presentació de la segona temporada de «Les de l’hoquei», amb una gran participació de mitjans, que s’ha fet, per primera vegada, per videoconferència per no trencar el confinament.

També ha comptat amb la presència d’Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3; Raimon Masllorens, productor executiu de Brutal Media; Marta Pahissa, directora de la sèrie al costat de Kiko Ruiz Claverol; Marta Grau, coordinadora de guió, i alguns protagonistes de la sèrie com Nora Navas (La Terrats), Iria del Río (Anna), David Selvas (Toni Alcober), David Solans (Ricard), Dèlia Brufau (Emma), Júlia Gibert (Raquel), Natàlia Barrientos (Berta), Asia Ortega (Flor), Mireia Oriol (Lorena), Laia Pérez (Janina), Guim Puig (Lluc), Gemma Brió (Olga), Guillermo Lasheras (Putxi), entre altres.

«Ens ha tocat assumir, al 100%, el paper de servei públic», ha dit el director de TV3 en els moments inicials. «Hem canviat les graelles i la programació. En directe quasi només hi ha programes amb caràcter informatiu, espais com «Planta baixa» i»Tot es mou» han passat a ser informatius clarament i cada dia fem servei públic. Però l’audiència també demana entreteniment, en fem i estem pensant com fer-ne més. «Les de l’hoquei» és un gran entreteniment que va funcionar en la primera temporada i esperem que funcioni en aquesta segona».

«La primera temporada de «Les de l’hoquei» va ser molt orientada al món adolescent. Hem fet un salt. Les protagonistes han crescut, també ho han fet les trames i argumentalment és molt potent», ha explicat Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3. «En aquesta segona serà una sèrie més enfocada a un públic més ampli. No volem perdre el públic adolescent , que ens va ser tan fidel en la primera temporada, però volem incorporar el públic fidel de TV3 amb una mirada més àmplia, més adulta i amb trames que enganxaran molt més.»

Sent temps molt complicats per la ficció, el cap de Ficció i Cinema s’ha mostrat molt content d’haver pogut tirar endavant la sèrie: «un producte ple de valors, feminista, que parla en femení i de la quotidianitat social de la dona».

Oriol Sala-Patau també ha explicat que la primera temporada de «Les de l’hoquei» ha estat seleccionada a l’Input, un dels festivals més important de televisions públiques de tot el món, on es podrà veure i es debatrà el format i els valors d’aquesta ficció.

Raimon Masllorens, productor executiu de Brutal Media, ha explicat que: «La segona temporada ha crescut. Elles, les noies, les trames, els conflictes… Hi segueix havent aquesta mirada femenina, no només perquè es parla de dones, sinó perquè parlen les dones».

Una producció que ha estat luxe i un gran repte fer amb 60 localitzacions i vint-i-pico actors principals ha explicat el productor executiu de Brutal Media. «Jo estic molt content d’aquesta segona temporada». I ha afegit: «Més satisfet de la segona que de la primera».

Marta Pahissa, directora de la sèrie al costat de Kiko Ruiz Clavero, ha explicat que: «La sèrie ha crescut. És més adulta, les seves trames també són més transversals i parlen dels problemes de la vida als que t’enfrontes quan agafes més edat. Apareixen personatges nous que són molt importants, joves i adults, que fan trontollar l’equip. Això fa que el motor ja no sigui mantenir el femení del Minerva, sinó mantenir-se dins de l’equip de manera més individual, fer-se valdre. La competència serà més dura. No lluitaran ja tant per uns ideals, sinó per sobreviure i superar els problemes que es van trobant a la vida».

La directora de la sèrie ha mostrat el seu desig de poder tornar al més aviat possible a la feina quan se surti d’aquest moment tan complicat i que afecta tothom. Tornar a la feina feta aquí «a casa nostra, on hi ha un gran talent i aquesta sèrie n’és una gran mostra».

Segons Marta Grau, coordinadora de guió: «Les protagonistes han crescut i han d’afrontar les coses complexes que et trobes quan et fas gran. Significa confrontar les teves ombres i també les d’un sistema, una societat i uns valors com els patriarcals, la competitivitat o la rivalitat a qualsevol preu. La temporada és un camí per trobar quin és el seu lloc, tan individual com col·lectivament, al món, i ja sabem que el lloc, a les dones els costa més de trobar».

Per Grau no és tant per ser una sèrie feminista com per la mirada femenina -totes les guionistes són dones- i la manera de narrar el que fa diferent «Les de l’hoquei».

David Solans interpreta el Ricard, un dels nous personatges d’aquesta temporada: «un jugador bastant competitiu que viurà una història d’amor amb una de les noies del Minerva. Al llarg de la temporada canviarà la seva mentalitat obsessiva i insana vers l’esport per adoptar una actitud més tranquil·la a l’hora d’afrontar les relacions i també la seva manera de viure».

Laia Fontán és el rostre d’un altre dels nous personatges, la Janina: «En aquesta temporada els personatges lluiten per sobreviure i, en aquest cas, la Janina lluita per fer-ho d’una manera molt peculiar i elegant. És molt ambiciosa i quan està a la pista només pensa en la bola. Juga i prou. Intel·ligent, sap quines armes té i sap com fer-les servir. És una dona molt empoderada.»

Dèlia Bufau explica el que li toca viure a l’Emma: «A nivell familiar viurà una temporada moguda. L’Emma haurà d’aprendre a donar suport a la germana i els seus pares s’han separat, però amb la Núria vivint a casa, no serà tampoc fàcil. També li han dit que no pot continuar al Minerva, un cop bastant dur i, durant l’estiu, decidirà centrar-se en la música. A l’equip sorgiran molts conflictes interns. L’entrada de la Janina serà difícil de gestionar. Els costarà més ser un equip que no pas guanyar.»

Mireia Oriol ha tornat a posar-se en la pell de la Lorena: «Ha estat una temporada molt especial. Els que ja hi érem hem pogut recollir el que havíem sembrat en la primera temporada, i els nous ens han donat una empenta per explicar aquestes noves històries amb profunditat. La Lorena, i les trames han agafat un rerefons més adult, més fort i potent.»

Nora Navas és, de nou, la Terrats: «Se li obren molt fronts: la germana que comença a viure a casa, el seu embaràs com a mare soltera i portant el club com a presidenta.»

David Selvas interpreta Toni Alcober, un productor musical que busca nous talents femenins. Torna al poble per recuperar la seva filla, l’Emma. «Quan entres nou és com que hi ha una bola molt gran que ja roda i t’has d’adaptar en les dinàmiques que la gent porta. Feia temps que no treballava amb gent tan jove i tan preparada, amb tant talent i que tenen les coses molt clares i m’ha rejovenit», ha explicat. «Espero que sigui una sèrie on els joves se sentint identificats. On hi ha realitats noves i potents, i aquesta veu feminista i femenina que tenen les dones, però també els homes».

Iria del Río, l’Anna, ha explicat que: «La seva trama té molta continuïtat amb la primera temporada. Hi havia curiositat de com acabaria el tema del judici. L’Anna, en aquesta temporada, fa un creixement intern. La seva vida amorosa viurà molts canvis. I, el judici, per suposat serà molt clau. L’Anna farà com una explosió, la veurem somriure molt més i serà una Anna diferent. També hi ha l’aparició d’un nou personatge, un «»coach esportiu, el Jordi (Arnau Casanovas) que portarà llum a la trama de l’Anna, a la relació amb l’equip i a la confiança amb ella mateixa.»

Gemma Brió és Olga, mare de la Berta i germana de la Terrats: «La temporada passada va sortir molt poc perquè estava en un centre a causa de la seva malaltia, l’esquizofrènia. Ara està millor, li han donat l’alta i torna a casa. Bàsicament vol recuperar el que no ha viscut amb la seva filla, però això no és fàcil quan has estat absent molt de temps i amb una malaltia a gestiona. La convivència amb la Terrat i la Berta tampoc serà fàcil.»

La primera temporada de «Les de l’hoquei» va tenir una quota del 23,6% en un target que anava entre els 13 i els 24. La idea és mantenir aquest públic, que malgrat dispersar-se en les xarxes socials i en altres plataformes, s’hi va enganxar, i ampliar-lo als més adult. No només amb trames més adultes, sinó en les que joves i adults tindran més interacció. A l’Instagram de la sèrie aquest públic més jove trobarà material inèdit del dia a dia del rodatge.

Per aquesta connexió amb el món adolescent, «Les de l’hoquei» sempre ha estat molt important la música. En la segona temporada encara ho serà més pel fet que l’Emma entra en aquest món. També el sexe forma part de la sèrie com forma part de la vida.

Les relacions i el joc de poder, la competitivitat vers solidaritat, l’amor, les relacions i el compromís, l’ètica i moral, el salvar-se un mateix o dir la veritat, l’addicció als jocs o la manera de portar el dol seran alguns dels temes d’aquesta temporada on es portarà al límit els personatges.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: