Tricicle s’acomiada al Coliseum de Barcelona

Text –  Redacció-Xarli Diego Comunicació. Fotos – Francisco Soler Oviedo.

Ara ja ha començat el compte enrere: queden 50 funcions perquè Tricicle diguin adéu a quaranta anys de teatre. Aquestes actuacions al Teatre Coliseum del grup Balaña, que van des del dijous 23 de gener al 29 de març,  són el punt final per gaudirde Paco Mir, Carles Sans i Joan Gràcia junts dalt d’un escenari. Ara sí que sí! Actuacions que no estaven previstes i que s’han programat perquè molt públic es va quedar amb les ganes de veure Hits al Teatre Victòria. Hits com ja tothom sap és  l’obra del comiat, la dels grans èxits. Aquest matí s’ha celebrat una roda de premsa al Teatre Coliseum on Tricicle ha anunciat que l’exitós musical Forever Young es tornarà a representar l’any 2021.

tricicle 1
©Franciso Soler Oviedo.

QUÈ ÉS HITS?

tricicle 2
©Franciso Soler Oviedo.

HITS –el nom no enganya– conté el millor del millor de Tricicle, o gairebé, perquè per força hem hagut de deixar de banda esquetxos que de ben segur algú trobarà a faltar, encara que sigui el més llarg de tots els espectacles que hàgim fet: cent minuts farcits de  gags que tothom té a la memòria.

HITS –acrònim d’Humor Intel·ligent Trepidant i Sorprenent– reuneix dotze esquetxos mínimament reduïts i un ampli resum,  compost  de gags curtíssims, que tanca l’espectacle i  deixa el públic a punt del col·lapse respiratori. Gairebé tots hi apareixen tal com es van estrenar, ja que el pas del temps –tret d’aspectes tecnològics que hem obviat o variat– no els ha afectat gens ni mica.

COM S’HA SELECCIONAT EL MILLOR DEL MILLOR?

tricicle 5
Moment de la roda de premsa de HIts que s’ha celebrat aquest dimecres 22 de gener ©Franciso Soler Oviedo.

 Bona pregunta. Aquest és un dels punts forts de HITS i es resumeix dient que “TRICICLE proposa i el públic disposa”. De les tretze hores d’espectacle que hem creat seleccionem quaranta esquetxos perquè el públic en triï cinc a través de Facebook i la pàgina web. Els dotze més votats constituiran la part central d’una funció que acabarà sempre amb un elaboradíssim macroresum antològic.

Farem trampes? Segurament sí. Aquest mètode de configuració d’espectacles “a la carta” ja el vam posar en pràctica per al primer espectacle commemoratiu, TRICICLE 20. i aleshores vam descobrir que el públic sempre escollia el mateix i, per tant, seguint els seus criteris, cada dia repetíem la mateixa funció; com que l’objectiu era oferir un ampli ventall del que havíem fet, de tant en tant ens permetíem alguna concessió per anar variant els esquetxos i, sobretot, per justificar tot el volum escenogràfic que traslladàvem de ciutat a ciutat.

tricicle 4
©Franciso Soler Oviedo.

HITS –acrònim d’Hilarants Individus Tragicòmics i Solacívols– agradarà (molt) a qui ens coneix de tota la vida, i sorprendrà (moltíssim) els fills dels seus fills ja que, per sort, cada generació nova ens ha portat més públic.

40 ANYS DE TRICICLE

tricicle 3
©Franciso Soler Oviedo.

HITS –acrònim  d’Histriònics Imaginatius Teatrals Sobreexcel·lents– es l’espectacle final de quatre dècades de trajectòria.

El més difícil de crear un espectacle que resumeixi quaranta anys de feina no és triar “el millor del millor del millor”, sinó haver fet aquests quaranta anys –QUARANTA–, una xifra a la qual molt poques companyies, o cap si hi afegim la clàusula que obliga els fundadors a continuar trepitjant els escenaris, arriben. Nosaltres, sí; dia rere dia, any rere any, amb l’excepció d’algunes absències que podem comptar amb els dits de les nostres mans, no hem deixat de viure una part de la nostra vida dalt d’un escenari: deu espectacles, desenes de països, centenars de ciutats, milers d’actuacions, centenars de milers de quilòmetres recorreguts, milions de riures… I tot sense perdre la il·lusió del començament, perquè en l’art de l’humor ningú no es pot adormir sobre els llorers.

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: