Després de l´èxit a la passada temporada, TORNA «Pel davant i pel darrera» al Teatre Borràs de Barcelona a partir del 13 de novembre

Text – Redacció-Premsa Pel davant i pel darrera. Fotos – Premsa Pel davant i pel darrera.

El 22 de novembre l’espectacle `Pel davant i pel darrera’ celebrarà la funció 1.500 que engloba totes les representacions de l´espectacle a Catalunya des del 1985. Lloll Bertran, Agnès Busquets, Jordi Díaz, Mireia Portas, Miquel Sitjar,  Lluís Villanueva, Xavier Serrat, Ramó, i Laia Alsina protagonitzen el text que més ha fet riure a la cartellera de Barcelona durant més de tres décades.

d93905f3-ce74-451b-bdf1-ab7955878990.jpg

Una comèdia de Frayn Versió amb versió de Paco Mir i direcció d’Alexander Herold

Aquesta producció que es va presentar també al novembre de l´any passat és la cinquena que es fa de la que és considerada com la comèdia de les comèdies, una maquinària perfecte de fer riure. Casualment la sisena producció de l´obra de Michel Frayn s´està representant actualment al Garrik Theatre de Londres. Barcelona és després de Londres la ciutat on més produccions de l´obra s´han fet, el que demostra el reconeixement i estima de moltes generacions per aquesta comèdia des de l´any 1985 en que es va presentar per primer cop a la nostra ciutat.

Pel davant i pel darrere,  titulada originalment Noises off  escrita l’any 1982 per Michael Frayn es presenta en aquesta cinquena producció amb un repartiment d’actors que dominen a la perfecció l´art de la comèdia i amb una versió de Paco Mir que ha retallat sense que es noti més de mitja hora del text original vetllant per l´essència dramàtica de l´obra que funciona en els seus tres actes com un rellotge suís.  Aquesta nova versió situa als personatges aquí  mantenint el bilingüisme i està clar, els malentesos davant i darrere l’escenari en una doble ficció que narra com una troupe de pèssims actors intenta muntar una obra de teatre. «Pel davant i pel darrere» és considerada una de les comèdies més divertides mai escrites i és per això  que es fan reposicions continuades de l´obra tan al West End com a Broadway. La direcció a Espanya sempre ha estat a càrrec del director anglès establert a València,  Alexander Herold.

cd47e2d2-a067-462c-bc3d-f5f9c40d6b0a.jpg

«Pel davant i pel darrera« ha estat traduïda a 28 idiomes, representada en 50 països diferents des de la seva estrena a Londres fa 37 anys i vista per més de 14 milions d’espectadors en tot el món. Juanjo PuigcorbéMario Gas i Montse Guallar entre d´altres van ser els responsables del primer muntatge a Barcelona al 1985 al Teatre Condal. L’any 1996 es tornà a representar als teatres Victòria i Goya. Sis anys després, al 2002, el vodevil va tornar al Teatre Borràs amb un repartiment integrat entre d´altres  per Abel FolkMercè ComesRosa Andreu i Àlex Casanovas. De nou l’any 2010 aquest mateix teatre va acollir un nou muntatge que va durar dues temporades i en el que van participar Pep Planas, Rosa Gàmiz, Meritxell Huertas, Carles Martínez, Aleix Albareda, Anna Barrachina, Mònica Pérez, Enric Majó, Miquel Sitjar i Dafnis Balduz.

En aquesta nova producció hi ha  algunes altres novetats, com una escenografia que sent la mateixa (és una comèdia «de portes»…), ens trasllada aquest cop una mansió a la Sierra madrileña i està clar, el mòbil també serà  irremeiablement present com ho és a les nostres vides actuals.

Informació General:

b57df4afed554ba2e5d63e70bdb7af97.png

Durada: 2h. amb entreacte

A partir del 13 de novembre
al TEATRE BORRÀS de Barcelona

Entradas a www.grupbalana.com

Informació General: 

Durada: 2h. amb entreacte

A partir del 13 de novembre
al TEATRE BORRÀS de Barcelon

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: