Lola Herrera: «Interpretar a Carmen Sotillo es una catarsis»

Text – Redacció-Premsa Focus. Fotos – Daniel Dicenta. 

Aquest dimarts 17 de setembre al migdia, el Teatre Goya ha acollit la presentació de Cinco horas con Mario, un text escrit per Miguel Delibes i dirigit per Josefina Molina que inicia funcions el pròxim 18 de setembre. El vicepresident d’Art i Continguts del Grup Focus, Jordi González, s’ha mostrat molt satisfet amb el fet que l’espectacle es torni a exhibir a Barcelona. Estrenada l’any 1979 al Teatro Marquina de Madrid, Cinco horas con Mario ha tingut un extens recorregut que l’ha portat a ser representada en diferents moments al llarg de les últimes quatre dècades.  «Si hay una obra para reivindicar el teatro, esa es Cinco horas con Mario«, ha declarat Jordi González. «Un texto maestro, con la interpretación maestra de Lola Herrera», ha afegit. «Es impresionante, maravilloso, ver como distintas generaciones disfrutan de Lola en escena», ha comentat Jesús Cimarro, director de Pentación Espectáculos, coproductora del muntatge junt amb Sabre Producciones. 

image
© Daniel Dicenta

Aquesta adaptació teatral de la novel·la homònima de Miguel Delibes signada pel mateix autor, Josefina Molina i José Sámano és un document viu de l’Espanya de la postguerra. Un monòleg que ens parla de les preocupacions econòmiques, religioses, polítiques, sexuals i morals llavors imperants. Delibes encarna en els seus personatges i els seus conflictes les realitats més profundes i complexes que condicionen la nostra vida.

Una interpretació memorable de Lola Herrera

Lola Herrera s’ha mostrat pletòrica i emocionada de continuar donant vida a Carmen Sotillo. «Jamás hubiera imaginado estar haciendo el personaje de Carmen Sotillo con 84 años», ha declarat l’actriu. Lola Herrera va estrenar aquest monòleg l’any 1979, a l’edat de 44 anys, i, segons ha declarat, «va ser una catarsi». Des de llavors, l’equip artístic ha anat depurant de manera natural la peça. «La historia ha pasado muy dentro de mi», ha comentat l’actriu. «Es un  paseo por los fondos, los pasadizos, un largo camino por recorrer. Todo un deleite», ha afegit.

image (2).jpg

Per a la seva protagonista, Cinco horas con Mario és un text de gran actualitat. «Hay mucha vigencia en muchas de las cosas de las que se hablan aquí: la vida perdida, la vida desaprovechada, la figura de la mujer, las relaciones de pareja, con los hijos…», ha declarat Lola Herrera. «No estamos en los 60, pero hay unas conexiones inevitables con el momento presente», ha indicat. «Delibes me decía que Josefina y yo íbamos mas allá, eso era porque nosotras lo leíamos como mujeres». En valorar l’evolució de la seva carrera i l’impacte que ha tingut el personatge de Carmen Sotillo en la mateixa, Lola Herrera ha afirmat que «todas las mujeres que he interpretado enriquecen a Menchu. He puesto los cinco sentidos, las tripas y mis sentimientos en todas ellas».

Cinco horas con Mario inicia funcions aquest dimecres 18 de setembre al Teatre Goya; i la seva estrena oficial serà el dijous 26 de setembre. Aquesta producció de Sabre Producciones i Pentación Espectáculos es representarà al Teatre Goya fins al 20 d’octubre.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: