Júlia Bonjoch “Has de cuidar als companys perquè són la família de viatge que tens en cada moment”

Text – Albert Roca. Fotos-Albert Roca-Geraldine Leloutre-Rent, el Musical. Entrevista realitzada a l’Hotel Murmuri.

Aquest estiu Playz, el canal digital jove de RTVE, ha rodat a Barcelona la primera serie bilingüe en català i castellà “Drama”, protagonitzada per l’actriu Elisabet Casanovas, creada per Dani Amor i dirigida per Ginesta Guindal. En el repartiment també podem veure els actors Artur Busquets i Júlia Bonjoch. D’aquest rodatge i de moltes coses més hem parlat amb la Júlia Bonjoch, amb un any trepidant ple de moltes coses a nivell professional.

julia 1 copia
©Albert Roca.

Recentment, et vam poder veure al Teatre Onyric amb el musical ‘Rent’. Com va anar l’experiència?

Va ser una experiència preciosa, amb un equip fantàstic, vaig aprendre moltíssim i m’ho vaig passar molt bé amb els meus companys d’escena.

Era un projecte guardat al calaix i en això que va aparèixer i va arrencar. Va anar molt bé, amb bona recepció del públic.

El projecte Onyric és una gran aposta per fer arribar al públic el gènere del teatre musical. Era la primera temporada i estic segura que d’alguna manera o altra sorgiran més projectes de la marca Onyric.

mimi_1279
©Rent El musical

És complicat fer teatre musical?

És sacrificat. Primer de tot has de controlar les tres disciplines base: interpretació, cant i dansa. I treballar de valent. Després un cop fas els assajos i les funcions cuidar-te molt (vigilar amb què menges, vigilar els espais de fum, canvis de temps, etc.)  Has d’estar molt pendent d’aquestes coses, i de vegades sembles una mica paranoïca amb tot això, però és la manera òptima de cuidar el teu instrument, que ets tu mateixa. Has d’estar al cent per cent. Una funció a mig gas no la disfrutes.

Com va anar el rodatge de Drama?

El guionista Dani Amor em va conèixer fa uns anys al Festival Singlot i cap a l’abril me’l vaig trobar i em va dir que havia pensat en un paper per mi, el de Scarlett a Drama. Ho tenia ben clar. Ha estat un rodatge super xulo. Un equip super petit però molt talentós. Tots els que hi formaven part eren ‘Ferraris’ del cinema. I això és important. I en general sempre  m’enduc tresors de cada projecte. Hem fet un caramel de serie en un mes.

I què és el que es trobarà la gent quan s’emeti?

La serie ‘Drama’ és una comèdia atrevida, valenta i divertida. És un producte inèdit perquè serà 70% en català i 30% en castellà. Perquè la gent es faci una idea serà una serie com “GIRLS” d’HBO, però a la catalana.

Les trames són molt divertides, l’ Àfrica – la protagonista de la sèrie (interpretada per Elisabet Casanovas, que està brutal, per cert) – és una noia que li passen infinitat de coses i no se l’ha de jutjar. És una noia que fa el que vol i té la llibertat per fer-ho.

DRAMA, toca molts temes: l’amistat, els secrets, els prejudicis, el sexe, la relació dels pares, la pèrdua dels éssers estimats, de noies que fan el que volen i de la seva llibertat.

julia 2 copia
©Albert Roca.

I t’agrada que en les obres de teatre, les series de tv, les pel·lícules transmetin coses?

Evidentment. Tota expressió artística transmet. L’art és una eina de transformació, de comunicació cultural molt poderosa. Són espais per expressar els problemes de la societat.

Com estàs visquent aquest any?

Ha sigut un any de pel·lícula. Bodas de Sangre -fent gira per Espany- ; després  El Petit Príncep  a la Sala Barts, després RENT i Aladdin #thepopmusical al teatre Condal – ONYRIC  i ara acabant el rodatge de DRAMA. Fantàstic.

Còpia de _MG_1579
©Geraldine Leloutre.

Com vius la teva professió?

Doncs molt bé. La meva premisa sempre és passar-m’ho bé i aprendre.

I després cuidar als companys. Has de cuidar als companys perquè son la familia de viatge que tens en cada moment i estimar els projectes i personatges que et vinguin.  Normalment són projectes de dos mesos que després s’acaben. I intento exprimir-ho i viure-ho al màxim.

julia 5 copia
©Albert Roca.

I on et podrem veure properament?

Tornarem a fer El Petit Príncep a la Sala Barts, amb un nou repartiment. Tornaré també amb Alícia al país de les meravelles al Teatre Romea, i gira per Catalunya amb  Aladdin, The pop musical, de la RODA PRODUCCIONS.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: