Dèlia Brufau: “Ha estat tot un repte poder posar-me en la pell d’algú altre que tingui aquests conflictes amb la familia”

Text – Albert Roca. Fotos-Albert Roca-Barnafotopress. Entrevista realizada a l’Hotel Murmuri.

Quan el primer capítol es titolava “Emma”  en la serie “Les de l’hoquei” que ha emès TV3, molts es van preguntar qui era aquest personatge que tant de joc i tantes emocions ha provocat en aquesta temporada. Dèlia Brufau l’ha interpretat, assumint com una esponja tot el molt que ha après i amb el caliu humà de les seves companyes, amb qui ha tingut una relació de molta amistat.

Delia 4.jpg copia
©Albert Roca.

El teu personatge ha viscut el tema de l’adopció i la necessitat de trobar la seva mare biològica

Ha estat tot un repte poder posar-me en la pell d’algú altre que tingui aquests conflictes amb la familia. Aquest sentiment que tenia l’Emma de no formar part d’enlloc però alhora si perque té una familia que l’estima. I poder-lo representar i interpretar.

Vas formar part del capitol pilot inicial, veritat?

Amb un altre personatge, la Raquel, on tenia un look ben diferent, molt pijeta i presumida. Va ser super xulo i després va haver el nou casting i no ho pensava. A la darrera van proposar dos personatges i un d’ells era el d’Emma, que coneixia del primer cop. Em veia fent d’Emma i em vaig posar molt contenta.

Delia 2 .jpg copia
©Albert Roca.

Un personatge amb caràcter

L’Emma té una cosa molt guai que té molt mala llet, però alhora és super contradictòria i al final s’ha vist la part tendrá. Dues parts molt marcades. Personatge molt viu que ha donat molt de joc. Té un problema,ja que és contrafóbica i ha de treure la fera i es menja el problema.

I et vas sentir identificada d’alguna forma?

Em va recordar la Dèlia de 16 anys, que estava rebotada amb la familia. Si em posaven espaguetis jo volia macarrons.  És aquesta etapa on els pares no saben res i només m’entenen les meves amigues.

Delia ent.jpg copia
©Barnafotopress.

I quin altre personatge t’ha agradat molt?

La Lorena té aquest punt de gamberra macarrilla i té una trama molt interessant.

Creus que la serie ha connectat també amb el públic més adult?

L’altre dia estava prenent una cosa amb les meves amigues i una persona de l’edat del meu pare  em va dir que la serie l’ havia ajudat a dialogar amb els seus fills. Si poden explicar-se  coses ja és tot un èxit.

Com va anar el treball previ en la serie?

Anàvem als assajos decidides a connectar. Es va fer molt de treball previ, amb moltes trobades i  amb el que normalment es tarden dos anys aquí ha passat en dos mesos. Hem compartit coses que ens han fet unir moltíssim. Per fer-ho el coach ens parlava de que l’equip del Minerva portàvem tota la vida jugant juntes i això s’havia de respirar.

Delia 3.jpg copia
©Albert Roca.

I la teva connexió amb la Iria del Rio, que interpretava a la teva germana?

La Iria podría ser perfectament la meva germana gran. Va ser molt maco el contacte entre les dues fins al punt que hi havien coses on pensaven ‘Això es de la germana petita’ ‘Això és de germana gran’. Adquiriem uns comportaments pel que ens unia.

Com recordes l’emissió del primer capítol?

Al ser el meu jo vaig decidir veure’l al Casal de Poblenou. L’assemblea de joves a la que  pertanyo es va bolcar molt i d’altres llocs. Va venir gent de l’equip tècnic i les actrius. Van venir unes persones… i vem fer pinxos.

I et costava veure’t?

Amb les sequenecies d’enfadada ric molt. Perque pensó: com sigui aixi de veritat. Quina paciencia tenen els meus pares¡. I la verita tés que quan m’agafa el rampell…..

Delia 6.jpg copia
©Barnafotopress.

Alguna anécdota?

Portavem patins i ja estàvem preparades per anar a rodar. So, grava, motor… i acció. I es sent un soroll: una de les actrius havia caigut a terra. Vem començar a riure. Però també em va pasar a mí quan haviem tallat per dinar i vaig fer un ‘culazo’ al terra. I jo em moria de vergonya ‘Acabo de caure davant de tothom’.

Delia 5.jpg copia
©Albert Roca.

Des de quan tens aquesta bena artística?

De petita sempre havia estat un cul inquiet. I jo deia a la meva familia: ‘Vinga va que us faig un espectacle, i us explico un acudit¡’. Veia una taula i pujava. Els meus pares van veure aquesta inquietud i em van apuntar a classes d’interpretació. Tinc moltes ganes de formar-me com una esponja, i vull provar amb diferents mètodes.-

Per finalitzar. Algun referent?

Sempre m’havia agradat la Julia Roberts i la Belen Rueda pero darrerament em fixo amb un personatge i a partir d’aleshores em poso a investigar que ha fet abans l’actor o actriu. D’aquesta manera puc veure tot el procès que ha portat.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: