“Assajar és un sí a tot i un por a res. I això és màgia”. ASSAJAR ÉS DE COVARDS, LA GALA, al Teatre Tantarantana, diumenge 30 de juny

el

Text – Redacció-Premsa Teatre Tantarantana. 

Aquest cap de setmana tindrà lloc a les instal·lacions del Teatre Tantarantana ASSAJAR ÉS DE COVARDS, LA GALA, un tancament artístic de 48 hores on participen 40 creadors escènics. El diumenge 30 a les 19h es podrà veure el resultat d’aquest tancament: 4 espectacles de teatre breu que tenen menys d’un dia de vida. Hem parlat amb la Cia Casa Real, la companyia organitzadora, per conèixer més detalls d’aquesta proposta que arriba a la seva sisena temporada.

Sin título-1.jpg

ASSAJAR ÉS DE COVARDS, LA GALA es troba a mig camí entre el cabaret i el cicle de teatre condensat. Es tracta d’una vetllada teatral conduïda per la CIA CASA REAL, on els espectadors gaudiran de quatre espectacles breus creats  per un equip de 40 creadores escèniques* (dramaturgues, directores, intèrprets, músics, escenògrafes, figurinistes, realitzadores, dissenyadores etc) resultat d’un tancament de cap de setmana a les instal·lacions del Teatre Tantarantana.

“Assajar és de covards és un sí a tot i un por a res, i això és màgic.” Comenta Laura Vila, membre de la Cia Casa Real i una de les organitzadores.“per això ho fem: perquè la màgia segueix sent molt difícil de trobar.”  

Potser aquesta és l’explicació que Cia Casa Real s’atreveixi per sisè any consecutiu a portar endavant aquesta proposta, amb tota la logística que comporta allotjar 40 persones dos dies en un teatre en règim de pensió complerta: “Són com unes colònies” explica la Blanca García Lladó “Els participants arriben a les 10 del matí amb màrfegues i maletes i l’ambient és realment de vacances… Però en realitat tenen molta feina!” “I en això consisteix preciament la nostra feina” afegeix Sara Sansuan “En que es puguin concentrar en crear. Nosaltres fem la resta.”

La resta i una mica més: Els integrants de la companyia (o els seus alters egos escènics anomenats Pili, Mili, CJ, Cjotilla, Peggy Sue i Mary Jane) fan també de presentadors i mestres de cerimònies d’ASSAJAR ÉS DE COVARDS, LA GALA, una vetllada cabaretera en la que es poden veure els 4 espectacles resultants de la tancada. “Mostrem 4 espectacles acabats: No només els actors se saben uns textos que fa un dia no tenien. Hi ha banda sonora en directe, vestuari i escenografia. És molt impressionant!” Apunta Salvador S. Sánchez, també membre de l’organització.

El tancament creatiu comença a les 10 del matí de dissabte 29  amb la configuració per sorteig  de quatre equips de treball formats per una directora, una dramaturga, dues actrius i una intèrpret musical cadascun. Creats els equips es tanquen les portes del Teatre Tantarantana amb les 40 creadores escèniques* a dintre, que tindran fins diumenge per concebre i portar a escena (banda sonora, vestuari i escenografia inclosos) quatre peces de teatre breu. Les portes només es tornaran a obrir el diumenge 30 a les 19h quan es mostraran al públic els quatre espectacles resultants d’aquesta marató creativa. ASSAJAR ÉS DE COVARDS, LA GALA funciona també com a festa de final de temporada per al cicle de lectures dramatitzades-jam sessions actorals ASSAJAR ÉS DE COVARDS, que se celebren un cop al mes a la sala Àtic22 des del 2013.

L’objetiu, en paraules de la companyia és barrejar a artistes que no es coneixen i demostrar que el teatre pot ser un altre cosa. “Ho fem perquè ens agrada la marxa. I perquè ens encanta veure la cara del públic durant l’Assajar”. Apunta Rocío Manzano. I perquè si l’ASSAJAR no existís… s’hauria d’inventar.”

ASSAJAR ÉS DE COVARDS, LA GALA es podrà veure el diumenge 30 de juny a les 19h a la sala Baixos22 del Teatre Tantarantana.

I

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s