Segura Viudas renova el certificat mediambiental Wineries for Climate Protection

Text – Redacció-Premsa Freixenet. Foto – Premsa Freixenet. 

Segura Viudas ha obtingut la renovació de l’important certificat mediambiental Wineries for Climate Protection (WfCP). Es tracta de la primera i única certificació específica per al sector del vi en matèria de sostenibilitat mediambiental i un referent internacional en l’àmbit vinícola i ambiental. El certificat ha estat atorgat per l’Associació Espanyola de Normalització (AENOR) i desenvolupat per la Federació Espanyola del Vi (FEV).

Sin título-1

Per obtenir aquest certificat, s’ha de millorar en els quatre pilars ambientals de WfCP, amb l’objectiu futur de reduir un 20% cadascun d’ells. En concret, la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle s’aconsegueix mitjançant la compra d’energia verda, i s’ha dissenyat un pla de reconversió de la lluminària convencional per lluminària LED com a mesura d’estalvi energètic, a més de l’aïllament dels dipòsits destinats a la refrigeració de vins i fermentació de mosts.

En l’àmbit de la gestió de l’aigua, s’ha limitat el reg de jardí amb la introducció de planta arbustiva autòctona. Finalment, amb l’objectiu de reduir residus s’han optimitzat, entre d’altres, els processos de depuració per produir menys fangs a la planta depuradora. Així, Segura Viudas referma el seu compromís amb la sostenibilitat.

Enoturisme i biodiversitat

Segura Viudas realitza una decidida aposta per la conservació de l’entorn natural de l’Heretat i la seva biodiversitat a través de l’enoturisme sostenible. En aquest sentit, el dissabte 11 de maig s’organitza l’activitat “Els ocells del cava”, en el marc de la Primavera del Cava. Es tracta d’una interessant jornada ornitològica en què es descobriran les aus que habiten l’Heretat i es viurà l’experiència d’anellament i alliberament d’ocells en directe al costat dels experts de SEO-BirdLife, organització internacional a la que Segura Viudas està vinculada com a entitat “Custòdia del Territori”. Informació i reserves awww.seguraviudas.com.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s