Es presenta la programació del BCN FILM FEST 2019

el

Text – Redacció-Premsa BCN FILM FEST.

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST), que celebrarà la seva tercera edició entre el 22 i el 30 d’abril, programarà un total de 59 pel·lícules en les seves diferents seccions, el que suposa un increment del 59% respecte l’any anterior. El BCN FILM FEST, fidel a l’esperit cultural de Sant Jordi, torna a oferir pel·lícules que giren entorn de l’eix temàtic Cinema-Literatura-Història, centrades sobretot en grans personalitats i esdeveniments històrics de rellevància.

Sin título-1

La inauguració del BCN FILM FEST anirà a càrrec de la cinta LITUS, del català Dani de la Orden, que presentarà un any més el seu nou treball al públic del festival. LITUS és una comèdia dramàtica amb un repartiment d’autèntic luxe protagonitzada per Quim Gutiérrez (“Primos“, “La gran familia española“), Belén Cuesta (“La llamada“, “Ocho apellidos catalanes“), Adrián Lastra (“Toc toc“, sèrie “Velvet Colección“), Álex García (“Gente que viene y bah“, “Kiki, el amor se hace“), Miquel Fernández (“Durante la tormenta“, “El Guardián Invisible“) i Marta Nieto (sèries “Vis a vis“, “El ministerio del tiempo“).

LA BALADA DE BUSTER SCRUGGS (“The Ballad of Buster Scruggs”), la particular i aclamada aproximació a l’univers del western dels germans Coen, es podrà veure per primer cop en cinema al nostre país a la sessió de cloenda.

VISITES DE LA SECCIÓ OFICIAL

El britànic Mike Leigh, guanyador del Premi a Millor Director al Festival de Cannes per “Secrets i Mentides” i responsable de pel·lícules com “El secreto de Vera Drake” o “Mr. Turner”, visitarà el BCN FILM FEST per presentar LA TRAGEDIA DE PETERLOO (“Peterloo”)una reconstrucció de la violenta repressió policial viscuda a Manchester el 19 d’agost de 1819. També viatjarà a Barcelona el protagonista de “La boda del meu millor amic” Rupert Everett, que debuta com a director amb LA IMPORTANCIA DE LLAMARSE OSCAR WILDE (“The Happy Prince”), un biopic en què també interpreta l’escriptor Oscar Wilde al final de la seva vida a França, on intenta recuperar la glòria dels bons moments.

Agustí Villaronga visitarà el BCN FILM FEST amb el seu nou treball, NACIDO REY, una superproducció històrica rodada entre l’Aràbia Saudita i el Regne Unit. També estaran a Barcelona 5 directors per presentar la seva opera prima: Agustina Macri, que debuta com a directora amb SOLEDAD, la vida d’una icona del moviment anarquista italià; el jove dramaturg Alexis Michalik amb CARTAS A ROXANE (“Edmond”), que recrea la gestació i escriptura de Cyrano de Bergerac; Salvador Simó, que presentarà la pel·lícula d’animació BUÑUEL EN EL LABERINTO DE LAS TORTUGAS, sobre el rodatge de la mítica pel·lícula de Luis Buñuel, Las Hurdes, tierra sin pan; Laura Jou, que adapta a LA VIDA SENSE LA SARA AMAT la coneguda novel·la de Pep Puig; i Víctor Cabaco, que juntament amb l’actriu Ruth Díaz presentarà VITORIA 3 DE MARZO, una producció sobre els fets històrics de la massacre del 3 de març de 1976 a Vitòria, que van inspirar la cançó de Lluís Llach Campanades a mort.

La secció oficial la completen: EL BAILARÍN (Ralph Fiennes), EL EMPERADOR DE PARÍS (Jean-François Richet), EL SECRETO DE LAS ABEJAS (Annabel Jankel), HOTEL MUMBAI (Anthony Maras), LA MIRADA DE ORSON WELLES (Mark Cousins), VIENTO DE LIBERTAD (Michael Herbig), UNE INTIME CONVICTION (Antoine Raimbault), SIR (Rohena Gera), BRECHT (Heinrich Breloer), i ROJO (Benjamín Naishat).

LA COMÈDIA I L’ART, TAMBÉ PROTAGONISTES

Dins la secció “Cinema amb Gràcia”, el BCN FILM FEST oferirà una selecció de comèdies amb títols com COMO UN PEZ FUERA DEL AGUA (“Come un gatto in tangenziale”), la comèdia triomfadora de la taquilla italiana, amb 2 milions d’espectadors; DE LA INDIA A PARÍS EN UN ARMARIO DE IKEA (“The Extraordinary Journey of the Fakir”), l’adaptació del best seller de Romain Puértolas “El increíble viaje del faquir que se quedó atrapado en un armario de Ikea”, i que visitarà el festival; LOLA Y SUS HERMANOS (“Lola et ses frères”), dirigida i protagonitzada per Jean Paul Rouve; LA BIBLIOTECA DE LOS LIBROS RECHAZADOS (“Le mystère Henri Pick”), intriga i comèdia en una adaptació de la novel·la homònima d’èxit de David Foenkinos i dirigida pel francès Remi Bezançon, que presentarà el film al festival; i DULCINEA, comèdia d’elements fantàstics i romàntics del jove David Hebrero, que també viatjarà a Barcelona amb la seva òpera prima.

Pel que fa a la secció “Art al Cinema”, Jeremy Irons visitarà el BCN FILM FEST per presentar el documental PINTORES Y REYES DEL PRADO, en què el britànic condueix un viatge espectacular per la història a través de les obres d’art del Museu del Prado. L’italià Francesco Invernizzi estarà també a Barcelona per presentar LEONARDO, V CENTENARIO, una anàlisi de les implicacions modernes del llegat artístic de Leonardo Da Vinci.  Phil Grabsky visitarà el festival amb EL JOVEN PICASSO, un documental imprescindible per entendre com Picasso es va convertir en un dels artistes més importants del segle XX, i completarà aquesta secció KLIMT & SCHIELE. EROS Y PSYCHE, l’obra, les obsessions i els somnis dels artistes més importants de la Viena de les primeres dècades del segle XX.

REUNIÓ DE TALENT PELS 25 ANYS DE L’ESCAC

L’ESCAC celebrarà els seus 25 anys al BCN FILM FEST i ho farà reunint alguns dels seus alumnes més coneguts- J.A. Bayona, Kike Maíllo, Javier Ruiz Caldera, Àlex Pastor, Mar Coll i Patrícia Font-, que formaran part d’una jornada en què es projectaran els seus curtmetratges finals de l’ESCAC. També es podrà veure LA FILLA D’ALGÚ, projecte coral d’11 directors de l’ESCAC protagonitzat per Aina Clotet.

Dins la secció “Zona Oberta” també visitaran el festival Manuel Huerga, que presentarà el seu documental BARCELONA, LA ROSA DE FOCNeus Ballús, Sergi López i Elena Andrada presentaran STAFF ONLY; i Rodrigo SorogoyenIsabel Peña Benito Zambrano viatjaran a Barcelona per presentar les primeres imatges dels seus nous projectes, MADRE INTEMPERIE, respectivament. També es podrà veure EN LOS 90 (“Mid90s”), debut com a director de Jonah HillVARDA BY AGNÈS, la darrera obra de la gran Agnès VardaUN ATARDECER EN LA TOSCANA (“Dolce Fine Giornata”), una reflexió sobre la identitat europea del director Jacek BorcuchAN ACCIDENTAL STUDIO, el documental sobre la productora de cine de George Harrison; i TOMMY, la versió remasteritzada del musical de The Who, coincidint amb el 50è aniversari del disc homònim.

CINEMA FEMENÍ ITALIÀ I ELS IMPRESCINDIBLES

Com a novetat d’enguany, el festival programarà una retrospectiva de 12 títols de cinema italià contemporani dirigits per dones. La secció d’Imprescindibles, que cada any recupera clàssics de la història del setè art per a la pantalla gran, abordarà l’obra i figura de dos dels pioners més importants i innovadors del cinema nord-americà, Buster Keaton i Charles Chaplin, i ho farà a partir del documental EL GRAN BUSTER de Peter Bogdanovich.

Femení Plural, el Nou Cinema Italià inclourà els títols: AMORI CHE NON SANNO STARE AL MONDO (Francesca Comencini), ASSOLO (Laura Morante), DOVE CADONO LE OMBRE (Valentina Pedicini), FIORE GEMELLO (Laura Luchetti), IL CRATERE (Silvia Luzi i Luca Bellino), LATIN LOVER (Cristina Comencini), LE MERAVIGLIE (Alice Rohrwacher), LE ULTIME COSE (Irene Dionisio), MIELE (Valeria Golino), NICO 1988 (Susanna Nicchiarelli), SAREMO GIOVANI E BELLISSIMI (Letizia Lamartire), VERGINE GIURATA (Laura Bispuri).

Imprescindibles programarà: EL GRAN BUSTEREL MAQUINISTA DE LA GENERALEL MODERNO SHERLOCK HOLMESSIETE OCASIONESLA QUIMERA DEL OROEL GRAN DICTADORCANDILEJAS CYRANO DE BERGERAC.

II JORNADA DE GUIONISTES

Un any més, el festival es nodreix d’activitats paral·leles i col·loquis. La Jornada de Guionistes s’organitzarà al voltant de dos eixos temàtics: “Les dones guionistes en el món de la ficció audiovisual” −que comptarà amb la participació d’Ángeles González-Sinde, Anaïs Schaff, Isabel Peña, Carmen Abarca, Marta Buchaca i Carmen Fernández com a moderadora-, i “El compositor com a part de la narració cinematogràfica”, amb la presència de Benito Zambrano, Rodrigo Sorogoyen, Xavi Capellas, Arnau Bataller, Toni M. Mir i Conrado Xalabarder com a moderador. El festival també organitzarà una xerrada per al públic amb Mike Leigh, un col·loqui sobre Buster Keaton i un col·loqui sobre la relació entre les plataformes, el cinema, els festivals i les acadèmies.

JURAT I SETMANA DE LES ESCOLES

El jurat d’enguany estarà format per l’actriu Nora Navas, l’escriptora Pilar Eyre i el dramaturg Josep Maria Miró. Encara que el premi Educacine es mantindrà durant el festival, el III BCN FILM FEST organitzarà des del 8 al 12 d’abril la SETMANA DE L’ESCOLA, per a que professors i més de 1.100 alumnes puguin gaudir d’un catàleg de pel·lícules seleccionades pel seu valor educatiu.

Totes les sessions del BCN FILM FEST (excepte inauguració i cloenda) tindran un preu únic de 2,90€. Les sessions Femení Plural, el Nou Cinema Italià seran gratuïtes.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s