Lolita Flores: «Fedra podria ser una dona d’aquest segle. Que estima de manera lliure, de veritat i en present»

Text – Redacció-Premsa Teatre Romea. Fotos – Jero Morales-Sergio Parra. 

Aquest dimecres 9 de gener, al matí, el Teatre Romea ha presentat Fedra, un text de Paco Bezerra que puja a escena una versió actualitzada de la tragèdia Hipòlit d’Eurípides, dirigida per Luis Luque. Després de l’èxit aconseguit en la 64a edició del Festival Internacional del Teatro Clásico de Mérida i de girar per Espanya, la Fedra apassionada i lluitadora interpretada per Lolita Flores arriba a Barcelona a partir del 9 de gener. L’actriu, que protagonitza per primera vegada una tragèdia en el seu debut al Teatre Romea, estarà acompanyada dalt de l’escenari per Tina Sáinz, Eneko Sagardoy, Críspulo Cabezas i Juan Fernández en aquesta producció de Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida i Pentación Espectáculos.

image (1)
Copyright: Jero Morales

El vicepresident d’Art i Continguts del Grup Focus, Jordi González, s’ha mostrat molt satisfet a l’hora d’acollir aquest muntatge al Teatre Romea i ha declarat que «no hi ha una forma més meravellosa per començar l’any que amb Fedra«. Jesús Cimarro, director de Pentación Espectáculos, ha destacat que aquesta «és una proposta pensada per a tots els públics, sobretot pel jove». D’altra banda, el director artístic del muntatge, Luis Luque, ha remarcat la importància d’aquest dia en la seva vida, doncs «és el primer cop que estreno a Barcelona, una ciutat plena de teatre i cultura». També, ha afirmat que «venim a explicar una història d’una dona que vol estimar i estima, una Fedra contemporània, arriscada, plena d’amor i de passió».

image (2)
 Copyright – Jero Morales

Una Fedra turmentada per una passió que ja no pot reprimir. Aquesta és la realitat de la tragèdia de Fedra, un espectacle que va arreplegar més de 15.000 espectadors durant la seva exhibició a la darrera edició del Festival de Mérida, i que la crítica ha aplaudit arreu de l’Estat. Lolita Flores ha explicat que Paco Bezerra ha aconseguit extreure l’essència de la història d’Eurípides, i l’amor prohibit de Fedra, en un «text ple de poesia i quotidianitat». L’actriu també ha fet especial esment a la contemporaneïtat de la protagonista: «Fedra podria ser perfectament una dona d’aquest segle. Estimar no hauria d’estar prohibit, l’amor hauria de ser lliure», ha afegit Flores.

image (6)
Copyright: Sergio Parra

Altrament, Tina Sáinz ha afirmat que treballar amb Luis Luque i Paco Bezerra ha estat «un regal», i que es troba «emocionada» de tornar a Barcelona, ciutat amb la qual té una forta relació professional i personal. Per la seva banda, Juan Fernández s’ha declarat «molt il·lusionat de presentar aquesta Fedra al públic», i Eneko Sagardoy ha animat al públic jove a venir a veure l’obra, ja que «es tracta d’una Fedra de rabiosa actualidad». Críspulo Cabezas ha afegit que «treballar amb un animal escènic com Luque, amb un text intel·ligent i tan potent com el de Bezerra, que creix en boca dels meus companys, és meravellós».

image (3)
En la imatge, en escena l’actor Juan Fernández. Copyright: Jero Morales

Fedra va iniciar les seves funcions aquest passat dimecres 9 de gener al Teatre Romea, i es podrà veure durant dues úniques setmanes, fins al 20 de gener.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: