PEL DAVANT I PEL DARRERA: inici funcions, dijous 22 de novembre en el Teatre Borràs

Text – Redacció-Premsa Pel davant i pel darrera. Fotos – Premsa Pel davant i pel darrera. 

Hi ha comèdies que mai passen de moda, veritables clàssics que periòdicament mereixen un espai en les nostres cartelleres i que el públic agraeix recuperar. Torna ara a la cartellera de Barcelona una de les comèdies més celebrades a casa nostra, Pel davant i pel darrera, titulada originalment Noises off i escrita l’any 1982 per Michael Frayn. El muntatge, totalment renovat i amb nou repartiment d’actors, d’aquest vodevil esbojarrat en versió de Paco Mir i Alexander Herold i amb direcció d’Alexander Herold, iniciarà el 22 de novembre temporada al Teatre Borràs de Barcelona. Abans haurà fet una primera representació el 16 de novembre al Teatre Auditori de Sant Cugat.

PelD I PLD.jpg

La nova versió actualitza novament el text original però mantenint un dels trets que van contribuir a l’èxit del muntatge a Catalunya: el bilingüisme.  Malentesos davant i darrere l’escenari en una doble ficció que narra com una troupe de pèssims actors intenta muntar una obra de teatre. Està considerada una de les comèdies més  divertides mai escrites i és per això que es fan reposicions continuades de l´obra tan al West End com a Broadway. Precisament el darrer muntatge de l´espectacle a Nova York va ser l´any 2016, on va haver de prorrogar donada la bona acollida novament del públic.

Pel davant i pel darrera ha estat traduïda a 28 idiomes, representada en 50 països diferents des de la seva estrena a Londres fa 33 anys i vista per més de 14 milions d’espectadors en tot el món. Juanjo Puigcorbé, Mario Gas i Montse Guallar van ser els responsables del primer muntatge a Barcelona a mitjans de la dècada dels 80. L’any 1996 es tornà a representar als teatres Victòria i Goya. Sis anys després, el vodevil va tornar al Teatre Borràs amb un repartiment integrat per Abel Folk, Mercè Comes, Rosa Andreu i Àlex Casanovas. De nou l’any 2010 aquest mateix teatre va acollir un nou muntatge que va durar dues temporades i en el que van participar Pep Planas, Rosa Gàmiz, Meritxell Huertas, Carles Martínez, Aleix Albareda, Anna Barrachina, Mònica Pérez, Enric Majó, Miquel Sitjar i Dafnis Balduz.

En aquesta nova producció hi haurà algunes novetats, com una escenografia que sent la mateixa (és una comèdia «de portes»…), ens trasllada aquest cop una mansió a la Sierra madrileña i està clar, el mòbil també serà irremeiablement present com ho és a les nostres vides actuals.

PelD I PLD 3.jpg

Novament s’han reunit uns actors còmics estel·lars:

Repartiment:
Lloll Bertran – Agustina / Joana
Agnès Busquets – Vicky / Vero
Jordi Díaz – Director / Sergi
Carme Pla – Mònica / Marta
Miquel Sitjar – Gonzalo / Guillem
Lluís Villanueva – Alfonso / Adrià
Xavier Serrat – Lladre / Sr. Pau
Bernat Cot – Maquinista / Toni
i Laia Alsina – Regidora / Aina

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: