“La fossa”, un thriller que revela crims passats i presents

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Continua a Avinyonet del Penedès el rodatge de la minisèrie de quatre capítols “La fossa”. Aquest matí de dimarts 30 d’octubre, per veure com es desenvolupava un dia de rodatge i descobrir alguns detalls de la producció dirigida per Agustí Vila, s’ha convidat la premsa a visitar els escenaris de rodatge.

MF5C3487-Low.jpg

“La fossa” és una minisèrie de quatre capítols de 45 minuts que s’està rodant aquestes setmanes a Avinyonet del Penedès, fins al 14 de novembre. L’obra, dirigida per Agustí Vila, se centra en l’assassinat d’un jove que treballa en l’exhumació d’una fossa de la Guerra Civil que portarà a obrir una investigació policial que revelarà crims passats i recents. Els personatges que acceptin el dolor es reconciliaran amb el món i amb ells mateixos. Els que no, no s’alliberaran del patiment.

MF5C3419-Low.jpg

El jove David Martos treballa d’amagat en l’exhumació d’una fossa comuna de la Guerra Civil sense catalogar en un poble del Penedès, on creu que pot estar enterrada la seva família, basant-se en les històries aparentment delirants que li va explicar el seu avi, afectat d’Alzheimer.

Quan en David és assassinat, el fet surt a la llum i s’obre una investigació. L’Andrea, sergent dels Mossos d’Esquadra, es desplaça fins al poble per fer-se càrrec del cas, on col·laborarà amb en Domingo, un policia local. L’Àngel, un ric i amable propietari que viu al poble, l’ajudarà.

MF5C3464-Low.jpg

El director, Agustí Vila, ha parlat del rerefons de la sèrie: “En totes les obres corals o en un thriller és important que hi hagi un tema. El nostre és el deute amb el passat, perquè encara hi ha ferides que no hem tancat. És una qüestió important per a les persones que van patir la repressió de la guerra.”

Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3: “A TV3 sempre ens interessa provar nous formats. “La fossa” és una minisèrie de quatre episodis de 45 minuts que pensem que pot lluir a la graella.” “Ens agrada tenir actrius com la Nausicaa Bonnín de protagonista, i estem molt satisfets perquè À Punt i l’ICEC hagin entrat en aquest projecte.” “El fet de recórrer a la memòria històrica sempre val la pena perquè convida l’espectador a reflexions interessants i “La fossa” rememora parts fosques d’algunes poblacions de Catalunya” que està bé descobrir.

Loris Omedes, productor de “La fossa”, ha destacat: “Una sèrie et permet aprofundir en els personatges, que el fil argumental sigui més llarg i que es creï un lligam de molt més temps que en una pel·lícula. TV3 de seguida s’hi va sumar i amb À Punt i Wise Blue Studios vam aconseguir més pressupost, que es veurà reflectit en la sèrie.”

Nausicaa Bonnín és Andrea Carmona. La sergent dels Mossos d’Esquadra, aparentment segura d’ella mateixa, en el fons és un mar de dubtes. Dubta i pateix. Vol triomfar professionalment. Per què no ser la primera inspectora en cap dels Mossos d’Esquadra? Però dubta que en sigui capaç i que tingui l’empenta necessària per aconseguir-ho. “El poble rep bé que algú de fora vingui a solucionar els problemes de dins. La majoria estan encantats que vingui algú a resoldre el cas, ja que la víctima era una persona estimada al poble.” El personatge de l’Andrea, com molts d’altres de la producció, està ple de misteris: “Tothom té secrets. Totes les persones i tots els personatges tenen secrets.”

MF5C3459-Low.jpg

Núria Prims interpreta la Joana. Com una heroïna clàssica, desafia totes les adversitats i acaba guanyant-se l’admiració dels espectadors. La seva és una aventura iniciàtica cap a l’acceptació del passat. L’actriu ha declarat que del projecte la va seduir “el guió, el repartiment i sobretot treballar amb Agustí Vila. Em sento molt afortunada d’estar en mans d’un director que admiro”.

 L’actor Sergio Caballero interpreta Domingo Vidal, “Domi”, un policia que porta una vida reglada. Una cuirassa per escapar del caos indesxifrable i perillós del món que l’envolta i que coneix a través de la seva feina diària: policia local d’un poble petit. Home d’ordre, potser per això es va fer policia: normes, protocols, jerarquia, directives a seguir… Sergio Caballero ha parlat del seu personatge: “El Domi té una vida molt tranquil·la i trista. Té un problema vital que arrossegarà durant els quatre capítols, i la connexió amb l’Andrea el farà evolucionar.”

Blai Llopis interpreta l’Àngel: “Jo faig un personatge, l’Àngel, que és ric, però bona persona -explica sorneguerament- i ajudarà en les investigacions en aquest poble petit.”

MF5C3492-Low.jpg

“La fossa” és una coproducció de TV3, À Punt Mèdia, Bausan Films i Wise Estudios, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, CulturArts i la Generalitat Valenciana.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: