‘L’omissió de la família Coleman’ al Teatre Romea, a partir del 26 d’octubre

Text – Redacció-Premsa Focus. Fotos – Premsa Focus-Felipe Mena. 

Aquest dimecres 17 d’octubre al matí el Teatre Romea ha presentat L’omissió de la família Coleman, la versió catalana de l’èxit internacional de Claudio Tolcachir, signada per Jordi Galceran i produïda per Temporada Alta en coproducció amb la companyia argentina Timbre4. El vicepresident d’Art i Continguts del Grup Focus, Jordi González, i Salvador Sunyer, director del festival, han iniciat la roda de premsa recordant a Carles Canut, director artístic del Teatre Romea desaparegut recentment. 

image (2)
Copyright: Focus

 

 

Després de dirigir la versió en llengua castellana i per primera vegada, Tolcachir es posa al capdavant d’una producció estrangera de l’espectacle, interpretada per Roser Batalla, Bruna Cusí, Josep Julien, Francesca Piñon, Vanesa Segura, Ireneu Tranis, Sergi Torrecilla, Marc Rodríguez i Biel Duran. Jordi González s’ha mostrat molt satisfet a l’hora d’acollir aquest muntatge al Teatre Romea i ha declarat que «deixar reposar una obra i reprendre-la amb ganes i il·lusió més endavant, la millora». Sunyer ha destacat que «l’obra forma part de la línia del festival en què artistes de fora treballen amb artistes d’aquí. Som un país petit que només té sentit si es relaciona amb l’exterior». Sunyer també ha explicat que «és de justícia poètica relacionada amb la memòria històrica del teatre català» que L’omissió de la família Coleman formi part de la programació del Teatre Romea, en tant que aquesta peça «és nèta de Margarita Xirgu: teatre que va a l’essència».

Una família al límit de la dissolució, una convivència impossible. Aquesta és la realitat que retrata L’omissió de la família Coleman de Claudio Tolcachir, un dels espectacles argentins més aplaudits i representats dels últims temps. Un text ple d’humor que, des que es va estrenar l’any 2005, han gaudit més de 262.000 espectadors de 22 països diferents. Tolcachir ha explicat que el comportament dels Coleman  no es deu a la seva condició econòmica ni a la seva nacionalitat, sinó que «l’omissió és el mecanisme social que han trobat per sobreviure. El procediment social que fa que les coses es degradin sense que ningú en sigui responsable».

image (1)
Copyright: Felipe Mena

 

Tolcachir ha explicat l’evolució dels assajos i ha destacat que la feina amb el grup d’actors ha estat «explosiva». Torrecilla ha afirmat que «en Claudio ens ha donat l’espai per entrar lliurement en aquesta família»; i Cusí ha afegit que els assajos han estat com «una dansa amb el Claudio», que els ha permès construir aquesta nova família i les seves relacions. Tolcachir ha declarat que, amb aquesta nova producció, ha redescobert l’obra en català i que els actors han omplert els personatges amb la seva personalitat.

L’omissió de la família Coleman s’estrena en el marc del Festival Temporada Alta el 19 d’octubre, i es podrà veure a partir del 26 d’octubre al Teatre Romea. L’estrena al Romea tindrà lloc dilluns 29 d’octubre a les 20.30 h.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s