Àngel Llàcer i Manu Guix estrenen al Teatre Tívoli La Jaula de las locas, la nova proposta esbojarrada, divertida i trencadora d’aquesta tardor

Text -Redacció-Premsa Comedianet. Fotos – Sheyla Butsems. 

El Teatre Tívoli de Barcelona ha estat l’elegit per presentar, en una trobada informativa amb els protagonistes, La Jaula de las locas, l’agosarada proposta de la gran comèdia musical de Broadway que ens arriba de la mà d’Àngel Llàcer, director i protagonista, Manu Guix, que n’exerceix la direcció musical, el treball coreogràfic d’Aixa Guerra i l’actuació d’Ivan Labanda, Mireia Portas, José Luis Mosquera, Oriol Burés, Roc Bernadí, Lucía Madrigal, Anna Lagares, entre d’altres.

La jaula de las locas barnafotopress
copyright – Sheyla Butsems

L’estrena absoluta serà el proper 27 de setembre al Teatre Tívoli de Barcelona –per bé que les representacions s’iniciaran el dia 14-, un dels espais escènics més emblemàtics i amb més capacitat d’aforament de la capital catalana.

Una proposta atrevida, optimista i enèrgica

La Jaula de las locas arriba als escenaris a càrrec de Nostromo Live, la nova productora de teatre i arts escèniques que va estrenar-se al món amb el musical Casi Normales. L’obra presenta una parella gai: Georges, el gerent d’un night club de Saint Tropez i Albin, la seva romàntica parella i estrella del local. El musical conta les divertides i absurdes aventures que viuen els dos protagonistes quan Jean-Michel, el fill de Georges, els presenta els pares ultraconservadors de la seva nòvia.

La jaula de las locas detalle de una escena barnafotopress
Copyright – Sheyla Butsems

Un cant a l’amor, a la llibertat, a la tolerància i a les ganes de viure, també al coratge i la valentia de nedar a contracorrent en un món que tot sovint obliga a seguir unes pautes i costums marcats. Un missatge que arriba al cor de totes aquelles persones amb ganes d’excel·lir i brillar en la seva vida sense cap condicionament. Amb paraules del director català, la Jaula pretén “compartir aquesta joie de vivre que molts cops ens manca”. La Jaula és una festa, un espectacle d’energia positiva preparat per transmetre al pati de butaques la seva alegria de viure.

La jaula de las locas teatro Tivoli barnafotopress
Copyright – Sheyla Butsems

Més de 40 anys a l’escenari batent rècords

La Jaula de las locas (La Cage aux folles) és originalment una peça teatral escrita i protagonitzada pel dramaturg francès Jean Poiret, estrenada a París el 1973. Com a obra de teatre, va superar les 2.000 sessions i els 15 anys consecutius en cartell. Es tracta d’un espectacle especialment important en la història del gènere, que ha influït de manera decisiva en l’estil i la forma de portar a escena temes socialment sensibles de manera oberta i optimista. La producció de Broadway de 1983 va guanyar sis premis Tony i es va mantenir en cartell durant anys. Aquell any es va convertir en el primer musical a la història de Broadway a superar les mil funcions cobrant per primer cop 47.5 dòlars per l’entrada de platea, tot un rècord.

Després del seu èxit a Broadway, La Cage aux folles va arribar al West End, així com a Berlín, i des de llavors s’ha representat ininterrompudament a tot el món. És un dels musicals més populars de la història i compta amb múltiples i reeixides adaptacions cinematogràfiques.

La nova producció de Nostromo Live es basa en la versió musical de gran format de Jerry Herman i Harvey Fierstein, que van presentar a Broadway el 1983. La versió en castellà del text és de Roser Batalla i Roger Peña. Dècades després de l’estrena de Broadway, avui és encara un cant a la llibertat individual i col·lectiva tan vigent avui com en la seva primera producció.

La jaula de las locas proximamente en el Tivoli barnafopress
Copyright – Sheyla Butsems

Un gran espectacle per a tots els públics

Dues hores i mitja d’espectacle d’una producció de gran format amb una agosarada posada en escena, coreografies originals, 13 cançons que han marcat la història del gènere, 140 canvis de vestuari dissenyats especialment per a l’ocasió, 28 artistes a escena (12 actors, 8 ballarins i 8 músics), més de 30.000 watts de so i més de 250.000 watts de llum que el converteixen en un dels muntatges més grans de la temporada teatral.

La jaula de las locas Angel Llacer barnafotopress
Àngel Llàcer. Copyright – Sheyla Butsems
La jaula de las locas Manu Guix barnafotopress
Manu Guix. Copyright – Sheyla Butsems
La jaula de las locas Ivan Labanda barnafotopress
Ivan Labanda. Copyright – Sheyla Butsems

Les entrades ja són a la venda i es poden comprar a: https://www.grupbalana.com/es/teatros/obras/la-jaula-de-las-locas/, amb uns preus que van des dels 18€, de dimecres a diumenge en horaris que oscil·len entre les 17h30 i les 21h30.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s