TV3 estrena temporada amb una doble ambició: mantenir la qualitat i el lideratge

Aquesta tarda, el plató 1 de TV3 ha acollit la presentació de la nova temporada de l’emissora. A l’acte, hi ha assistit Vicent Sanchis, director de TV3; Sígfrid Gras, adjunt a la direcció i cap de Continguts i Programes de TV3; Clara Cabezas, cap de Programació i Imatge; David Bassa, cap d’Informatius, i Bernat Soler, cap d’Esports.

Presentació TV3.jpg

Vicent Sanchis ha volgut començar amb unes paraules de suport a l’ofici de periodista: “val la pena reclamar i exigir que els periodistes puguin treballar en pau i puguin fer la seva feina sense sentir-se pressionats, amenaçats o agredits. I que ningú intentés justificar una agressió només dient que es tracta d’un periodista de TV3.”

Presentació nova temporada TV3 2018-2019

El director de TV3 ha destacat que hi ha moltes novetats i objectius per a aquesta nova temporada després d’un d’estiu difícil, amb pocs recursos, però amb bons resultats “tant durant el Mundial com al més d’agost, un període tradicionalment dur” ha dit, un període en el qual TV3 ha estat líder d’audiència, encadenant tretze mesos consecutius.

Novetats a la graella

Una de les primeres estrenes de la temporada serà “Els meus pares”, que s’emetrà cada dijous a la nit i que representa el retorn de Gemma Nierga a TV3. Aquesta producció ha anat a buscar els pares i mares de persones populars de diferents àmbits. Entre ells, l’espectador hi trobarà Quim Masferrer, Martina Klein, Àlex Corretja, Xavi Hernández o Andreu Buenafuente. Gemma Nierga ha explicat que està molt il·lusionada amb aquest nou projecte. “És un caramel que, quan me’l van proposar, de seguida vaig dir que sí. És tan bonic fer un homenatge als pares de cadascú. Aquest programa ens permet veure d’on venim i poder ser més sensats a l’hora d’anar on volem anar”.

Presentació TV3-3.jpg

Una mica més endavant, el diumenge 7 d’octubre, arribarà una altra proposta: “El got d’aigua”, que buscarà el millor orador entre vint joves d’entre 15 i 22 anys. Aquest “docutainment” amb ingredients de “talent show” estarà presentat per Samantha Vall, acompanyada per dues “coaches”: Alba Florejachs i Gemma Lligadas. La presentadora ha explicat que és un programa que els ha donat moltes sorpreses “perquè veus gent molt jove, amb moltes ganes de dir coses i amb una mirada molt sincera i molt seva, que és molt important”.

Una altra de les estrenes més destacades de la temporada serà “La nit dels Òscars”, amb Òscar Dalmau i Òscar Andreu, que arribarà al novembre. Aquest “late show” en directe combinarà humor, entreteniment i improvisació. Els Òscars han estat d’acord a afirmar que el programa recupera la tradició de la cadena, que durant tants anys han conduit personatges de renom com Buenafuente, Mikimoto, Toni Soler… o Àngel Casas.

Presentació TV3-4.jpg

El 15 d’octubre, un cop hagi finalitzat l’emissió de “La catedral del mar”, s’estrenarà la nova ficció “Si no t’hagués conegut”, una història d’amor amb un toc de ciència ficció que parteix d’una idea original de Sergi Belbel. Eloi Vila, que ha participat a la presentació de l’acte, ha conversat amb dos dels actors protagonistes: Mercè Sampietro, que fa el paper d’una científica, ha explicat que “és una sèrie complicada i interessant, diferent. Està entre “Matrix” i un programa de ciència del Punset”. Pablo Derqui ha dit que aquesta ficció “parla de com les petites històries del dia a dia determinen la vida de cadascú”.

I també dins de l’àmbit de la ficció, aquesta nova temporada s’estrenaran les coproduccions de TV3 “Cançó per a tu”, “Incerta glòria”, “La dona del segle”, “Estiu 1993”, “L’escollit” o “La crida”.

TV3 emetrà l’Onze de Setembre el documental “Històries de Palau”, una producció del Departament de Nous Formats que retrata el Palau de la Generalitat. El documental, dirigit per Joan Gallifa i Toni Tortajada, ofereix una visió nova, curiosa i plena de sorpreses de l’edifici més important de la història política de Catalunya. Toni Tortajada ha explicat que “el documental barreja diversos ingredients, el dia a dia del Palau, la seva història i l’arquitectura d’un dels edificis civils gòtic i renaixentista més importants del país”.

A banda de totes aquestes novetats, encara hi haurà dues estrenes importants al llarg d’aquesta nova temporada: “Trenquin tòpics, en què Queco Novell esbrinarà què hi ha de cert en els tòpics sobre els catalans, i “Natura sàvia”, amb en Peyu, Quimi Portet i Albert Pla, al costat de l’expert en fauna Jaume Sañé.

Consolidar programes d’èxit

Presentació TV3-2.jpg

A banda de les estrenes, continuen els programes d’èxit del “prime time”, com l’humor de l’“APM?”, “Polònia” o “Zona zàping”. I arriben noves temporades d’espais com “Cases d’algú”, “El foraster”, “This is art” o “Quatre gats”. El primer a incorporar-se a la graella, el dimecres 19 de setembre, serà “Cases d’algú”, en què Joan Maria Pou tornarà a voltar pel món. Joan Maria Pou, que ha agraït la generositat de la gent i que tothom tenia una resposta afirmativa per fer qualsevol cosa, ha reconegut irònicament que “alguns m’han fet treballar molt, però jo, encantat”.

Un altre viatger, en aquest cas per la geografia catalana, Quim Masferrer, ha valorat la tornada del programa “El foraster” i també ha esmentat la generositat de la gent: “Teníem cobert gran part del territori, però encara ens quedaven zones buides. També volem fer un programa amb el recull coneixent les històries actuals de persones que van aparèixer fa cinc anys al programa.”

Torna la segona temporada de “Quatre gats”, en què Ricard Ustrell conversa en profunditat amb un protagonista destacat de l’actualitat internacional. El periodista de Sabadell ha explicat el recorregut del programa, que va néixer a Catalunya Ràdio fent entrevistes al carrer i va fer el salt a la televisió: “L’any passat vam conversar amb tres homes (Alex Salmond, Manuel Valls i Jose Mujica) i aquest any seran tres dones.”

L’informatiu satíric “Està passant”, presentat per Toni Soler, juntament amb Jair Domínguez i Òscar Andreu, continuarà analitzant les claus de l’actualitat cada dia, durant 45 minuts, en la franja anterior al “Telenotícies Vespre”. Toni Soler ha comentat que: “humor i actualitat sempre casen molt bé. És un complement perfecte per entendre en clau d’humor les notícies que vindran després al ‘Telenotícies vespre’”.

Presentació TV3-5.jpg

“Preguntes freqüents”, amb Laura Rosel al capdavant, continuarà fent repàs de l’actualitat cada dissabte al vespre, amb entrevistes als protagonistes del moment i amb l’opinió dels col·laboradors habituals i també de nous. La codirectora i presentadora ha agraït la confiança de l’audiència i ha valorat la gran llibertat que tenen a l’hora d’escollir les veus que intervenen al programa.

Helena Garcia Melero i Lluís Marquina han tornat amb “Tot es mou”, el magazín de les tardes de TV3, amb novetats i cares imprescindibles. Helena Garcia Melero seguirà cada dia enganxada a l’actualitat, donarà veu als protagonistes del moment, anirà en directe allà on passi la notícia i tractarà aquelles qüestions que toquen més de prop els ciutadans amb un to amable i distret, però sempre en profunditat.

A les tardes, Marc Ribas continuarà sorprenent amb les seves receptes en un “Cuines” que aquesta temporada arriba amb un format més llarg. “El programa té èxit perquè la cuina ha agradat sempre als catalans”, ha afirmat el cuiner que, a més, tornarà a presentar la segona temporada de “Joc de cartes”.

La ficció produïda per TV3 continuarà tenint un gran pes a la graella. El 27 d’agost, ja es va estrenar amb un gran èxit d’audiència “La catedral del mar” i el 3 de setembre ha tornat la sèrie de sobretaula “Com si fos ahir”, que aquesta nova temporada incorpora nous personatges. Eloi Vila ha conversat amb dos dels actors de la sèrie Eduard Farelo i una de les noves cares, Carme Conesa.

Més endavant, també arribarà a la graella la segona temporada de “Benvinguts a la família”, una altra sèrie d’èxit de TV3.

Els Informatius mantenen les seves marques de referència –“Telenotícies”, “30 minuts”, “Sense ficció, “Món”, “Valor afegit”, “Més 3/24”– amb la mirada més atenta que mai en l’actualitat per reaccionar davant dels esdeveniments. “Els matins”, que allarga una hora la durada, fins a les 12.00, Lídia Heredia, directora, ha afirmat que al gran repte és endreçar l’actualitat: “Expliquem el que passa i mirar d’explicar per què passa”.

Pel que fa a Esports, destaquen espais consolidats com “Zona zàping”, líder de la nit dels divendres, que seguirà posant humor a l’actualitat esportiva i reforçarà la interacció amb els espectadors i els seus vídeos casolans. El veterà “Gol a gol”, amb Xavi Valls, obrirà finestra a TV3 quan jugui el Barça. I s’estrenarà una nova temporada de “Quan s’apaguen els llums”, on Lluís Canut conversarà amb personatges retirats del món de l’esport.

L’acte de presentació ha finalitzat amb un resum del capítol especial d’“Al cotxe”, que s’emetrà dimecres vinent i que comptarà amb els protagonistes d’aquesta temporada.

TV3 afronta una temporada carregada d’estrenes i de programes consolidats a la graella, amb un doble objectiu: mantenir la qualitat i el lideratge.

“Tot, per tu”.

 

 

 

tv3.cat

 

Sant Joan Despí, 6 de setembre del 20

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s