El tema «Be Gentle My Love» de Meïa, guardonat amb el premi Aphrodite Film Awards de Nova York

Text – Redacció-Premsa SGAE. Foto – Premsa SGAE.

La compositora, cantant i actriu Meïa (Mireia Izquierdo) va rebre, el primer semestre de 2018, una Ajuda a la Creació de Músiques Populars de la Fundació SGAE per composar les peces del seu nou EP Mülzien 25. Ara, aquest mes de juliol, una de les cançons del treball, «Be Gentle My Love» ha guanyat el certamen mensual de cinema independent Aphrodite Film Awards de Nova York en la categoria Best Piece Of Music.

Sin título-2
Foto – Prensa SGAE.

«Per a mi ha estat important, un honor, que un jurat nord-americà premiï una cançó tan inspirada en la seva musicalitat». Explica Meïa, que ««Be Gentle My Love» em du a molta profunditat quan la interpreto i el millor d’aquest reconeixement és la sensació que hi ha alguna cosa màgica en la música que ens uneix, encara que estiguem lluny, com aquest premi que m’arriba des de Nova York».

«Quan vaig compondre «Be Gentle My Love» sortia d’una relació i sentia la fragilitat que a vegades deixen certes ruptures sentimentals. Des de la vulnerabilitat que sentia és des d’on vaig partir, des del prec». Per a la seva composició, Meïa es va inspirar musicalment en el folk i el pop nord-americà, «la meva relació amorosa em portava sònicament allà». Quan va gravar la peça amb Dani Vega, productor i guitarrista de Mishima, «per a ell i el tècnic de so era la preferida. Va ser l’última que vaig gravar, després d’un dia molt intens als estudis Aclam, estava molt cansada. Crec que aquell cansament físic va fer que aflorés la fragilitat i la tristesa amb les quals la vaig compondre i així va sortir en la meva interpretació».

Meïa treballa ara intensament. Per una banda, ha començat la composició i preparació del seu nou disc del qual Mülzien 25 n’ha estat l’avançament. I, per l’altra, en els assajos com a actriu i cantant de l’espectacle Jazzuela y la Maga, amb direcció i dramatúrgia de Quim Lecina i inspirat en Rayuela, la novel·la de l’escriptor argentí Julio Cortázar, donant vida a la Maga.

Apunt biogràfic

meia 7

Meïa (Mireia Izquierdo) va iniciar els seus passos artístics com a actriu de teatre. Ha girat per diverses ciutats de l’Estat espanyols a festivals com el Grec de Barcelona o el Cultural de Salamanca amb el muntatge Muelle Oeste de Koltés, interpretant a Claire i dirigit per Sergi Belbel. Com a cantant i compositora va debutar amb l’EP Viviendo el Arte estrenat a la Sala Luz de Gas de Barcelona. Més tard amb cançons del seu següent àlbum, Los 100 Golpes, va participar en certàmens com el Festival Barnasants Cançó d’Autor, Festival EnciSAT, Festival Veus, i ha actuat a la Sala Jamboree o el Teatre Kursaal. Va guanyar el concurs Mujeres que va convocar el compositor, músic i productor Coque Malla i va actuar amb ell a la Sala Luz de Gas. Amb el seu següent àlbum, Lighthouse, va signar contracte amb el segell discogràfic Picap i el seu primer single i videoclip «Beyond the angle of horror» va ser molt ben rebut per la crítica, va obtenir comentaris favorables i lloances per la seva sensibilitat i l’honestedat.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s