TEATRE LLIURE: ja tenim aquí la nova temporada!

Text – Redacció-Premsa Teatre Lliure. Foto – © ros ribas

Racisme, immigració, desarrelament, feminisme, memòria històrica, recerca d’una nova veritat, denúncia de les noves mentides, revolució com a utopia imprescindible, confrontació orient/occident , amor i desamor, recerca de la pròpia identitat sexual i/o de pensament, relació amb la col·lectivitat. En cadascun dels espectacles de la Temporada 18-19 del Teatre Lliure hi podem trobar, com en un microcosmos, molts punts sensibles que connecten amb el nostre món d’avui, i que fan que tots traspuïn una absoluta contemporaneïtat.

temporada_18_19.png

La nova temporada és el resultat d’alguna cosa que hem perseguit sempre des del Lliure: ser el més porosos possible amb la societat que ens envolta. Aquesta porositat militant ens ha ensenyat a multiplicar mirades, a veure com tots els artistes buscaven nous llenguatges per fer-se ressò de les noves veus que arriben del carrer. La vida, plena de formes i mirades molt diferents, ha entrat al teatre com una ventada i ens ha fet veure que per arribar a trobar una veritat nova primer cal mirar amb ulls nous, nets de prejudicis, la pròpia realitat i la dels altres, i això és el que trobem en tots els projectes de la temporada vinent. Tots ells van més enllà de la metàfora per ensenyar realitats diferents, moments de la vida que ens envolta, o retalls de memòria col·lectiva, que també formen part de la nostra realitat.

La Temporada 18-19 del Teatre Lliure estarà formada per 43 propostes: 41 muntatges, un festival -la tercera edició del Simbiòtic de We Act Assoc.- i un fòrum de debat, Dones Lliures, que coordinarà Cristina Clemente.

D’entre els muntatges, tenim:

5495
© ros ribas

14 produccions pròpies, 6 de les quals són monòlegs: TRAVY (Pau Matas-Oriol Pla),  ÀNGELS A AMÈRICA (Tony  Kushner-David Selvas), COM ELS GRECS (Steven Berkoff- Josep Maria Mestres), DOGVILLE (Lars Von Trier- Pau Miró- Silvia Munt), DOLORS (Meritxell Yanes- Sergi Belbel- Cristina Clemente- Marilia Samper), EL SOMRIURE AL PEU DE L’ESCALA (Henry Miller- Ramon Simó), L’ÚLTIM SALT (sis monòlegs per a la Kompanyia Lliure), i les reposicions JANE EYRE (Carme Portaceli) i EL TEMPS QUE ESTIGUEM JUNTS (Pablo Messiez).

11 coproduccions:  (Baró d’evel), CRONOLOGIA DE LAS BESTIAS (Lautaro Perotti),  RHUMANS (Jordi Aspa-Rhum i cia),  LA NETA DEL SENYOR LINH (Guy Cassiers), EL SUEÑO DE LA VIDA (Federico García Lorca-Alberto Conejero- Lluís Pasqual), KINGDOM (Agrupación Señor Serrano), INCÒGNIT (Nick Payne- Mònica Bofill), MAR DE FONS (Pere Fullana-Iguana Teatre), JE SUIS NARCISSISTE (Òpera de Butxaca i Nova Creació) i les reposicions DAVANT LA JUBILACIÓ (Krystian Lupa) i TRANS (Didier Ruiz)

16 produccions convidades, 7 de les quals són internacionals, en concret: la doble proposta EUROHOUSE / PALMYRA (Bertrand Lesca i Nasi Voutsas), KEEP ON WALKING, FEDERICO (Mark Lockyer-Alice Malin), SAIGON (Caroline Guiela Nguyen); UN AMOUR IMPOSSIBLE (Christine Angot- Célie Pauthe), DIE 120 TAGE VON SODOM (Milo Rau) i MOUNT OLYMPUS (Jan Fabre).

La resta de convidades són: EL PAN Y LA SAL (Raúl Quirós-Andrés Lima), A.K.A (Daniel J. Meyer- Montse Rodríguez Clusella), ASÍ QUE PASEN CINCO AÑOS (Federico García Lorca-Ricardo Iniesta), AÜC (Les Impuxibles i Carla Rovira), QUI ETS? (Màrius Serra- Joan Arqué), MUNDO OBRERO (Alberto San Juan), així com les 3 que formen part d’ El Lliure dels nensLIBÈL·LULA (Toti Toronell), LA LLAVOR DEL FOC (Babou Cham i Carlota Subirós), BIBLIOTECA DE SONS I SOROLLS (Enric Monfort i José Antonio Portillo).

BALANÇ DE LA TEMPORADA 2017/2018

Tot esperant finalitzar la temporada amb les funcions d’In memoriam (30 juny) i Cartes Impertinents (1 juliol), aquesta és la previsió de tancament de la Temporada 17/18 del Teatre Lliure:

Els espectadors totals de la Temporada 17/18 hauran estat 96.396, dels quals 92.703 són els que han vingut als tres espais del Teatre Lliure, amb un percentatge d’ocupació global del 87,8% –3 punts per sobre de la temporada passada-, i 3.693 ho són d’espectacles en gira.

La Temporada haurà comptat amb 34 espectacles i 408 funcions. Per espais, el Lliure de Montjuïc ha rebut 62.706 espectadors i assoleix un 86% d’ocupació, mentre que el Lliure de Gràcia haurà rebut 29.997 espectadors amb un 91,9% d’ocupació.

La recaptació total haurà estat de 1.099.032 € (sense IVA).

L’espectacle més vist a Montjuïc ha estat Medea, amb 11.982 espectadors i un 99,9% d’ocupació, i a Gràcia, El sistema solar, amb 5.786 espectadors i un 100% d’ocupació.

En total, fins a 19 espectacles han obtingut una ocupació per sobre del 90%, 10 dels quals han assolit el 100% d’ocupació.

Els abonaments de la Temporada 17/18 han arribat a un total de 3.004.

Pel que fa a les gires, durant la temporada han fet gira els següents espectacles: In memoriam (Manresa, Castelló de la Plana, Sant Cugat, Vic, Sevilla i Lleida) i Dona no reeducable (Pamplona i Sevilla).

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: