Els “interiors” d’Alejandro Bordanove i Patricia Mendoza

Text i Fotos – Albert Roca. Entrevista realizada en el Hotel Murmuri Barcelona.

La Gleva Teatre acull fins al 3 de juny, l’obra Interiors, amb dramaturgia i dirección de Concha Milla. L’obra com diu la directora “és la història de dues parelles que es troben per casualitat (o potser causalitat?) i aquesta trobada farà trontollar el seu present i els obligarà a prendre decisions. Tots quatre personatges tenen un recorregut dins l’obra. Tots quatre comencen d’una manera i acaben d’una altra. Com a la vida”. Hem parlat amb dos dels 4 protagonistes: Alejandro Bordanove i Patricia Mendoza, que interpreten a una de les dues parelles.

teatre 1 copia.jpgPatricia Bordanove interpreta a l’Agata i comenta que del personatge Simó, que interpreta Alejandro Bordanove “el que m’atrau de Simó es la frescura, la vitalitat. És jove però és el que s’atreveix més, té les coses més clares”.

Respecte a com van arribar a l’obra, Alejandro Bordanove recorda que “jo estava estudiant un altre text i em va trucar la Concha Milla, m’ho va proposar. En alguns moments haviem coincidit”. La Patricia “jo estava de vacances i quan vaig tornar vaig parlar amb la Concha Milla. Em va oferir el projecte dient que li agradava l’energia que tinc”.

teatre 4 copiaSobre els seus personatges. Patricia “l’Agata és molt diferent a mí, però hi ha una cosa de ella  que coincidim i és que és molt vital. És molt apassionada i m’hi reconec. Té un punt d’esbojarrada i aquí estic més allunyada ja que jo toco més a terra, potser de més jove si que era així”. Alejandro “m’agrada molt ficar-me en la pell de Simó perquè té una vitalitat i energía que jo no he cremat. Per com sóc i he estat no l’he tingut mai. Aquest personatge permet donar l’oportunitat de ser d’aquesta manera. El Simó ho té en la seva essència”.

teatre 2 copia.jpgUn dels aspectes que remarca l’obra Interiors és el tema de la comunicació. Alejandro comenta que “el que veiem en l’obra és la manca de comunicació entre la Sara i l’Hugo, que en canvi en la nostra parella és diferent”. Patricia “a vegades no és tan el que no es diu o el que es vol amagar. És això de com un escolta a l’altre”.

Sobre el treball que han fet amb Concha Milla, Patricia “ens ha dirigit molt. És una de les persones que més m’han dirigit al milimetre.”. Alejandro “al ser directora com autora té molt clar el text i això  s’ha vist  en els assajos. Ens ha fet una guía molt fácil i ens enfoca cap a un lloc”. Patricia  “amb molt de temps ens va demanar fer lectures i jugar entre nosaltres. I  amb l’Alejandro em vaig entendre molt bé.  Alejandro continua dient que “al ser una obra fragmentada ha ajudat molt. Ajudar a crear un ambient més intim. Una zona de confort per fer coses” i Patricia “en els assajos ja intuiem. L’obra Interiors va de veure els personatges, els seus silencis. Intuiem que hi havia una bona feina darrere”.

teatre 3 copia.jpgPer finalitzar ens parlen dels futurs projectes. Patricia Mendoza “estic assajant l’obra “Aquí” per la Sala Atrium i que es veurà el mes de setembre. És un monòleg que havia de fer una dona i que ho farem tres dones, tres generacions d’una mateixa persona. És molt especial”. I Alejandro Bordanove “ a la Sala Beckett tornarem a fer “L’alegria” pels Nadals”.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s