Christian Guiriguet: “En el microteatre quan agafes un personatge creix amb tu”

Text – Albert Roca. Fotos – Jordi Rosado Fotografia. Entrevista realizada en el Hotel Murmuri Barcelona.

L’’actor Christian Guiriguet, que hem pogut veure en series com Centro Médico, a més de la seva popularitat per l’anunci Trivago, té una obra en cartell a Microteatre BCN “Goobye al meu barri”, dirigida per Irene Hernanz i coprotagonitzada amb Míriam Martí. Christian és molt polifacétic ja que és músic, director, actor i amb moltes inquietuds, que vol compartir en aquesta entrevista.

Sin título-3 copia
Copyright – Jordi Rosado Fotografia.

Abans de ser actor havies estudiat per dirigir oi?

Jo vaig estudiar per ser director de cinema quan estudiava imatge i so,  il·luminació per fotografía, edició i direcció cimematogràfica. No volia convertir-me en un director tècnic i vaig escoitar que hi havia molts directors que no savien dirigir als actors. I era una llàstima perquè els actors saben molt be el que fan però necessiten saber unes directrius. Era important el contacte professor-alumne. Després del primer any em va agradar tant tant tant que aixi va passant. Em vaig començar a oblidar de la direcció i vaig decidir compaginar les dues coses.

I deixar un altre… la música…

Havia tingut dos grups bastant seriosos on havia fet concerts a Barcelona i Tarragona però havia de deixar una de les tres coses. Vaig haver de deixar la guitarra i molts cops ho enyoro una mica.

Sin título-2 copia
Copyright – Jordi Rosado Fotografia.

I et vas ficar de ple amb el món de la interpretació

El cinema m’ha apassionat sempre. M’agrada tot del cinema, i em fixo amb tots els detalls i les puc veure molts cops pel·lícules en diferents moments, com Martin Hache, La escalera de Jacob. És igual com quan tornes a llegir un llire i observes nous detalls, com la manera que es solucionen els moviments de càmera.

I aquesta faceta de director i actor l’has pensat en fer alhora?

El que no faig és dirigir i actuar a la vegada. Quan sóc actor sóc actor i prou. Confio en el director I em deixo portar.

Sin título-4 copia
Copyright – Jordi Rosado Fotografia.

Actualment et podem veure al Microteatre. Com és aquesta experiència?

Com actor es alucinant ja que fas sis passis cada dia, I ho gaudeixes tant… Quan has fet uns quants passis ja no només disfruta el públic sinó jo molt més. En el microteatre quan agafes un personatge creix amb tu, li fas preguntes noves i vas construint-lo i perfeccionant-lo.

I com has construit el teu personatge en “Goodbye al meu barri”?

El meu personatge al principi era un professor de literatura -que a l’obra no es veu- I  fa un parell de dies vaig fer la petició de fer un canvi: que de professor de literatura no, sinó un professor de música del Madrid dels ’70, amb rinyonera. I ha canviat tot una mica i em fa sentir més còmode. La soltura és un altre.

 

Durant un temps et vem veure a la serie Centro Médico, que emet TVE. Què recordes d’aquesta etapa?

Em van fer enviar un casting al Masnou, per fer tres personatges diferents i al final no va sortir. Però els va agradar i em van comentar que hi havia un nou personatge. HI havia una història molt maca.

Sin título-1 copia
Copyright – Jordi Rosado Fotografia.

I tenies coneixements de medecina?

La meva germana és metge per sort i em vaig informar molt. Jo havia de fer de traumatòleg i em vaig informar a fons, amb detalls com els caràcters diferents que tenen els especialistes i que són reals. En el cas del meu personatge vaig saver que els traumatòlegs són una mica vacilons, van amb motocieta, són solters d’or.

T’has fet molt popular amb l’anunci de Trivago. Com hi vas arribar?

Per fer pel·lícules i series a vegades la publicitat és una frontera. Jo feia publicitat a l’estranger però aquí no. I va sortir lo de l’anunci de Trivago on feia d’actor. Hi havia un acting i l’anunci prometia. I em van agafar. Vaig fer el primer anunci, que no va tenir gaire repercusió i després es va disparar tot. I allò que em pensava, que podía tancar-me portes la publicitat, en canvi me les ha obert.

Sin título-5 copia
Copyright – Jordi Rosado Fotografia.

I has viscut alguna anécdota arrel de la popularitat amb l’anunci?

La gent es pensa que sóc un expert. Per exemple, fixa’t que fa uns diez em va trucar un amic colombià que havia perdut un vol i em preguntava “Què puedo hacer ahora?”. Com si jo fos un expert. I és molt curiós.

Per finalitzar. Des de que ets actor ha canviat la teva perspectiva sobre la professió?

Sempre se’ls ha considerat gent molt intel·lectual, filosofa i altres coses. I he vist que en realitat els actors són gent molt normal, i ens equivoquem mogollón com tothom. Es tracta de desmitificar la feina de professió d’actors. Es una feina normal i corrent i on vas a mort.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s