Karme Màlaga “L’Amanda Lear venia d’un món de glamur que puc admirar com a actriu”

Text – Albert Roca. Fotos – Andrea Resimini-Fernanda Pitanga-Arxiu Karme Màlaga. 

Divendres 6 d’abril es va estrenar la nova pel·lícula de Ventura Pons “Miss Dalí”, que ofereix una mirada al mític artista des de la seva relació amb la seva germana i altres personatges. Un d’ells va ser la model i actriu Amanda Lear, que apareix en el film interpretat per l’actriu Karme Màlaga, que ha rodat per segon cop amb Ventura Pons. D’aquest film i de l’univers Dalí ens parla l’actriu en aquesta entrevista.

Sin título-1 copia
Foto – Fernanda Pitanga.

¿Com va arribar la proposta d’interpretar a Amanda Lear?

Jo ja coneixia en Ventura Pons amb el que havia rodat “La vida Abismal” a l’any 2007, i buscaven una persona que s’assemblés a l’Amanda Lear. Jo no era ni rossa ni tan prima com ella, i d’entrada la veia molt allunyada de mí. Hi havia massa incògnites.  Tot i que als 17 ansy havia anat molt a Cadaqués I havia sentit parlar molt d’ella. Però finalment vaig fer el personatge i em van tenyir de rossa, em vaig posar en dieta estricta, vaig llegir el seu llibre I va anar així. Complint el que desitjava el Ventura Pons “Vull la Karme i que sigui l’Amanda Lear”.

Sin título-4 copia
Imatge del rodatge «La vida abismal»

Sin título-2 copia.jpg¿ I què penses d’ella?

L’Amanda Lear venia molt d’un món de glamur que puc admirar com a actriu. Era un personatge que seduïa a tothom, com al David Bowie, va estar amb els Rolling Stones…. Dalí estava fascinat amb ella, a qui anomenava Ginesta. Però tot això ho havia descobert abans ja que Cadaqués sempre ha sigut la  meva segona casa, on vaig descobrir molts pintors i tot un món molt bohemi. Fer aquesta pel·lícula ha estat un somni fet realitat. Vam rodar a la platja de la Conca on hi havia anat tantes vegades. Era un ambient tant meu que el dia que estava rodant deia ‘no pot ser que estigui rodant aquí’.

FullSizeRender (19) copia.jpg¿ I com és treballar amb Ventura Pons?

Et dóna  molta llibertat. Mai m’he sentit sota pressió. Tracta a la gent amb molt de carinyo. Els rodatges eren vacances idíl·liques, ja que volia que tothom estigués bé. En Ventura és un director que es preocupa molt per tothom i que tothom  estigui a gust i que es treballli bé.

IMG_0213
Imatge d’un moment del rodatge. Foto d’Andrea Resimini.
FullSizeRender (19)
Karme Màlaga amb Joan Carreras que interpreta a «Miss Dalí» al mític Salvador Dalí.

En el film vas coincidir amb dues actrius internacionals de molta trajectòria, Claire Bloom i Sian Philips

Vaig tenir la sort de conèixer-les en una preestrena a Londres i em van semblar tan elegants i tan humils. La Sian Philips em va dir “estàs fantàstica”, i em va recomanar que contactés amb un amic de quan ella era jove, un director de teatre que viu a París, on jo visc ara. Bé, entre Barcelona i París! La veritat és que són dues grans senyores del cinema, com també la Vicky Peña. Són gent molt normal i molt humil. Com em va dir un dia en Ventura “els més grans són els més humils”.

With the queens - Claire Bloom and SiÂN pHILLIPS.jpg

Ara estàs vivint a París. ¿ Com et vas decidir a fer aquest canvi?

De petita vaig aprendre idiomes. Vaig estudiar a l’escola de Nancy Tuñon i vaig anar a Paris el 2008  on em va sortir feina i vaig tornar. I fa tres anys amb això de la crisi em vaig preguntar Què faig, què faig?. Em van parlar d’un coach de Nova York, en Jack Waltzer i vaig començar amb ell i em van donar un paper amb una obra de teatre, i em va demanar que l’acompanyés a Nova York i Los Angeles. Amb ell vaig visitar l’ Actor’s Studio de Los Angeles, i em va dir “anem a dinar’ i vaig conèixer al Jon Voight i em vaig demanar una amanida i no podia parlar dels nervis. Quan era una nena i vaig veure el film “Midgnight  Çowboy” vaig dir ‘vull fer el que fan ells’. La professió té aquestes coses: un dia no fas res i un altre dia dines amb Jon Voight.

Sin título-5 copia
Karme Màlaga amb Jon Voight, Barry Primus i Jack Waltzer.

Per finalitzar. ¿ Tens algún nou projecte?

Sí. Actuaré en la propera pel·lícula de Ventura Pons, “Shake it Baby”. Serà el seu primer musical, íntegrament en anglès, i una de les actrius serà la Sian Philips. Es rodarà a Londres, París i Palma de Mallorca. També tinc un paper en una sèrie de televisió francesa que es rodarà al maig a París, “Mike”, protagonitzada per Max Bloubil i Philippe Katerine i Sanclair.

 

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: