‘Tierra firme’ i ‘Estiu 1993’ recullen els Premio RNE Sant Jordi juntament amb Núria Prims, David Verdaguer i Ana Belén

Text – Redacció-Premsa TVE-Albert Roca. Fotos – Premsa TVE-Carlos Ferriz-Albert Roca. 

‘Tierra firme’, ‘Estiu 1993’, Núria Prims i David Verdaguer, van recollir anit els seus Premis Sant Jordi de Cinematografia de RNE en la seva 62ena edició, en la que també han estat reconegudes en el apartat internacional ‘¡Lumière! comienza la aventura’, de Thierry Frémaux, i els actors James Franco i Kate Winslet. A banda, l’actriu i cantant Ana Belén va rebre el Sant Jordi a la seva trajectòria. La major part dels guardons es van lliurar a produccions que compten amb el recolzament de RTVE.

Premiados.jpgLa 62ena edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia ha destacat com a millor pel·lícula espanyola a ‘Tierra firme’, de Carlos Marqués-Marcet, i com millor òpera prima a ‘Estiu 1993’ de Carla Simón. Ambdues cintes estan participades per RTVE, un recolzament que Marqués-Marcet va valorar “fonamental per assegurar la diversitat en el cine”. Carla Simón va coincidir en el agraïment a la Corporació tot  exposant la lliçó que va aprendre de la seva  pel·lícula: “La capacitat que té el cinema d’emocionar i creuar fronteres i, de alguna manera, exportar la nostra cultura al món”.

Núria Prims s’alçà amb el premi a millor actriu espanyola per ‘Incierta gloria’, també participada por RTVE i dirigida per Agustí Villaronga, del que va destacar que “sap treure el millor dels seus actors, per tal que ho pugueu gaudir”. David Verdaguer, millor actor espanyol per ‘Estiu 1993’ i ‘Tierra firme’, va reiterar el seu agraïment al jurat, a Conxita Casanovas i als directors.

En l’apartat internacional, ‘¡Lumière! comienza la aventura’, de Thierry Frémaux, va rebre el premi a la millor pel·lícula estrangera. Al recollir el guardó Frémaux va afirmar que “els Lumière van inventar tres cops el cinema: la tècnica, l’art i les sales de cine, les tres coses que el permeten sobreviure en aquest món d’imatge”. Els Sant Jordi als millors intèrprets estrangeres van ser per  James Franco per la seva interpretació a ‘¿Tenía que ser él?’ i ‘The Disaster Artist’; i a Kate Winslet per ‘La montaña entre nosotros’ i ‘Wonder wheel’.

L’actriu i cantant Ana Belén fou homenatjada amb el Premi RNE Sant Jordi a la Trajectòria, en reconeixement a la seva carrera professional, amb prop de 50 pel·lícules dels més destacats directors i més de 30 obres de teatre, dramàtics i series de televisió. Ana Belén va dedicar el guardó als joves, als qui «després de la crisi no han interioritzat que poden viure d’aquesta professió. Vull dir-los que lluitin per reivindicar que hem de viure d’això. Nosaltres hi serem aquí, recolzant-los junt al públic que exigeix gent nova, saba nova amb molta energia. Vagi per tots ells aquest   premi”, va destacar.

Al lliurar el premi a Ana Belén, el director de RNE, Alfonso Nasarre, va recordar que RTVE és el grup audiovisual que més inverteix en cinema, “i amés a més amb molt bon encert”, va destacar al recordar els guardons que obtenen les pel·lícules que compten amb recolzament de la Corporació. “I  RNE te un fort compromís con la cultura i el cinema  espanyol”, va afegir.

Alfonso Nasarre.jpgLes Roses de Sant Jordi, que es decideixen per votació popular, han premiat en aquesta edició la pel·lícula ‘La librería’ d’Isabel Coixet, participada per RTVE (millor pel·lícula espanyola) i triomfadora dels Goya 2018, i ‘La La Land, la ciudad de las estrellas’ (millor pel·lícula estrangera). Al lliurar la Rosa a Isabel Coixet, el director de TVE, Eladio Jareño, reiterà el “honor” d’haver participat en aquest pel·lícula i la intenció de “seguir apostant pel cine espanyol, como fins ara, amb ganes, seguint el lema que ens mou: ‘Somos cine’. Per la seva part, Coixet va reflexionar sobre el seu ofici: “La pitjor pel·lícula és la que no es fa», va assegurar.

José Luis Hervías, director general de Universal Pictures International Spain, va recollir la Rosa de Sant Jordi per a ‘La La Land’.

El premi a la Indústria ha estat per la productora i distribuïdora de cine A Contracorriente Films, i fou lliurat al seu fundador, Adolfo Blanco que va insistir en la importància del compromís de RTVE “amb la cultura, amb el cine i el seu recolzament al BCNFilmFestival que es desenvolupa als  nostres cines Verdi”.

La gala de lliurament va estar presentada pels periodistes de RTVE Roberto Leal i Montse Soto.

Presentadores.JPGEl grup «The Black Barbies» va posar la música i la coreografia als diferents moments de la gala.

IMG_7216 copia.jpgEl Photocall de la gala

La gala va venir precedida del tradicional Photocall on es van donar cita premiats i convidats com Victor Manuel, Gisela, José Mota, Joan Pera, Roger Pera, Eduard Fernández entre d’altres

rp copia
Moment de la foto de premiats i presentadors al final de la roda de premsa celebrada a l’Hotel Arts.

Foto 9 copia.jpg

Foto 11 copia.jpgFoto 6 copia.jpgFoto 7 copia.jpgFoto 8 copia.jpgfoto 10 copia.jpgfoto 2 copia.jpgfoto 3 copia.jpgfoto 4 copia.jpgIMG_7198 copia

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: