Presentació del llibre Relats Solidaris de l’esport

Text – Redacció-Premsa F.C. Barcelona. Fotos – Premsa F.C. Barcelona.

Ernesto Valverde, entrenador del primer equip del FC Barcelona, i Òscar Camps, fundador de l’entitat Proactiva Open Arms, han estat els protagonistes de l’acte de presentació de la 14 edició del llibre Relats Solidaris de l’esport,  celebrat aquest dimecres 28 de març, i que ha estat elaborat per un grup de més de 50 periodistes del nostre país.

Sin título-1 copia
L’entrenador del Barça i el fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, han estat els protagonistes de l’acte de presentació avui a l’auditori del Banc Sabadell a Barcelona. Copyright – Premsa F.C. Barcelona.

Aquesta publicació de caire solidari dona cada any la recaptació obtinguda en la seva venda a una entitat social, aquest any Proactiva Open Arms, dedicada al salvament de persones que naufraguen al Mar Mediterrani, i compta amb el suport d’una destacada figura de l’esport, enguany Ernesto Valverde.

L’entrenador del Barça ha destacat que “els que vivim en el món del futbol estem acostumats a ser un exemple per a molta gent, per a molts nanos; la gent ens considera herois perquè juguem campionats o intentem guanyar finals. I un no pot evitar pensar que els herois o els exemples són gent com l’Òscar Camps o les persones que col·laboren amb Open Arms, que són els que cada dia es juguen la vida per salvar gent perquè pugui sobreviure. De vegades la part del futbol
està fora de mesura i la part social fora de mesura per l’altra”.

Òscar Camps ha agraït a Relats a Solidaris el fet d’haver escollit Proactiva Open Arms per ser el beneficiari d’aquesta acció: “nosaltres som una petita resposta, senzilla i popular, que des de fa 26 mesos hem capgirat tot això i estem lluitant per la dignitat d’algunes persones i pels drets de tots. En un moment en el que estan en risc la vida i els drets humans de moltíssimes persones, ha aprofitat per recordar que el seu vaixell insígnia està retingut injustament al port de Catània,
per les autoritats italianes: “nosaltres estem al mig del mar, en aigües internacionals, intentant recollir nàufrags a la deriva, vides en perill, si després els mitjans o els polítics els etiqueten ja no es problema nostre, però el dret marítim internacional els anomena nàufrags o vides en perill enmig del mar i no se’ns pot ni encausar ni jutjar per fer això”.

Col·laboració amb la Fundació Barça

La Fundació Barça i Proactiva Open Arms van signar el passat mes de novembre un acord de col·laboració que inicialment va comportar la realització d’una acció de sensibilització adreçada a nens i joves sobre la problemàtica dels refugiats mitjançant unes sessions realitzades a bord del vaixell Astral a diferents ports de la costa catalana i, posteriorment, a Palma de Mallorca. Aquest acord comportarà la realització de més accions en els pròxims mesos.

Proactiva Open Arms

És una organització no governamental i sense ànim de lucre, el principal objectiu de la qual és evitar morts i defensar els drets humans al mar. Els seus inicis es remunten al setembre del 2015, quan Òscar Camps, professional en l’àmbit del salvament, va posar en marxa una iniciativa personal que es convertiria poc després en l’origen d’aquesta organització.

L’entitat compta des de l’inici amb un equip permanent a l’Egeu, així com a la Mediterrània central, on està operant des del juny del 2016, poc temps després que se signés l’acord entre la Unió Europea i Turquia amb la consegüent reactivació de la ruta des de les costes de Líbia.

Proactiva Open Arms fins a l’actualitat ha salvat més de 50.000 vides en les missions que tenia actives al mar Mediterrani i l’Egeu. Més de 220 voluntaris han format part de l’equip que ho fa possible. Actualment, el seu vaixell principal està retingut al port de Catània, perquè les autoritats italianes consideren que afavoreix la immigració irregular.

Cal recordar que solament durant l’any 2017 més de 2.800 persones han mort ofegades intentant arribar a Europa fugint de la guerra, la persecució o la pobresa. A aquesta xifra caldria afegir els milers de persones desaparegudes al mar i que incrementen notablement el nombre de víctimes total.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: