Josep Maria Pou: «Ahab és un personatge que només el pots fer si et situes a la vora de l’abisme»

Text – Redacció-Premsa Focus. Foto – Premsa Focus.

Aquest migdia de dimecres 17 de gener, el Museu Marítim de Barcelona ha acollit la presentació de Moby Dick, un text de Juan Cavestany basat en la novel·la de Herman Melville. El muntatge, dirigit per Andrés Lima, està inspirat en la solitària figura d’Ahab -interpretat per Josep Maria Pou- i la seva lluita contra la gran balena blanca. I convida l’espectador a fer un viatge a les profunditats de la bogeria d’un home capaç de tot per satisfer la seva obstinació, fins i tot d’enviar a la mort a tota una tripulació – interpretada per només dos actors: Jacob Torres i Oscar Kapoya-. 

44c6be08-bf38-4e1e-b371-81c5fbd930cd
Foto – Premsa Focus.

El president del Grup Focus, Daniel Martínez de Obregón, ha iniciat la roda de premsa anunciant estar satisfet amb haver pogut portar a escena «la gran odissea d’Ahab» i que aquest espectacle «només es podia fer amb Josep Maria Pou». Martínez també ha volgut remarcar la implicació i la passió de tot l’equip artístic i tècnic implicat en el projecte, elements imprescindible per portar a bon port aquest Moby Dick.  Per la seva banda, Andrés Lima ha explicat que «en el nostre Moby Dick hem col·locat voluntàriament paraules de Melville en boca d’Ahab» i que l’espectacle és «una peça d’orfebreria centrada en la mirada embogida d’Ahab». Per a Lima, «l’obra ofereix una visió sobre l’ésser humà davant la mort. Som conscients que és la història d’una agonia i aquesta està entre dos mons: el bé i el mal». El director ha afegit que «tots viatgem en el Pequod per explicar-vos aquesta història tan negra i brillant alhora».

Josep Maria Pou, actor i director artístic del Teatre Goya, ha mostrat la seva satisfacció a l’hora de posar-se a la pell del capità Ahab i ha destacat que «si s’ha arribat fins aquí, és per la voluntat expressa d’en Daniel Martínez com a productor». Pou ha expressat que, en els seus cinquanta anys d’ofici, que justament es compleixen aquest 2018, s’enfronta a un dels personatges més importants de la literatura universal. «La magnitud d’Ahab em fa pensar que estic fent un personatge de Shakespeare, que connecta directament amb personatges que he representat com el rei Lear i Orson Welles». L’actor protagonista ha afegit que s’ha sorprès amb ell mateix a l’hora de «perdre el món de vista sobre l’escenari. Ahab és un personatge que t’arrossega i que només es pot fer si al començar la funció et situes a la vora de l’abisme».

image.jpg

Juan Cavestany ha explicat que després de conèixer Moby Dick a partir de les adaptacions i àlbums il·lustrats de l’obra, va descobrir que «el veritable secret de la novel·la va més enllà del relat d’aventures que aquesta presenta». Per a l’autor del text teatral que es representarà al Teatre Goya a partir del 19 de gener, l’essència de Moby Dick no és la persecució de la balena, sinó l’esforç que aquesta representa per a tota la tripulació del Pequod.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: