DILLUNS 15 de gener, “Merlí”, capítol final, a TV3

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Dilluns, a les 21.55, TV3 s’endinsa en “La nit de Merlí”. Arriba l’hora de dir adeu a aquest professor que ha fet trempar l’audiència amb la filosofia. I “Merlí” s’acomiada amb una projecció especial, des del TNC, on 800 afortunats viuran el capítol final amb els que han estat els protagonistes de la sèrie. Catifa vermella, entrevistes als actors, les millors escenes de totes les temporades en un programa dirigit per Espartac Peran i presentat per Candela Figueras i Mireia Mallol.

PORTADA.jpgEntre els 800 assistents a l’emissió del capítol al TNC, en simultani, per TV3, a les 22.35, 240 afortunats que han aconseguit les invitacions en un concurs a les xarxes i que podran seguir el comiat de “Merlí” al costat dels actors que han protagonitzat la sèrie. I, a les 23.45, l’últim “Merlinari”, diferent i ben especial, per viure l’últim dia de rodatge.

“Soc el millor professor que tindràs mai i, amb el temps, t’adonaràs que tinc raó”, diu Merlí Bergeron mirant a càmera. Durant tres temporades, els espectadors han conegut i compartit vivències amb aquest professor de filosofia que, de bon principi, va posar les coses ben clares: “Vull que la filosofia us faci trempar”. I ho ha aconseguit, ho ha fet amb els seus alumnes preferits, els peripatètics, i amb l’audiència que l’ha seguit fidel, dilluns rere dilluns, durant tres temporades, que ara arriben a la fi. Han estat tres anys ensenyant a viure, tres anys de seducció irresistible. Tres anys nedant contra corrent. Tres anys fent pensar. I, després de tres anys, toca acomiadar-se. Arriba l’hora de dir adeu a “Merlí”.

FT14_024_1.jpg

Candela Figueras serà l’encarregada de parlar amb els protagonistes, que seran presents al TNC per acomiadar “Merlí”, envoltats de fans. Conversarà amb els actors que han donat vida als personatges principals: Francesc Orella, Carlos Cuevas, Elisabet Casanovas, David Solans, entre d’altres. També triaran la seva escena preferida d’aquestes tres temporades i es farà un repàs de les escenes més impactants de la sèrie. Mireia Mallol trepitjarà la catifa vermella per copsar l’ambient, els nervis, les expectatives dels assistents en aquesta projecció especial.

 “L’última classe de filosofia, i els alumnes volen fer a Merlí un homenatge que no s’espera. Però aquesta no serà l’única sorpresa del capítol… Els personatges viuran moments inoblidables just quan s’acaba el curs”, explica el pare de la criatura, Héctor Lozano, que trobaran els espectadors en aquesta última lliçó de Merlí Bergeron.

MERLINARI EL COMIAT.jpg“‘Merlí’ ha estat una gran experiència professional i personal. He escrit la sèrie que m’hauria agradat veure als setze anys, i estic molt content de l’èxit que ha tingut, perquè no només la veuen adolescents! Conec gent de totes les edats i de tot el món que estan enganxats a ‘Merlí’!”, comenta Lozano sobre les tres temporades de la sèrie.

 A les 22.35, últim capítol, “Merlí Bergeron”

El Merlí arriba a classe i no hi ha ningú: els peripatètics li han preparat una sorpresa. La relació entre la Gina i el Merlí ja està recuperada del tot. Tothom viu amb una barreja d’alegria i tristesa els últims dies del curs.

I, a les 23.45, “El comiat”, a “Merlinari”

MERLINARI EL COMIAT 2.jpgLa tercera temporada de “Merlí” arriba al final i també ho fa el “Merlinari”, amb un capítol diferent i especial.

Aquesta setmana es podrà viure de primera mà com va ser l’últim dia de rodatge per als actors i per a tot l’equip: moments intensos i plens d’emocions després d’un èxit que els ha canviat la vida.

Han estat tres anys i els peripatètics en fan balanç. Explicaran quins han estat els moments més especials des que “Merlí” va arribar a les seves vides, però també valoraran l’últim capítol, que no deixarà ningú indiferent.

També s’aprofitarà per recordar els millors moments musicals que ha viscut el “Merlinari”, tant dels actors com dels estudiants anònims que s’hi han entrevistat.

Audiències

La tercera temporada de “Merlí”, a falta de l’últim capítol, ha reunit una mitjana de 502.000 espectadors, amb una quota del 17,1 %. El més vist, “Hegel”, emès el 4 de desembre, amb 598.000 espectadors i un 19,5% de quota.

Índex qualitatiu dona a la sèrie un 8,4 de nota mitjana en totes les temporades. Un 84,6% consideren que “Merlí” és una producció de molta qualitat i un 91,7% dels enquestats consideren que és una sèrie original i diferent.

Consum de vídeo a la carta

La suma de tots el vídeos a la carta de totes les temporades, amb les emissions i reemissions corresponents, des del setembre del 2015 fins al 10 de gener del 2018 ha estat de 10 milions de reproduccions. El capítol més vist durant aquest tres anys ha estat el primer capítol, “Els peripatètics”, amb 362.000 reproduccions.

El programa té 71.646 seguidors a Facebook i 21.300 a Twitter.

Del 18 de setembre al 10 de gener, la tercera temporada de “Merlí” ha liderat el rànquing de programes més vistos a la carta tots els mesos d’aquest període, excepte al mes d’octubre, que va quedar segon, darrere de “Polònia”. En total, s’han fet 2,8 milions de reproduccions de vídeos. El capítol més vist és “Walter Benjamin (capítol 27)”, amb 266.000 reproduccions. La mitjana setmanal de la temporada és de 135.00 usuaris únics i 222.000 reproduccions.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: