TV3 estrena “De bon humor”. Un programa que barreja documental i humor, amb Llum Barrera

el

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Diumenge, 14 de gener, a les 22.30, s’estrena “De bon humor”, una sèrie documental del departament de Nous Formats de TV3 que analitza els efectes del riure i de l’humor en les persones des de gairebé tots els punts de vista.

De bon humor
A la foto (d’esquerra a dreta): Xavier Brichs, Llum Barrera i Miquel Garcia durant la presentació del programa

Aquest migdia, en una roda de premsa amb els mitjans, Miquel Garcia, cap de Nous Formats de TV3; Xavier Brichs, director de “De bon humor”, i Llum Barrera, presentadora, han explicat els detalls de com s’ha gravat aquest nou programa i, en una projecció de vídeo, se n’ha mostrat un tast.

El cap del Departament de Nous Formats, Miquel Garcia, ha començat les intervencions donant la benvinguda als assistents. Ha definit el programa com “un repte important” pel canvi de registre que suposa una producció que barreja el documental i l’entreteniment, i ha a agraït a tot l’equip que l’hagi acceptat.

A continuació ha intervingut Xavier Brichs, director de “De bon humor”, que ha reconegut la dificultat que representa fer riure en un mitjà com la televisió. La presentadora, Llum Barrera, que és periodista i humorista, “té el perfil idoni per conduir un espai distès però pretesament seriós com aquest”. Ha explicat que al llarg dels episodis s’ha pogut parlar amb gairebé tots els humoristes d’aquest país i que, formen la base del programa juntament amb professionals de darrere la pantalla com ara els redactors de “Polònia” i de testimonis d’estrangers que viuen a Catalunya amb un grau d’integració que els permet entendre i contrastar el seu humor amb el d’aquí. Després s’ha projectat un vídeo amb una selecció de fragments del programa que han il·lustrat el que s’acabava d’explicar.

Agnes Busquets-Mireia Portas copia2.jpg

Xuriguera Faixedas copia.jpg

El programa també tindrà una vessant científica en què especialistes explicaran els mecanismes que s’activen en el cervell per riure. Llum Barrera ha reconegut que, tot i que conviu amb l’humor a diari “quan es teoritza sobre els mecanismes que s’encarreguen de l’humor i el seu funcionament es descobreixen aspectes desconeguts d’aquest estat”. També ha esmentat la relació directa que hi ha entre la intel·ligència i l’humor: “La innocència ens fa viure la vida amb més humor, però els coneixements també”. Ha acabat afirmant que riure allarga la vida i, per això, ha assegurat amb un to irònic, “ens estem planejant que la seguretat social prescrigui el programa”.

Cases d'algú-De bon humor1
Durant l’acte també ha tingut lloc la presentació de “Cases d’algú”, amb Joan Maria Pou.

“De bon humor” consta d’onze capítols monogràfics sobre temes com els monòlegs, l’humor al teatre, a les sèries o a la televisió, els imitadors… En l’estrena de diumenge, Llum Barrera resoldrà incògnites com si tothom riu del mateix o hi ha una tipologia diferent de riure en funció del sexe, l’edat o la procedència. Hi intervindran els actors i humoristes Agnès Busquets i Mireia Portas, Toni Moog, Joan Pera i en Xuriguera i en Faixedes com a convidats.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s