Preestrena de “Gamper. L’inventor del Barça”

Text – Redacció-Premsa TV3.

Dilluns 15 de gener, a les 20.30, al Teatre Romea de Barcelona tindrà lloc la preestrena de “Gamper. L’inventor del Barça”, un documental que narra la vida del fundador del FC Barcelona: el suís Hans Gamper. És un viatge entre Suïssa i Catalunya, en què històries, anècdotes i fotografies intentaran donar resposta a diverses preguntes. Quins van ser els orígens de Gamper? Per què el seu destí el va dur a Barcelona, i per què després va haver de marxar?. “Gamper. L’inventor  del Barça”, dirigit per Jordi Ferrerons, és una coproducció de TV3, FC Barcelona, Lavinia Audiovisual, PiontProd, i les cadenes suïsses Teleclub i TSR.

image003

El Barça és un dels clubs esportius més grans del planeta, però poc se’n sap de les seves arrels i del seu fundador. El Barça va començar sent un grup d’amics que sols volien jugar al futbol i que un jove suís de 22 anys es va encarregar de fer créixer: Hans Gamper va ser el líder que va tirar endavant aquest projecte.

El documental viatja en el temps amb els nets de Gamper: Manuel, Xavier i Emma, que obren, per primera vegada, els àlbums fotogràfics familiars que el mateix Gamper va fer. Emma, que dedica part de la seva vida a redescobrir el seu avi, reflexiona juntament amb el seus cosins sobre els motius perquè se’ls va ocultar fins que van ser grans qui havia estat el seu avi.

“Gamper. L’inventor del Barça ” fa un recorregut entre Suïssa i Catalunya per repassar els anys en què el futbol va néixer com un esport reglamentat, com va arribar a Barcelona gràcies a una colla de joves liderada per Gamper, i quins problemes sociopolítics s’hi van trobar aleshores. A més, el documental descobrirà per què un suís va abraçar la causa catalanista, i com el seu caràcter ha influït en la personalitat del Barça.

Durant la producció es podran veure moments importants de la història del club, i que van suposar un punt d’inflexió en la vida del fundador: el naixement del Barça, la crisi institucional del 1908 (en què Gamper va salvar el club de la seva desaparició) o la gran xiulada de l’himne espanyol del 1925.

A banda del relat dels nets de Gamper, experts i testimonis catalans i suïssos aporten informació important d’aquell jove que als 22 anys va arribar a Barcelona com a Hans, va morir com a Joan, i va deixar la gran empremta de ser l’inventor del Barça.

Actualment, Joan Gamper dona nom a la ciutat esportiva del club, al trofeu d’estiu i a un barri de les Corts. El documental respon a preguntes sobre aquesta figura clau del Barça. Quins van ser els seus orígens suïssos? Per què va arribar a Barcelona? Com va sortir la fundació del Barça? Quin és el seu llegat com a president? Quins motius el van fer marxar de Catalunya? En quines circumstàncies va morir? Quins dels valors del FC Barcelona d’avui tenen origen en Gamper?

“Gamper. L’inventor del Barça” es podrà veure, pròximament, a TV3.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: