Xarnegos, al Teatre Romea, a partir d’aquest divendres 22 de setembre

Text – Redacció-Premsa Focus. Foto – Copyright: Roser Gamonal.

Aquest matí el Teatre Romea ha presentat l’espectacle inaugural del cicle OffSide Romea: Xarnegos de la companyia Pentateatre, un text escrit i dirigit per Marc González de la Varga. A partir del 22 de setembre, aquest muntatge protagonitzat per Roser Batalla, Camilo García, Alicia Puertas, Albert Eguiazábal i Alzira Gómez s’exhibirà al hall del Romea. Una de les premisses de Carles Canut, director artístic del teatre, a l’hora de programar la temporada 2017-2018 ha estat oferir propostes escèniques que facin reflexionar a l’espectador

En aquest sentit, Canut ha refermat l’aposta pel cicle OffSide Romea donat que «s’hi representa el teatre del futur», ha declarat. «Per a mi el teatre és realitat» ha explicat Marc González de la Varga, «passa  davant l’espectador i li parla sobre la realitat que l’envolta». Ambientada en una teràpia de psicodrama, Xarnegos és una peça de teatre social que ofereix una mirada sobre la identitat, la llengua i la immigració. «Per al moment que vivim actualment és necessari un espectacle com aquest», ha declarat González.

Foto – Copyright: Roser Gamonal.

El projecte, que va néixer fa tres anys com a commemoració dels 25 anys d’Els altres catalans de Paco Candel, és un muntatge que relata el viatge vital del Manolo, un immigrant extremeny que va arribar a Catalunya durant els anys seixanta i va haver de buscar-se la vida per aixecar una família. Preocupada pel seu estat, la seva filla decideix dur-lo a teràpia perquè creu que el seu pare s’està tornant boig: diu que és català. «Estic convençut que el personatge del Manolo és extrapolable a l’experiència de molta gent» ha comentat González, perquè «connecta amb tot aquell que no se sent a gust amb la vida que porta i busca el seu lloc al món». Per a Roser Batalla, la peça «és una comèdia que parla d’emocions, de persones i dels seus viatges vitals».

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: