Avui dilluns 18 de setembre, a les 21.55, arriba la tercera i última temporada de «Merlí»

el

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Aquest  dilluns, 18 de setembre, a les 21.55, “Merlí” arriba a la tercera i última temporada. Catorze capítols que, a més, estrenen franja d’emissió, tot just després del “Telenotícies vespre”, per afavorir que els joves espectadors no es perdin cap detall de la traca final de la sèrie revelació de TV3, produïda per Veranda TV, amb idea i guió d’Héctor Lozano, direcció d’Eduard Cortés i protagonitzada per Francesc Orella.

Aquest passt dijous 14 de setembre es van explicar tots els detalls de la tercera temporada de la ficció i, alguns afortunats, han omplert la Sala Gran del TNC per veure el primer capítol. Hi ha assistit Vicent Sanchis, director de TV3; Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3; Aitor Montánchez, productor executiu; Héctor Lozano, creador de “Merlí”; Eduard Cortés, director de la sèrie, i Francesc Orella, actor protagonista (Merlí). També hi ha estat Candela Antón (Berta), Albert Baró (Joan), Elisabet Casanovas (Tània), Júlia Creus (Mònica), Carlos Cuevas (Pol), Laia Manzanares (Oksana), Iñaki Mur (Oliver), Pau Poch (Ivan), Adrián Grösser (Marc), Carlota Olcina (Silvana), Pau Vinyals (Gabi), Patrícia Bargalló (Mireia), Marta Marco (Gina), Assun Planas (Glòria), Victòria Pagès (Aurèlia), Anna Ycobalzeta (Míriam), León Martinez (Pau), Elena Vilaplana (Júlia), Anna Barrachina (Lídia), Jordi Banacolocha i Manel Barceló, entre d’altres.

Vicent Sanchis, director de TV3 ha iniciat l’acte: “No només estem orgullosos sinó encantats. Per nosaltres “Merlí” no és només una sèrie, és un fenomen de masses, intel·lectual, cultural i a tots els nivells.” Per afegir que: “Les dues temporades anteriors van suposar el naixement amb molta força i la posterior consolidació. La tercera serà la culminació d’aquest producte cultural, televisiu, intel·lectual per arribar, si és possible, a la perfecció d’una sèrie que ha anat acompanyada d’un gran èxit d’audiència, social, de xarxes, vendes, premis i reconeixements… i les expectatives es mantenen.”

 Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3 s’ha volgut centrar en els continguts en xarxes digitals que ha suposat la sèrie. “Merlí” acull 63.000 seguidors a Facebook, 17.000 a Twitter i les dues temporades acumulen més de 10.000.000 de visionats entre Youtube i el servei a la carta. Però la nova temporada vindrà acompanyada de novetats: “noves activitats a la xarxa per estar no només enganxats als capítols, sinó també durant la setmana amb un Instagram Live que permetrà consultes en viu amb els equips de la ficció, publicació d’articles amb continguts vinculats a la sèrie i compendis de millors moments.”

Aitor Montánchez, productor executiu de “Merlí”, ha explicat que: “hem fet créixer l’univers de Merlí amb nous personatges, nous professors i pares i un 15 o 20% més de localitzacions.” Montánchez ha afegit que aquesta temporada ha suposat un repte doble, ja que a més “s’ha posat fi a una aventura de cinc anys”.

Héctor Lozano, el creador de la sèrie, s’ha centrat en com va concebre aquesta temporada: “va sorgir de la circumstància que hi havia dos actors que no podien participar en els nous capítols, i desapareixien dos personatges com eren la mare i el fill de Merlí. Era un problema perquè el nucli familiar del protagonista, de sobte, fallava però llavors vaig pensar en el nen de ‘Solo en casa’. El problema es va convertir en la solució: una certa crisi del personatge i com evolucionava la seva relació amb l’entorn. A més, l’arribada d’una nova professora l’eclipsa.”

Carlota Olcina interpreta la Silvana, la professora que farà ombra a Merlí. “És una antagonista de bon rotllo, però els ‘gelos’ comencen des del primer dia”, ha explicat Lozano d’aquest nou personatge.

Pau Vinyals interpreta el Gabi, un altre nou membre del claustre de professors. “El Gabi aporta un mica d’humor en una temporada un pèl fosca”, ha comentat Lozano. Una temporada en què l’espectador continuarà trobant tocs d’humor habituals.

Eduard Cortés, director de la sèrie ha explicat que va tenir dubtes sobre el fet que fos l’última temporada: “era una pena que acabés”. Cortés ha definit la nova tanda de capítols com: “dramàtica i intensa. Es coneixeran millor els personatges gràcies al gran treball d’actors i de guions.” Sobre el final de gravació dels capítols ha comentat: “porto molta guerra a sobre i no he viscut mai un final de rodatge com aquest, resultat de com s’ha viscut d’intensament la sèrie i el que ens ha aportat d’emotivitat.”

 Francesc Orella, el protagonista de “Merlí” s’ha volgut afegir a aquest últim comentari: “participar en la sèrie ha estat un autèntic regal, sobretot per l’equip tècnic i artístic.” Ha definit la nova temporada com “emocionalment intensa i fosca. Els alumnes es faran grans de cop i els filòsofs i temes que es tractaran seran d’una gran envergadura. Hi ha de tot: drama, amor, humor, sexe i un Merlí en crisi personal i professional a qui posaran a prova”.

 El nou horari de la sèrie, amb els capítols just després del “Telenotícies vespre”, respon a una demanda de les dues primeres temporades. Amb l’emissió de “Merlinari” després de la sèrie, els vespres de dilluns es convertiran en tota una nit “Merli”. “Merlinari” recull les opinions d’estudiants de dotze instituts de Catalunya per debatre els temes que apareixen a la sèrie. També serà un “making of” dels capítols i permetrà sentir les opinions dels actors que encarnen els Peripatètics.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s