Mazoni: “Vaig fer unes cançons perquè van voler elles”

Text – Albert Roca. Fotos – Albert Roca-Susana Preston.

Mazoni (Jaume Pla) va ser un dels cantants que va participar en la darrera edició de Sons Solers, celebrat el passat 14 de juliol, per presentar Carn, os i tot inclòs, el seu darrer treball enregistrat en format completament acústic. Acostumat als salts sense xarxa i a la reinvenció constant, Mazoni aporta ara un disc d’extrema sinceritat, tot un manual de com renéixer de les cendres quan et sents més vulnerable que mai. Un disc on, de nou, sorprèn amb un gir estètic radical, incansable en el seu intent de no fer mai dues vegades seguides el mateix.

Només acompanyat per la seva guitarra acústica, Mazoni en fa prou amb els mínims elements per omplir el paisatge sonor i captivar-nos: una història, una melodia, la seva veu. Una fórmula que no és nova, sinó que han aplicat al llarg de la història grans referents de la música pop per lliurar-nos obres de màxima sinceritat. Carn, os i tot inclòs, el vuitè disc d’una carrera musical rica i diversa, confirmen Mazoni com un dels grans compositors de casa nostra, un escriptor en majúscules. Tot un supervivent de la nostra escena, protagonista d’experiències singulars com la ja mítica gira dels 31 dies i autor de clàssics com Eufòria, No tinc temps o més recentment A.I.LO.D.I.U.. A Mazoni el podrem veure properament en els concerts de Les Barraques de Sitges, dins els actes de la Festa Major de Sant Bartomeu sitgetana.

Aquest és el segon cop que has vingut a Sons Solers. Què et semblen aquests festivals?

L’any 2014 vaig venir en la primera edició. Els festivals són una carrera de fons on sempre vas buscant que pot anar millor, i vas prenent decisions a mesura que avança el festival.

En aquesta ocasió vens en format acústic

L’acústic té vàries possiibilitats i que ens Sons Solers és molt adequat, pots estar davant i darrere.

Aquest nou disc que has fet ha sigut ben diferent alss treballs anteriors

Portava molts discos i vas una mica perdut i una mica per trobar-se vas buscant al arrel de tot, quan començava a l’habitació, amb 16-17 anys.

I com. va sorgir aquest disc?

Vaig fer unes cançons perquè van voler elles. No estava previst fer un disc tan seguit de l’anterior que era en anglès. Pero va sorgir molta creativitat i tot va seguir el seu camí.

En aquest cas t’has sentit còmode fer aquest canvi?

Em canso de fer una mica tot molt ràpid i tinc ganes de fer moltes coses diferents. Hi havia molta banda i ara estic més alleugerit.

Per finalitzar. El disc ha tingut molt bona acollida. Ho esperaves?

Aquest disc tingut molt bona acollida, i en canvi l’anterior no, li va costar arrencar. A vegades connectes més amb la gent i a vegades no. Jo el que tracto és fer lo meu i intentar que la gent li agradi.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: