Sopa de Cabra ”Sempre és una aventura molt viva tocar en directe”

Text – Albert Roca. Fotos – Albert Roca-Redacció.

El grup de rock català Sopa de Cabra va ser el cap de cartell del Festival Sons Solers, que es va celebrar divendres a la Finca Mas Solers. Sopa de Cabra va venir al festival dins la gira del seu disc “Cercles”, que va aixecar una gran expectació després de 10 anys d’inactivitat musical, i que ha tingut un enorme èxit ja que és el grup català que més entrades va vendre el 2015 i 2016. La banda originaria de Girona interpretará en Sons Solers un dels darrers concerts de la gira del seu disc «Cercles», un àlbum que va arribar després de deu anys d’inactivitat musical i amb el quala s’han convertit en el grup català amb més discs venuts els darrers anys.  

 En primer lloc, què penseu d’aquest Festival Sons Solers?

Si mirem el gruix de l’activitat musical del país, el tant per cent més elevat s’ho emportaria les festes majors i els grans festivals, i això deixa poc espai a propostes més artistiques amb la música i la cultura i festivals com Sons Solers són un bon paradigma. En cap festival podem compartir cartell amb una proposta tan diversificada com els que actúen aquí. Per això el reivindiquem i el festival tindrà un lloc segur.

Acostumats a fer concerts amb milers de persones, com us trobeu en aquest format més proper?

De vegades amb l’energia dels directes multitudinaris ens sentim molt còmodes i aquest caràcter tan personalitzat, tan a prop de tothom, també es maco i especial Hem optat també per aquest tipus de concerts en aquest any 2017.

Quina valoració farieu d’aquest darrer disc i amb la gira que és a punt de finalitzar?

Ha sigut un viatge, des de que vem gravar el disc, on vem fer pocs concerts, l’any 2016 vem fer més concerts dels que pensàvem, començant pel Liceu i la gira va tenir el seu recorregut amb diferents espais i aquest tercer any hem tirat més pels grans èxits, amb comparació de l’any passat. Hem agafat moltes energies en aquest periòde, per composar pel proper disc.

Aquest disc ha sigut molt especial per vosaltres, com si tornessiu a començar de nou?

El cert bagatge i experiència fa que gaudeixis més per fer les coses amb més riquesa i amb més matís. Va ser tot com un tornar a començar però no semblava que hi hagués passat 10 anys d’aturada. Ha sigut com un parèntesi,. I és que el temps és com un xiclet on sembla l’aturada més curta del que realment és.

En aquests moments com us trobeu sobre l’escenari?

Quan érem joves teniem molta energia i brutalitat, i ara és més saver matisar i extreure de les cançons que ja teníem, trobar els matisos. Retrobar-se amb les cançons. Són moltes coses. Cap concert és diferent, tot depèn de moltes coses. De fet, sempre és una aventura molt viva tocar en directe.

Per finalitzar. En aquest recorregut que heu fet us heu trobat amb un nou públic no?

L’altre dia érem a Canet on hi havia un públic molt jove. Commou i emociona alhora perquè molts d’ells ni havien nascut quan haviem fet bona part de les cançons. Que transcendeixi en el temps és molt potent. Quan l’any passat vem fer els concerts, a Londres va venir molta gent jove i una noia ens deia “no savia que savia tantes cançons vostres” i de sobte va participar en el concert de manera molt activa. I això està molt bé i això ho seguirem veient.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: