Letter to a Man, un espectacle de Bob Wilson amb el gran Mikhail Baryshnikov i basat en el Diari de Nijinski, a la Sala Gran del TNC fins demà diumenge 2 de juliol

el

Text – Redacció-Albert Roca. Fotos – © Lucie Jansch-© Sheyla Bustems.

El director Robert Wilson i el gran artista Mikhail Baryshnikov s’uneixen per crear una proposta basada en de Wilson, moviment, text, llum, escenografia i música intervenen a parts iguals en una oportunitat única i irrepetible de poder gaudir d’aquests genis a l’escenari.els cèlebres diaris de Vaslav Nijinski, publicats l’any 1936, dels quals Henry Miller va dir: «S’expressa de manera tan despullada, tan desesperada, que trenca motlles. Si no hagués acabat al manicomi, seria tan bon escriptor com ballarí».. L’obra es pot veure a la Sala Gran del TNC fins aquest diumenge 2 de juliol.

Foto © Sheyla Bustems

Letter to a Man és un espectacle interpretat per Mikhail Baryshnikov, que s’endinsa en la ment fragmentada del gran artista de la dansa mentre aquest embogia perdent el contacte amb la realitat. Com en totes les obres.

Foto © Lucie Jansch

En la roda de premsa celebrada aquest dimars Mikhail Baryshnkicov va comentar que “M’agradaria morir de manera ràpid i fácil, sense perdre les meves facultats mentals, ja que no hi ha més terrible que perdre el cap”. Sob re el Diari de Nijinski va reconèixer que li fascinava “la honestedat amb la que l’autor obre la seva ànima i reflexa els seus pensaments més profunds”.

Foto – © Sheyla Bustems.

Un altre fet que va destacar el célebre ballarí va ser que “no es tracta de fer teatre psicològic, sinó més aviat teatre expressionista, amb una posada en escena formal i estilitzada”. Sobre això va especificar que “no és una peça de dansa sinó una peça teatral amb la que utilitzo el llenguatge del cos per reflexar les paraules del text de Nijinski”.

Foto – © Sheyla Bustems.

Letter to a Man és una obra dirigida per Robert Wilson, i amb interpretació de Mikhail Baryshnikov, basada en els famosos diaris del ballarí i coreògraf rus Vaslav Nijinski. Més que l’obra coreogràfica de Nijinski,

Foto – © Lucie Jansch

Letter to a Man recrea el personatge del gran ballarí rus mentre aquest perdia el contacte amb la realitat a causa de la seva malaltia. La versió de Robert Wilson combina la interpretació de Bayishnikov amb fragments de text gravats i música de Bob Dylan, Arvo Part, Tom Waits, Henry Manzini o Alexander Mosolov.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s