Demà divendres 30 de juny, arriba als cinemes “Estiu 1993”

Text – Redacció-Premsa TV3. Foto – Premsa TV3.

L’òpera prima de la badalonina Carla Simón, “Estiu 1993”, amb la participació de TV3, arriba als cinemes de tot el país divendres, 30 de juny. Dirigida per Carla Simón i produïda per Valérie Delpierre i María Zamora, té com a protagonistes a Laia Artigas, Paula Robles, Bruna Cusí, David Verdaguer, Isabel Rocatti i Fermí Reixach.

La pel·lícula mostra com una nena de sis anys explora la pèrdua i la mort dels seus pares i com s’ha d’adaptar a una nova família i una nova vida. Aquesta sensació de pèrdua, el dolor, la ràbia i la por aniran construint una sèrie de records que utilitza el principal recurs narratiu.

El film relata una història autobiogràfica en que es mostra, amb parts de ficció, com la directora va gestionar l’encaix a la seva nova família. Carla Simón explica que volia fer un relat sobre la seva infantesa i tractar el tema de la mort des del punt de vista d’un nen. Per això a l’hora de fer el càsting buscaven nenes que s’assemblessin als personatges: Laia Artigas (Frida), una nena urbanita de família desestructurada i amb caràcter, i Paula Robles (Anna), una altra de molt innocent a qui tot li està bé.

La idea original va sorgir recopilant records: fotos de la seva infantesa, el pas de marxar de la ciutat al camp, els espais on va viure, els llocs on va jugar i com va passar de perdre la mare a un estadi de supervivència i de provar d’adaptar-se a la nova vida, amb uns nous pares i una cosina petita, l’Anna, ara germana. Per a la Carla, com en el film per a la Frida, els rols familiars no van ser al principi tan clars i l’encaix va resultar dificultós. Els encaixos es transformaven en malalties psicosomàtiques o trompades.

El  film ha sigut un èxit que ha estat guardonat pel FIC-CAT, després de ser la gran revelació de la Berlinale i de guanyar la Bisnaga d’Or a la millor producció espanyola del festival de Màlaga. El seu palmarès segueix creixent, ja que ha guanyat el premi a la millor direcció del festival argentí BAFICI i ha estat premiada als Cannes Écrans Juniors.

Carla Simón va ser la número 1 de la promoció del Màster de TV3 de l’any 2010, que va suposar el seu primer contacte amb el camp professional. Tots els seus professors, Lluís Maria Güell, Lluís Arcarazo, Maria Almagro, Pep Armengol i Maria Jaen, entre d’altres, van coincidir a destacar el seu talent. El seu treball final va ser un pilot d’una sèrie de ficció que es deia “La clínica”.

Sinopsi:

“Estiu 1993” explica la història de la Frida, una nena que ha d’aprendre a encaixar en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, la Frida, l’Esteve (oncle), la Marga (tieta) i l’Anna (cosina) i la seva família adoptiva s’aniran descobrint. L’Esteve i la Marga han d’aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. La Frida, aparentment, accepta la nova situació: ràpidament els anomena papa i mama, però li costa més acceptar la seva nova germana, l’Anna. Malgrat que l’Anna l’estima amb devoció des del primer dia, la Frida té sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions. No serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: